Eiti į turinį
Lenny_Mob

Geriausios istorijos konkursas

Rekomenduoti pranešimai

c3ed25f70c7cc332f2d7467225a90879454.png

 

Sveiki, nors vasara jau baigiasi, serverio administracija jums paruošė dar vieną konkursą, kuriame galėsite laimėti puikių ir vertingų prizų. Šį kartą  jis bus šiek tiek sunkesnis, tačiau tokio tipo konkursas buvo jau ganėtinai seniai. Viską ką jums reikia padaryti, tai įjungti savo fantaziją, ir įsivaizduoti jog esate vienas iš serverio pagrindinių administratorių, fantazijos pagalba pasvajokite, ką darytumėte kitaip, nei dabar daro  pagrindiniai serverio administratoriai. Sakydamas ką daro kitaip, turiu galvoje, koks būtų jūsų SARG.LT serveris.

 

 

Istorijos tema - „Ką daryčiau kitaip, būdamas pagrindiniu serverio administratoriumi. “. Konkursą laimės originalumas!

 

 

Konkurso taisyklės:

  1. Istorija turi būti originali
  2. Istorija turi būti parašyta laikantis lietuvių kalbos gramatikos ir skyrybos taisyklių
  3. Galima kelti tik vieną istoriją
  4. Galite pagražinti istorijos turinį su, teksto redagavimo funkcijomis.
  5. Istorijos ilgumas nėra ribojamas
  6. Kopijuoti kitų istorijos idėjų negalima
  7. Parašę istoriją, pažymėkite redagavimo varnelę
  8. Istorija turi būti rišlus tekstas.
  9. Norėdami dalyvauti, turite įsitikinti jog Jūsų forumo V_P atitinka su žaidimo V_P

 

Konkursas vyksta:

Nuo 2015-08-14 iki 2015-08-23 20 val.

Prizai:


1 vieta – 36 valiutos.
2 vieta – 24 valiutos.
3 vieta – 12 valiutos.

 

 

 

Istorijas talpinti šitoje temoje. Kitokio pobūdžio pranešimai yra trinami, o jų autoriai - griežtai baudžiami!

Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Na aš esu vienas iš pagrindiniu savininku , naujokai kaip pirmą ,karta prisijungę prie serverio duočiau daugiau pinigų ta ,kaip prisiregistruoja. Kaip butu direktorius išrinktas , leisčiau dpkt duoti ,jam pavaduotoja ,kad jis pradetu rinkti savo komanda ir kurti forumo temas. pavizdžiui mafijuose/gaujuose ,tai ten iškart užpuola /rd neatsijunk ir fsio  , o dabar jai pav'as esi tai surinktum komanda , ir butu viskas ok ,po tokių atsijungimu prasideda forumo teršimas. Visų antra naujokams iškart leisčiau rašyt forume direktoriaus papeikimus pavizdžiui neturi 100postu ir pradeda free postint , tad ir prasideda karai forume rašo i až nefreepostink ir t.t. mute ,bausmes paiilginčiau šiek tiek ,nes dabar pertrumpai paviždžiui Jason_Wisocky atsedi mute ir vel i /v pradeda rašyinet nesamonęs. Bendraučiau su žaidėjais ,daugiau gal pats pasisiūlyčiau dpkt pagalbos stebint koki žaideja kur i direktorių pildė pvz pildo 57 o dpkt tik 3 ir vienas neaktyvume tai pasisiūlyčiau padet jau butumę 3 ir tai greičiau stebetume visus. Unban skiltį reikia prižiūrėti kas 2h ,nes visados yra naujas unban ,tada nebus jokiu free post ir t.t. Pastebejas esu ,kad daug kas free postina tai už freepostinima butu dedamas 1savaitęs forumo ,ban'as kodėl gi ? Nes 1 karta pasimokytu ei antra karta nepasimokys 2 savaitem ir t.t. Na ir galvočiau serveriui pats pasiūlymus ,nes pavizdžiui pasiūlymai idejos niekas neparašo ir mažas atnaujimas yra o reikia dideliu atnaujinimu ,kad plėstusi serveris na ir viskas

 

 

Gerbiama administracija įstorija nera ilga.

Redaguota , redagavo Ernis_Porse
Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Ką daryčiau kitaip, arba koks būtų mano SARG.LT serveris? Tema labai įdomi, ir pabandysiu šioje istoriją tai apsvarstyti. Mano sarg.lt serveris prasidėtų nuo administracijos išrinkimo. Administracija šiuo metu turėtų užimti labai svarbią poziciją serveryje, kuri tvarkytų forumą, užsiimtu (blistais, kurie nuolat auga), veikla serveryje ir t.t.

  • Savo serveryje padaryčiau daugiau pagalbos punktų, kad norint kažko paklausti, nereikėtų rašynėt į AŽ ar bumeriui į skype ( o dar laukti kol jie atrašo...). LiveZilla programa manau būtų tikrai puiki išeitis, šiai pagalbai taip pat reikėtų paskirti žmones, kurie gyvai padėtų žmonėms, o ne reikėtų rašinėti į visokias AŽ ir t.t, nes žaidėjai visada viską nori sužinoti greitai (bent aš).
  • Prieikime prie pačio serverio. Šiaip man viskas šiuo metu kaip ir yra gerai, toks serveris, koks yra dabar man tinka, ir ką aš pakeisčiau jame – būtų sunku pasakyti. Turbūt pirmas dalykas – keisčiau direktorius visų darbų, arba tiesiog labai gerai juos tektų perrinkti, nes daugelis direktorių ir įgaliotinių daro įvairias nesąmones, arba sėdi tik dėl „vardo“ kad jis yra įgaliotinis ar direktorius, jiem turbūt tai suteikia kažkokių realių vertybių realiame gyvenime, o gal ir pačiame sarge.
  • Pridėčiau daugiau darbų, kuriuose žmonės galėtų dirbti be pakvietimų. Aš niekad nemėgau dirbt, kai nuo kažkokio direktoriaus ar įgaliotinio esi priklausomas, būtų daugiau laisvumo žaidėjams. Taip pat pridėčiau ir darbų su pakvietimais, turbūt ugniagesius reikėtų atgaivinti, nes jie, kaip suprantu, jokių iškvietimų neturi, nebent koks sargietis šiaip užsimano „pažaist“ ir ant bajerio kviesti. Padaryčiau, kad pradeda koks nors namas tipo dekt, tada pradeda mažėt spintoje esantys narkotikai ar ginklai, ir tuo tarpu ugniagesiai turėtų skubėti į tokius iškvietimus (nežinau, tikiuosi taip nėra dabar sarge padaryta kaip aš parašiau, nebandžiau niekad, bet jau svajoju, kaip galima būtų padaryti.)
  • Kalbant apie narkotikus, jų paskirtį manau reikėtų keisti, nes šiuo metu kiek žinau, jie reikalingi tik pasigydymui, tai manau, narkotikai turėtų užimti svarbesnę poziciją, t.y sukelti priklausomybę tiem, kas juos naudoja, kad kas kažkiek laiko būtinai turi vartoti ir t.t.

 

Čia surašiau šiek tiek punktais, kad galima būtų atskirti apie ką kur rašau. Dar kalbant apie administratorių (už pinigus) veiklą, tai ji būtų labai susiaurinta, nes šiuo metu adminai už pinigus labai aukštai „skraido“. Parašei į /v chatą kažką netyčia, ar norėdamas išmėginti komandą, nes yra tokių kurie nusiperka vip‘ą, ir tiksliai nežino kuo skiriasi /v nuo /vip, ir tuoj pat koks adminas tvarkdarys (kuris tikisi kažkada gauni free adminą, beje, to nebus tikrai) mute uždeda, tai tokias nesąmones būtinai naikinčiau. Pirmiausiai turėtų adminai įspėti už blogai rašant į /v chatą ar kažkur, o ne mute dėt iškart. Gerokai pertvarkyti reikėtų bausmes, ypač dideles sankcijas dėti policijoj dirbantiems, nes jie patys nebežino ką veikia toj policijoj. Jei /tpsf pravažiavau per šviesoforą kai degė raudona šviesa, tai aš gaunu baudą, o kad jie patys važinėja per raudoną šviesoforą, važinėja priešinga kryptimi ir t.t. tai visiem yra neįdomu, bet mentai niekad nebaudžiami, ir tiesiog jie turi per daug teisių, todėl nuo mano monarchijos įvedimo serveryje, policija prarastų labai daug teisių.

Manau tuom ir baigsiu savo pasakojimą, nežinau ar gerai aš jį čia parašiau, ar reikėjo ištiso teksto be punktų, bet manau nieko blogo nebus. Ačiū už dėmesį, kas netingėjo paskaityti mano pasakojimą, koks serveris turėtų būti mano akimis, papasakojau dalį, ką keisčiau ir ką įdėčiau naujo, tikiuosi gerai parašiau :D

Ai ir dar, padaryčiau daugiau opcijų /varžybos, kad ne tik sedėjimas ilgas serve ir žvejojimas duotų 5000 xp prizą, pridėčiau dar daugiau tokių, kad žmonės visi galėtų dalyvauti tam tikrose varžybose, dabar manau jau tikrai viskas.

Redaguota , redagavo Nojus_Mitkus
Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Istorija - Ką daryčiau kitaip, arba koks būtų mano SARG.LT serveris?

 

Tolimoje ateityje (antras bumerio acc) - 2574c47191cfe63ce0b7abde6f43a97a519.png
Visi pasimetė, vip čhatas lūžta iš juoko bei pagyrimų, kad serveris dar labiau suklestės, vieni mano kitaip, vieni leavina, o treti toliau kelia ridą.Pirmas dienas serveris stovi vietoje, ekonomika nei leidžias, nei kyla, taksistai vis dar vilki dišovus drabužius, prekeiviai vis dar stumdo heroiną su priemaišom, teisėsauga vis dar naudoja nuo pirmojo pasaulinio karo likusius ginklus, mechanikai vis dar pardavinėja kinietiškas detalęs, radistai vis dar neturi LT raidžių, o mafijos vis dar pilnos čhyterių ir doserių.City galvoje tik sukosi mintys, jau versijos diena, o dar su bumeriu nenutarė ar įkels jie anti-aimą ar geriau mažins kainas už unbaną.Atėjo naktis, citys šaudo ūsius ir galvoja, o gal rimtai reikia padaryti dar vieną revoliuciją? parašė į /vip čhatą ar norit revoliucijos, vienas ausius atsakė "jo!", toliau buvo tylu ir tada citys nusprendė pradėti naują sargo era.Susirado jis geriausius pasaulio scripterius, įdarbino, mokėjo sargo panelių fotkėm, pasitaręs su Juška ir Bumeriu pasiūle Fokusui, Leniui ir Joesui DPKT, paskyrė dar porą naujų moderatorių.Viską surinkus padarė citys skype čhatą ir išklausė visų pasiūlymų.Tada visus pasiūlymus aptarus bei subalsavus numetėm scripteriam įdėjas.Scripteriai iš karto emėsi darbo, pagamino anti-aimą per 5 minutes, padarė taip , kad neveiktu jokie trumpalaikiai inv, ištaisė visus tūkstančius būgų.Bet to dar neužteko, todėl citys paskambino bogrovui ir paprašė, kad paskolintu bogrovas eurų.Bogrovas sutiko, o tada prasidėjo kiti darbai.Kadangi visi skųsdavosi dosais - citys pradėjo nuo to , kad nupirko galingiausia lietuvišką hostą sargo serveriui.Dosai tapo beverčiai, nes tik nujungdavo užsieno srautą, bet į sargą eidavos jungtis ir žaisti.Tada jis darydavo daug konkursų iš likusių Bogrovo pinigų radistam, kad nusipirktu normalias klavetūras kuriom galėtu rašyti lietuviškas raidęs.Narkotikų prekeiviai gavo normalaus heroino, nes fūristam buvo pakeltas uždarbis tai nebereikdavo skiesti narkotikų.Taksistai pradėjo vilkėti tik geriausių dizainerių drabužius, nes už nuvežimą pinigai buvo pakelti.Teisėsaugai buvo nupirkti normalus ginklai, kadangi atsibodo jų verkimai forume, ginklai dabar amerikietiški, net ir su moderniausiu AK-47 bei buvo nupirktas normaliai atrodantis hunteris.Mechanikai pagaliau sulaukė didelios siuntos iš Vokietijos su naujom detalėm, tokio reginio dar nebuvo matę, direktorė gavo šoką ir užpildė neaktyvumo anketą.Serveris suklestėjo, kiekviena dieną prisijungdavo bent 1200 žaidėjai, o į dieną registruodavos bent 40 žmonių.Ai taip, pamiršau - mafijos irgi buvo sutvarkytos.Visi doseriai sudėti į blistus, čhyteriai - užbaninti rcon'ais, įdėti į IP blistus, sutvarkyti aplamai visi čhytai, o scripteriai vis dar dirba mum už sarg panelių nuotraukas.Taip sarg'as gyvavo iki 2020, o tada city's atsisakė savo posto, nes jam atsibodo.Tikslios priežasties neparašė, bet kiek žinom dabar jis ilsisi nuo ūsių žudymo kažkur kalnuose, toli nuo civilizacijos..

Redaguota , redagavo Robertas_City
Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Ką daryčiau kitaip, būdama pagrindine serverio administratore?

 

 

Rugpjūčio keturioliktoji diena, Maxy_Black gauna serverio pagrindinės administratorės postą. Aš apie tai sužinojus apsidžiaugiu bei šiek tiek išsigąstu, nes ant mano galvos yra visas serveris ir nuo manęs priklausys ar serveris toliau klestės ir kils aukštyn ar pradės žaidėjų skaičius mažėti ir po kiek laiko gali atsitikti taip, kad serveryje nebežais net šimtas (100) žaidėjų, o tai privestų prie serverio uždarymo, aišku aš to niekuomet nelinkiu.

Gavus šį postą , pradėčiau savo darbą nuo forumo, nes forume būtina parašyti visą svarbią informaciją prieš apsilankant serveryje. Forume būtų pradėtos tvarkyti būtiniausios skiltys kaip : Svarbi informacija, Serverio atnaujinimai, nes nuo serverio atnaujinimų serveris tik gyvėja bei tobulėja, nes serverio programuotojas daro vis naujus atnaujinimus, kurie pagyvintų serverio žaidimą. Surašius svarbius dalykus, kibčiau prie rimtesnio darbo : Administratorių rinkimo. Serveryje administratoriai yra būtini, nes vieni pagrindiniai serverio prižiūrėtojai neprižiūrės jo, ar serveryje nėra naudojama neleidžiamos programos ir pan. Visi serverio žaidėjai galės pildyti anketas ir jeigu atitiks mano taisyklėms, turės galimybę tapti šio serverio dalimi - administratoriumi. Šis dalykas , rinkti administratorius yra sunkiausias, nes nuo manęs priklausys ar serveris kils aukštyn ar ne, nes ir administratoriai turi būti atsakingi už savo veiksmus, nes jei bus nesąmonės, serverio žaidėjai tiesiog išsilakstys.

Po visų būtiniausių dalykų darymo , įdėčiau vieną būtina dalyką : Pagalbos teikimą. Atrinkčiau keletą patikimų asmenų , kurie serveryje žaidžia ilgą laiko tarpą ir žino atsakymus į visus būtiniausius klausimus, kurie iškils naujokams ir ne tik. Serveryje reikia pagalbos teikėjų, nes vien pagrindiniai administratoriai nespėtų į visus klausimus atsakyti, nes žmonės nėra robotai!

Baigus savo būtiniausius darbus, kibčiau prie serverio darbų veiklos. Kaip? Kiekvieną mėnesį būtų galima serverio direktoriams / pavaduotojams laimėti pinigų į darbo fondą atlikus tam tikras užduotis, o jos nebus lengvos, nes prizai nebūtų ir maži, tad reikėtų pasistengti. Šiuo metu yra irgi gerai, bet kiekvieną metą yra daromi tik Teisėsaugos turnyrai ir viskas, o aš dar pridėčiau ir kitus darbus, nes kiti nuobodžiauja, bet irgi nori kažką laimėti. Darbai būtų visi prižiūrimi mano pagalbininkų DPKT narių, kurie pasiryžę dirbti dėl serverio labo.

Na ir dienos pabaigoje mano paskutinis darbas būtų patikrinti nupirktus administratorius, kurie yra nusižengę pagal įspėjimų skaičių. Kodėl taip daryčiau? Todėl, jog šiuo metu yra tokių „didvyrių“, kurie su administratoriaus pareigomis elgiasi kaip vyriausieji serverio žaidėjai, nors tokie jie nėra. Kiekvienas nusižengęs administratorius darantis nesąmones būtų nušalintas už taisyklių nesilaikymą , nes taisyklių nesilaikymas yra blogai, vien dėl to jog taip serverį smugdome žemyn dėl tokių administratorių elgesių. Jeigu administratorius padaro ne rimtą nusižengimą jam būtų uždėtas įspėjimas arba žodinis įspėjimas (pasikalbėjimas su juo). Jei atsitiktų taip, kad pamatysiu pavyzdingų administratorių, kurie viską daro pagal taisykles bei padeda aktyviai žaidėjams, suteiksiu jam galimybę tapti serverio dalimi : Serverio administratoriumi (nemokamu).  Patikrinus visus administratorius galiu ramiai eiti pailsėti po tokios dienos, nes pirmąsias dienas norisi viską susidėlioti į reikiamas vėžes.

 

 

 

Šis tekstas gali būti ir trumpas bei neįdomus, bet čia mano tikslas ką keisčiau ir ką pakoreguočiau.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Šia tema manau pats tinkamiausias metas diskutuoti, nes mano nuomone SARG.LT serveris šiuo metu nėra pačioje geriausioje būsenoje. Tad noriu pradėti nuo turbūt svarbiausio dalyko - ekonomika sparčiai žlunga. O ekonomika ko gero yra vienas pagrindinių kiekvieno tokio tipo serverių varikliukų. Retas serveryje senbuvis neturi verslo, kas iš esmės daro neigiamą įtaką serveriui. Pavyzdžiui 100'000'000 eur serveryje jau nebėra ta suma, kurią galėtume vadinti kosmine, kas buvo pažvelgus šiek tiek anksčiau. Link ko ritasi serveris? Drąsu būtų teigti, kad link žlugimo, tačiau žaidimui tai daro neigiamą poveikį. Kodėl? Pinigai praranda savo vertę, jei neturėtume sistemos serveryje /moneta ar /zaidimas (kas yra pinigų naikintojas), tai pinigų žaidėjai turėtų dar daugiau ir visa tai kiltų, po kažkiek laiko jau ko gero viską skaičiuotume milijonais. Vis dėl to serveris yra realaus gyvenimo atspindys, tačiau pinigai to neįrodo. Žinau, projekto administracijai iš verslo yra pelnas, ko aš, būdamas pagr. administratorius tikrai neišimčiau, nes tai yra vienas svarbiausių pelno aspektų. Šioje vietoje vietoje viskas yra labai keblu, kadangi kainos jau yra pačių žaidėjų rankose, o prekės iš pačio serverio jau yra mažai kam reikalingos. Namų laisvų nėra, nebent už kreditus, nebent transportas, kurį dažniausiai perka tik naujokai. Todėl šioje vietoje visų pirma visų verslų pelnus (už valiutą) sumažinčiau per pus. T.y. kainos su VIP būtų kaip be VIP. Pinigai dirbant į uždarbį eitų ne po 250 e/min, o 50 e/min (be VIP statuso). Iš vienos pusės tokį poelgį galima būtų vadinti vagyste iš žaidėjų, bet iš esmės tai tik atgaivintų ekonomiką, pinigai įgautų vėl prasmę ir patiems žaidėjams būtų daug smagiau žaisti. Antras punktas, kurį koreguočiau serveryje, tai kuro sistema. Kuro pripildymą atimčiau iš mechanikų, kadangi dabar, pasibaigus kurui, kviečiame mechanikus, sumokame "centus" ir per 10 sec turim pilną baką kuro. Išimčiau sistemą mechanikams, kuri leidžia pripildyti žaidėjui kuro. Kaip ir tikrame gyvenime, žaidėjai privalėtų važiuoti į degalinę, o jei kuro neužtenka, ir variklis užgeso, čia pasikliautų mechanikų kablys. Darbinis transportas, turbūt po kiekvieno valdžios /respawn būna pripildytas pilnas kuro. Nes turbūt nei vienam žaidėjui nėra tekę darbiniam transportui pilti kuro. Čia mano nuomone turėtų pasirūpinti darbo fondas (kuris šiuo metu skirtas tik premijoms akcijų, treniruočių metu). T.y. darbinis transportas nebūtų su nuolat pilnu baku ir darbuotojui pilant kurą, pinigai mažėtų iš darbo fondo. O kadangi dabar darbo fondas perpildytas milijonais, pakelti ir kuro kainas. Tačiau aišku darbuotojai tinginystės atveju "emigruotų" tarp mašinų ir sėstų tik į tą, kuri turi pakankamai kuro darbui. Todėl žaidėjui įlipus į darbinę uniformą būtų paskirtas vienas transportas (jeigu darbas turi daugiau kaip vieną transporto priemonę, žaidėjas galėtų pagal rangą pasirinkti, kokį transportą naudos). Baigus darbą, persirengus darbuotojui į nuosavą aprangą, transportas atsistatytų ir būtų nieko nenaudojamas. Na, o dabar ko gero svarbiausias dalykas - administratorių pagalba žaidėjams. /admin komanda yra praktiškai nenaudojama, nebent tarp naujokų, kurie nežino šios padėties. Paprašius pagalbos, retas administratorius išties pagalbos ranką. O kodėl taip yra? Administratoriai nėra visiškai motyvuoti suteikti pagalbą. Norint gauti administratorių, reikia mokėti pinigus, taip, čia viskas gerai. Tačiau aš padaryčiau, kad kiekviena suteikta pagalba būtų fiksuojama administratorių statistikoje. (Ex.: Administratorius Gytis_Driftingas šiandien padėjo: 4 kartą (-us).) Kad išvengti sistemos apėjimo ("buginimo"), suteikus vienam žaidėjui pagalbą du kartus iš eilės pagalba neužsiskaitytų antrą kartą (visai kaip su iškvietimais). Aš, kaip pagrindinis administratorius kartą ar du per mėnesį peržvelgęs statistiką, gal dažniau, išrinkčiau aktyviausiai dirbusį administratorių ir suteikčiau jam nemokamas privilegijas vienam mėnesiui papildomai (pratęsčiau administratorių). (aišku peržvelgčiau ir per log'us, ar nebuvo kažkokio "buginimo", viskas sklandžiai). Jeigu pats neturėčiau laiko užsiimti šiais dalykais, paskirčiau tam atsakingą asmenį. Moneta. Na kiek įdomus mano sprendimas būtų, tačiau aš išimčiau monetos žaidimą. Vis dėlto tai yra pinigų naikintuvas. Aš vadovaujuosi faktu, kad viską, ką išloši, tą praloši ir dar daugiau. O kai jau pagauni kablį, sunku atsikabinti, tai tampa kaip priklausomybe. Praradęs pinigus žaidėjas praranda norą žaisti šiame serveryje, nes vėl atsistoti yra labai sunku, o jeigu dar pinigai buvo sunkiai ir ilgai uždirbami... Darbai be pakvietimų įgauna prasmę. Kadangi buvę pagrindiniai savininkai atėmė iš naujokų pagrindinį jų darbą - Tolimųjų reisų vairuotojus, serveryje tenka kabintis į turbūt pačius neįdomiausius, prasmės neturinčius darbus. Tačiau tai yra pagrindinis dalykas, kuriuo užsiima naujokai, dar tik apsiprantantys serveryje. Prisijungi į serverį, išsilaikai teises ir eini ieškoti darbo. Taigi... Limuzino vairuotojas? Ar gi.. Stovi prie ligoninės ištisas valandas, o žaidėjai vengia, apeina limuzinus ir lipa į taksi vairuotojus. Nėra taksi vairuotojų? Tada juos reikia išsikviesti. O tu ir toliau stovi budėjimo vietoje ir toliau degini kurą veltui. Kelių prižiūrėtojai? Atsiranda kažkas kelyje tikrai ne dažnai, o atsiradus kliūčiai, ji stovi tikrai ilgai, ką matome visi žaidėjai. Ką tai rodo? Kelių prižiūrėtojams ši veikla tikrai nėra įdomi ir jie nevyksta traukti medžių nuo kelio. Na o kiti darbai? Kitų darbų veikla sėdėti darbiniame transporte ir sukti ratus po San Andreas žemėlapį ir stebėti uždarbį. Tačiau kiek ilgai tai darysi? Atsibosta labai greitai. Labai populiaru dabar užsiimti ridos kėlimu, kas yra pinigų gamykla. Taigi, kiekvienas darbas be pakvietimo praranda savo vertę ir vietoj to žaidėjai verčiasi kiek įdomesne veikla, tačiau taip pat greitai atsibostančia. Na čia jau darbas man, suteikti naujokams daugiau veiklos. Picų vežiotojus būtų galima kviesti, na o nesant kvietimas galima būtų į namus pristatinėti picas. (Kurias pasiimtų iš picerijų, o į picerijas pristatytų TR Vairuotojai). Išimčiau lakūno darbą. Darbas skirtas tik pakilti ir kristi į masę žmonių, su viltimi, kad nebus išvengta begalės mirčių (katastrofos varikliukas). Papildomas darbas vandens pajėgos. Kvietimai kas 2-5 minutes apie skęstantį žmogų (imitacija), darbuotojas su darbine valtimi plaukia į nurodytą vietą, paima nukentėjusįjį ir plaukia į gelbėjimo punktą. Čia jo misija baigta. Na, o kad darbai būtų populiarūs, mokėčiau sumą, iš kurios būtų galima uždirbti. Kas galbūt pritrauktų daugiau žaidėjų. (negadinant ekonomikos)

Redaguota , redagavo Gytis_Driftingas
Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

50371cca126434b7c5b45ec588d7a058428.png

Turbūt daugelis sarg.lt žaidėjų jau bandė kurti savo sa-mp serverį. Tačiau tie serveriai žlugdavo dėl vienos ir tos pačios priežasties - žaidėjų trūkumo ir dėl pastangų nedėjimo į nuosavą projektą. Tačiau kiekvienas žaidėjas galėtų sukurti tikrai gerą projektą jeigu jam duotų daug aktyvių žaidėjų. Klausiate kaip sarg.lt surinko tiek daug aktyvių žaidėjų? Pirmiausia tai serverio savininkai į projektą įdėjo daug darbo, nenuleido rankų tada, kai rankas jau būtų nuleidęs bet kuris iš jūsų ir nepasidavė kitų serverių propagandoms. Bet visgi, jeigu dabar vienam iš jūsų atiduotų visus sarg.lt serverio žaidėjus ir jie sutiktų žaisti pas jus serveryje, argi jūsų serveris nebūtų bent iš dalies panašus į sarg.lt? Tokia tiesa, kad šiais laikais žmonės ieško kažkokio pamato nuo ko viską pradėt ir dažniausiai tas pamatas būna nukopijuota idėja - tai dar viena priežastis dėl dėl kurios žlunga daugybė pradedančiųjų serverių...

Šio rašinėlio tema yra "Ką daryčiau kitaip" tačiau, jeigu man atiduotų sarg.lt projektą - aš kitaip nedaryčiau nieko, nes žaidėjai jau yra pripratę prie to, ką jie turi dabar, ir jeigu pradėčiau daryt tam tikras reformas, žaidėjai tiesiog ieškotų kitų panašių į buvusį sarg.lt serverių. BET jeigu man atsirastų galimybė sukurti visiškai naują sa-mp serverį, kuriame būtų prisijungusių žaidėjų nors 20 - 30 dienos metu, tikrai nedaryčiau serverio tokio kaip šis projektas, todėl nes turiu savo minčių, kaip sukurti tikrai gerą serverį kuriame visiems būtų įdomu žaisti.

 

Pradėkime nuo to, kad į mano serverį būtų privaloma registruotis su realybė atitinkančiais slapyvardžiais. Slapyvardyje privalėtų būti Vardas ir Pavardė, tačiau nebūtinai jūsų, ji gali būti išgalvota, kaip ir vardas. Svarbiausia, kad tokių vardu ir pavarde galėtume sutikti žmogų realybėje ir jis būtų visiškai normalus. Kiekvienas prisijungęs į serverį žaidėjas gautų vieną ir tą patį skin'ą - CJ, tačiau būtų galima pasirinkti odos spalvą, juoda arba balta ir jos jau nebebūtų galima pakeisti. Vėliau žaidėjai savo personažą galėtų visaip koreguoti, t.y.: šukuosenos, barzda, rūbai, raumenys... Panelės žinoma irgi gautų atskirą skin'ą kurio odos spalvą būtų galima koreguoti taip pačiai kaip ir vyriškio išvaizdą.
Antras svarbus aspektas būtų eismas ir transportas. Visiems žaidėjams mieste automatiškai būtų įjungtas autopilotas kuris neleidžia viršyti greičio daugiau kaip 60 km/h, žaidėjai kurie išvažiuoja į kitą kelio pusę, kas sekundę gautų po 1 gaudomumo lygį, atsitrenkus į kitą automobilį žaidėjui kuris važiavo didesniu greičių būtų uždedama 10 gaudomumo lygių, tačiau tas žaidėjas galėtų užginčyti įvykį, tardamasis su policijos pareigūnais ir kitu avarijos kaltininku.
Šviesoforai - pravažiuojant pro raudona signalą, būtų automatiškai uždedamas 40 gaudomumo lygių, pravažiuojant pro geltona - 5 gaudomumo lygiai. 3 kartus pravažiavus per raudoną šviesoforo signalą žaidėjas prarastų vairavimo teisės kurias būtų galima laikyti tik, kas 1 savaitę. Dviratininkai privalėtų taipogi laikytis K.E.T.
Apibendrinus, K.E.T būtų sugriežtinta iki maksimumo, kad viskas būtų kuo panašiau į realų gyvenimą.

Toliau pakalbėkime apie serverio darbus. Tarkim toks darbas kaip gaisrininkai - būtų su pakvietimu, serveryje žaidėjų namai palikti be priežiūros kartas nuo karto užsidegtų. Žaidėjui kurio namas užsidega, praneštų apie tai ir jis turėtų iškviesti gaisrininkus, kitaip jo namas po truputį sudegtų, o sudegusio namo kaina labai kristų, nes jo restauracija kainuotų nemažus serverio pinigus. Visi kiti darbai kaip ir priklauso dirbtų tai kas jiems priklauso, tik vertinimo sistema būtų ne iškvietimai, ne pražaistas laikas, o darbo naudingumas - kuo labiau padėt kitam žaidėjui.

Mano serveryje nebūtų jokių teleportų į kitus miestus, nei vip statusą turintiems žaidėjams nei adminams. Automobilius taisyti galėtų tik mechanikai, o ginklus pardavinėti tik ginklų prekeiviai, jokių /vipginklai ar /ginklai komandų. Prie narkotikų būtų priprantama, jeigu žaidėjas dažnai juos vartos, jam jų reikės vis daugiau, ir jeigu ilgą laiką jų nevartos, kartas nuo karto jam mažėtų gyvybės ir prasidėtų galvos svaigimas, norint atprasti nuo narkotikų reikėtų jų nevartoti 3 paras ir nusipirkti tam tikrą paslaugą iš medikų.

Serveryje būtų ir tokių darbų kaip bankininkas - žaidėjas kuris išmoka atlyginimą vyriausybėje, degalinėse stovėtų pardavėjai kurie priimtų pinigus iš žaidėjų už degalus - mechanikai degalų negalėtų pilstyti, jeigu pasibaigia degalai, žaidėjas turi prašyti mechanikų, kad nuteptų jo transportą iki degalinės, arba būtų galima atsigabenti degalų su baku iš degalinės.

 

Viską apibendrinus, mano serveris būtų kuo labiau atkurta virtuali Lietuvos gyvenimo realybė. Ir iš sarg.lt serverio projekto tą padaryti būtų tikrai įmanoma. Manau, kad tokį serverį norėtų išbandyti ne vienas žaidėjas. Nes tu pats renkiesi kuo būti: ar normaliu visuomenės gyventoju, ar banditu kuris plešia bankus ir nesilaiko taisyklių, nelegaliu pardavėju, ar tuo kuris stengiasi palaikyti serveryje tvarką ir padėti žaidėjams.

 

Tikrai prirašyčiau daugiau, tačiau nenoriu apkrauti komisijos ir jūsų galvų, ir beto juk dabar vasara, neturiu tiek daug laiko.

Tad ačiū tiems kas skaitėte mano rašliavą.
Linkiu gerai praleisti likusias vasaros dienas! Sėkmės!

 

- Begėdis.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

                                                        Ką daryčiau kitaip, būdamas pagrindiniu serverio administratoriumi

 

c3ed25f70c7cc332f2d7467225a90879454.png

 

Šiame serveryje žaidžiu apie metus.Šį laiką bežaizdamas radau daug apsurdiškų dalykų.Na o ką aš daryčiau būdamas pagrindinis administratorius?

 

Iš pradžių, pakeisčiau ekonomiką. Juk dviratis tikrai brangesnis už kepurę. Apvažiuoti visą pasaulį kainuoja mažiau nei nusipirkti automobilį.Paprasčiausias namas brangesnis už vilą.

Pakeisčiau taisykles, ir visus doserius ir kitus kurie kenkia žaidėjams ar serveriui sudėčiau ip rcon.Dabar pusė skundų forumo yra vien apie ddoserius.

Daryčiau daugiau event'ų, nes mūs sarg bendruomenė didelė, o joje eventai dažniausia iš pačių bendruomenės narių. Pakeisčiau /varzybos prizus, nes juk visi norim ir siekiam, o už tai gaunam kažkokius 5k xp. Mano galva varzybų top 3 žmonės turėtų gauti daug daugiau. Už 1 vietą 6 valiutos, 2 vieta 100 kreditų 3 vieta 50 kreditų.

Sukurčiau aktyvių žmonių grupę kurie nuo 8-22 būtų on žaidime ir jiems parašius jie atsakytų į tau iškilusius klausimus, ar padėtų išspresti bėda.

Manau būdamas bumerio vietoj, su jo smegenim ir skriptinimo galiomis sukurčiau modifikaciją ar skripta kuris leistų treniruotis sporto salėje ir nuo to kiltų smūgio iš kumščio galia bei tavo forma.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Jei būčiau pagr. administratorius, nepasiduočiau mažvaikiams ir už įžeidimus nedėčiau /mute v_p 999999, vietoj to, kad normaliai atsišaut. Vėliau išimčiau šviesaforus, nes jie yra visiškai nereikalingi. Taip pat naujokams vietoj varganų 20k, duočiau 30k. Bet tai dar ne viskas. Panaikinčiau II LVL admin'ą, nes vistiek jo niekas neperka, o jeigu perka, tai iš jo dergiasi serve. Bent jau aš taip darau. Nors ne, nebedarau, nes nebežaidžiu ir greičiausiai nebežaisiu. Turbūt iškilo klausimas, kodėl aš išvis čia rašau, jei nebežaidžiu ir ta valiuta man nereikalinga? Atsakymas paprastas: atimu iš jūsų brangų laiką. Bet jūs skaitykit, aš jaučiu dar parašysiu, nes kadangi nepretenduoju į prizą, tai paredaguot galėsiu, o kol kas čeu bambino-gambino.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

„Ką daryčiau kitaip, būdamas pagrindiniu serverio administratoriumi. “

Taigi visų pirmą , prisiminkime 2010-2011 metų laikus. Serveryje gyvavo stiprus , bei nenugalimas klubas "Konkurentai" , mafijos nebuvo taip pasinešusios naudoti nelegalias modifikacijas , namų kainos VineWood rajone svyravo nuo 3 milijonų litų iki 7 milijonų , tad betkoks naujokas , tuometu turėjo galimybę nusipirkti ten prestižinį namą. Kalbant apie visų mylimus Sandkingus , kainos buvo juokingos , kainos svyravo iki 8 milijonų litų!!! Taip pat gyvavo verslų biznis , buvo daug aktyvių žaidėjų turinčių verslus nuo 1lt/min iki 35lt/min , taip žaidėjai , galėjo nusipirkti versla , o po to parduoti ir užsidirbinėti , nes iš verslų galima buvo daug užsidirbti , tad nebuvo tokių dalykų kaip dabar , naujokai norėdami turėti daugiau milijonų , tesiog nesistengia , o lengviausiu budu nusiperka už tikrus pinigus. Taip pat kalbant apie atrankas į darbus , į darbą nebuvo taip paprasta patekti , anketas reikėdavo siūsti į tam tikrą gmail (nebuvo anketų kopijavimo) , o žaidime antras etapas buvo dar sunkesnis , nes reikėjo žinoti kiekvieną taisyklę atmintinai arba turėti atsispaudinus , o teisėsaugoje bei apsaugoje būdavo ir trečias etapas , tai yra šaudymas , jeigu jo nepraeini atmestas. O taksistai dirbdavo , net su /autopilotu , /autostabdymu , nes taisyklės buvo tam , kad jų laikytis , o ne taip kaip dabar KET pažeidžiamos kiekviename kampe. Prisiminus įdomius DM eventus , kurių dabar tikrai nepamatysi , nes dabar laimės tas žaidėjas , kuris turės daugiau neleistinų modifikacijų. Tuometu į DM eventą susirinkdavo apie 30 žmonių ir laimėdavo tik vienas , dažniausiai DM eventai vykdavo ant aukštų pastatų. Prisiminus ir Tautrimo_Juškos eventus jis juos darydavo kiekvieną sezoną , žaidėjai buvo patenkinti ir laukdavo evento prisijungę valanda anksčiau , nes juos juk rengė Tautrimas_Juška , ne taip kaip dabar paskiria kokį adminą , o pats nusimuilina , aišku galima ir jį suprasti ,  galbūt nėra tiek laiko kiek seniau. Kokie būdavo nuostabūs gaujų karai , kurie reikalaudavo tiek žaidėjų , tiek pačių direktorių kantrybės , nes kova dėl vienos zonos trukdavo apie 6 valandas , nes buvo kariaujama su šaltaisiais ginklais ir tuomet gaujų direktoriai/pavaduotojai neturėdavo laiko forume kariaut , tai mano manymu buvo didelis pliusas.  Ir kas man be galo patiko iš tų laikų tai mafijų draugiškumas , "Cosa Nostra" mafija su "Immortal" mafija , bei "Konkurentų" ir "Orgnazuotų" klubu darydavo bendrą puolimą , į armijos bazę , toje vietoje susirinkdavo apie puse serverio , visos galimos pajėgos medikai , apsauga , ginklų prekeiviai , limuzino vairuotojai , kurie padėdavo ginti armijos bazę , tai buvo gražu žiūrėti ir prisiminti iki dabar , ko tikrai jau nebepamatysi.

        Taigi būdamas serverio pagrindinis administratorius , bandyčiau grąžinti šiuos nesugrąžinamus laikus , bei palikti taip serverį amžiams , kad žaidėjai jaustųsi laimingi.

Peace Mantas.

Redaguota , redagavo Mantas_Karklelis
Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Svečias
Šios temos nebegalima komentuoti.


  • Paskutiniai lankytojai   0 nariai(-ių)

    • Šio puslapio nežiūri nė vienas registruotas narys.
×
×
  • Sukurti naują...