Eiti į turinį
  • įrašai
    2
  • komentarai
    5
  • peržiūros
    2.523

Kuo man ypatinga 2016-ųjų vasara?


Marlboro_Master

1.737 peržiūros(-ų)

Labas, skaitytojau!

 

Malonu, jog nusprendei perskaityti mano pasakojimą. Džiugu mums ar ne, tačiau šios vasaros liko mums mažai - vos keletą dienų ir vėl kibsime į mokslus mokykloje, galbūt kažkas jau studijuoja universitete ar kolegijoje, dirba ar šiaip ieško savęs, kur galėtų save realizuoti ir atskleisti.

Taigi, norėčiau pradėti, jog ši vasara - ypatingiausia iki šiol buvusi mano gyvenime. Turbūt klausiate: kodėl? Kas tokio nutiko? Atsakymas labai paprastas. Visu pirma, per šiuos labai trumpus tris mėnesius susipažinau su daugybę šaunių ir tikrai įdomių asmenybių su kuriais atradome kažką bendro, bei tapome gan gerai draugais. Dalyvavau vienoje iš skautų organizuojamoje stovykloje, bei daviau tikrą skauto įžodį, kur prisiekiau tarnauti „Dievui. Tėvynei. Artimui.“ kitaip sakant gavau kaklaskarę.  Antra, šią vasarą nuvykau (kitas tik sąlyginai) net į 5 pasaulio valstybes - Latviją, Lenkiją, Slovakiją, Vokietiją ir Islandiją!!

Pirmoji kelionė įvyko birželio gale - Joninių išvakarėse į kalnuotą, o kartu ir paslaptingą šalį - Slovakiją. Važiuoti buvo gan nelengva, nes teko važiuoti visą naktį ir dalį dienos, kol pasiekėme mūsų apartamentus Slovakijos kurorte Tatranska Lomnica. Nuo tada prasidėjo mūsų šeimos nuotykiai. Aplankėme vieną iš pasaulio „gamtos muziejų“ - stalaktitų ir stalagmitų urvus, o po to kilome net į 2600 metrų kalną. Tiesa, šiek tiek patingėjome ir kėlėmės funikulieriais, tačiau nusileidome pėsčiomis vingiuotais ir akmenuotais takeliais. Teko pabūvoti net 3 kalnų viršūnėse, laikyti sniegą rankose, kai ties kalno papėde termometro stulpelis siekia +26oC. Grįždami link Lietuvos, aplankėme druskų kasyklas viename iš Lenkijos miestų - Krokuvoje, bei suvalgėme labai skanių ledų senamiestyje. 

Antroji kelionė, mano manymu, verta žymiai daugiau dėmesio, nes keliavau pas dėdę į šaltąją Islandijos šalį. Vykti pas savo giminę nusprendėme aš, mano močiutė ir dėdės sužadėtinės mama. Užsisakę lėktuvo bilietus iš kelionių agentūros už 650€ eurų liepos pabaigoje išvykome į Rygos oro uostą iš kurio 2 valandas skridome į Berlyno Tegel oro uostą Vokietijoje. Suvalgę tikrą vokišką dešrelę (tiesa sakant buvo labai skanu ir aštru), bei palaukę 3 su puse valandos sėdome į vokiškas oro linijas bei pakilome Reykijaviko - Islandijos sostinės - link. Atskridusius naktį ištiko šioks toks stresas, nes neparvyko mūsų lagaminai daugiau nei valandą, tačiau ačiū Dievui viskas baigėsi gerai. Sutikę mano dėdę greitai vykome namo, nes buvo atėjusi gyli naktis, bei buvome labai pavargę - juk skridome net 9 valandas! Kitą dieną pailsėję išvykome krioklių ir ledynų link. Vaizdas buvo stulbinamas - sunku buvo patikėti, kad virš tavęs krenta net 50 metrų krioklys, o virš jo švyti didelė bei ryški vaivorykštė. Ledynų vaizdas taip pat buvo pritrenkiantis - teko matyti skaisčiai mėlynus ledo luitus plaukiojančius vandenyje ir slenkančius Atlanto vandenyno link. Turbūt knieti sužinoti, koks tas Islandijos kraštovaizdis? Galiu pasakyti tik viena - nerealus. Turbūt nerastumėte pasaulyje tokios vietos, kurioje važiuotumei aplink salą vienu keliu, nes Islandijos centre trys didžiulį plotą užimantys ledynai. Dairantis į šalis nepamatytumėte nei vieno medelio (žinoma, mieste rasite dirbtinai užaugintų mažų pušų), tik kalnų avis stovinčias ant kelio, lavos laukus, lyg mėnulio kraterius. Taip pat turėjau galimybę nardyti ledyniniame vandenyje - tame plyšyje kuriame skiriasi Šiaurės Amerikos ir Euroazijos plokštės. Skaičiavome sekundes iki geizerio įsiveržimo, bei pirkome lauktuves draugams bei artimiesiems. Tiesa, sumokėjau apie 10'000 kronų - tai yra apie 60 eurų. Na, o kitas dienas teko leisti žvejojant Atlanto vandenyne, stebėti banginius ir delfinus, maudantis versmėse - verdančiame vandenyje. Atsisveikinę su Islandiją, dėde, bei išbuvę 10 dienų skridome Latvijos link.

Taigi ši vasarą - geriausia, iki šiol buvusi visame mano gyvenime. Nerealiai praleidau savo atostogas, sutikau daug gerų žmonių, įgavau daug naujos patirties keliaujant bei puikiai praleidau laiką. 

 

Keletas akimirkų:

  Slėpti turinį

326635777f365c6b7f255252a0c21d6a369.JPG

1580d6d8a50ee237b746a0bc6a6f2ddf150.JPG

 

Bendrai apėmus:

Aplankiau 5 pasaulio valstybes.

Išleidau apie 100 eurų lauktuvėms.

Nukeliavau apie 7500 kilometrų.

Pamačiau įvairiausių pasaulio stebuklų. 

Nerealiai praleidau vasarą.

 

Pagarbiai
Rokas

p.s. mano snapchat: rokasssz

  • Už 3

1 Komentaras


Rekomenduoti pranešimai

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Jūs turite būti registruotas narys, jei norite palikti komentarą

Sukurkite paskyrą

Užsiregistruokite mūsų forume. Tai labai paprasta!

Sukurkite naują paskyrą

Prisijungti

Jau turite paskyrą? Prisijunkite čia.

Prisijungti dabar
×
×
  • Sukurti naują...