Eiti į turinį
  • įrašai
    2
  • komentarai
    23
  • peržiūros
    2.575

Kariuomenė?


Domas_Vilkin

1.967 peržiūros(-ų)

Sveiki, seniai matyti ir kas nematyti. 100 metų prabėgo nuo paskutiniojo mano rašinėlio, todėl sumaniau atnaujinti šitą savo kampelį ir aprašyti mano nuotykius apie man prabėgusius 9 mėnesius. Trumpai, lengvai. Galbūt atsiras susidomėjusių.

 

Kur buvau dingęs?

 

Kaip ir buvau numatęs, dar 2016 metų pabaigoje, jau net tiksliai nepamenu kada, mano buvimas serverio dalimi buvo sustabdytas. Kodėl? Kaip tik tuo metu nežinojau ko noriu siekti ateityje, buvau visiškai neapsiprendęs, taip pat ir gyvenime nelabai ką veikiau naudingo, tad užsirašiau į kariuomenę. Pagalvojau, kodėl gi ne? Vis gi turėjau šiokį tokį pranašumą, nes žinojau, kad, baigęs tarnybą, turėsiu garantuotą darbą su tikrai padoriu atlyginimu. 

 

Kariuomenė, šauktiniai (2017.04.24 - 2018.01.23)

 

Manau, kad dauguma čia meldžiatės, kad po mokyklos ar kiek vėliau jūsų nepaimtų į šauktinius. Gerai darot, melskitės. :D Rimtai, būdamas ten pamačiau, kad Lietuvoje labai sureikšminamas tas šaukimas, kalbama, kad "eik tarnauti, kitaip vyru nebūsi". Dabar, pamatęs realybę, galiu pasakyti, kad ta visuomenės įsivaizduojamoji kariuomenė stipriai prasilenkia su realybe. Šiuo metu ten toks "balagas", kad nei logikos, nei punktualumo ieškoti net neverta. Vienintelis punktualus dalykas, kuris ten buvo tai 6val. ryto kėlimasis ir 22val. miegas. Oh well, priprantama, vis gi neužilgo ruošiuosi ten dirbti, tai galbūt ir nebuvo taip blogai? Galiu pagirti maistą, tikrai maitina dažniausiai sočiai, nors kartais ir bomžpakiai baigdavosi nuo maisto trūkumo, bet labai blogai tikrai nebuvo. Taip pat ir su vadais labai pasisekė - tas žiauriai svarbu ir dabar pats tai suprantu. Šiaip tai kas neplanuojat po tarnybos eit dirbt kariuomenėj, tai venkit to šaukimo, nes, jeigu pats neplanuočiau ten dirbt, tikrai nežinočiau dabar ką grįžus po 9 mėnesių daryt gyvenime. Žiauriai išmuša iš vėžių, nes realiai grįžti į tą patį gyvenimą, tą patį seną darbą, tik tiek, kad prap*sai 9 mėnesius kažkur ir viskas pasikeitę per tą laiką, o tu ne. Na bet whatever, susiradau draugų ir visai smagu buvo vienam kambary 9 mėnesius miegot su dar 11 žmonių. Savo dviaukštes lovas laikėm atskirais barakais. Kažkiek priminė. Per Kalėdas vieninteliai pasipuošėm kubriką (kambarį) Kalėdiniais papuošimais, buvo kinda fun. Iš tikrųjų, tai kartais sunku gyvent su tiek daug žmonių po vienu stogu, mūsų kuopoj buvo 153 kariai, tad galit patys spręst kaip pastate, kuris susideda iš 4 nedidelių koridorių, gali gyvent tiek daug žmonių. Privatumo trūkumas kartais jautėsi, but oh well, namo kartais grįždavom savaitgaliais, tad tai viską atpirkdavo. Fizinio krūvio ten bijoti nereikia, net ir tikrai silpni "pavežė". Įdomiausia dalis, turbūt, išėjimas į mišką keliom parom. Ypač žiemą, kai jau 5val. vakaro yra aklina tamsa ir tu bandai valgyt tą sausą davinį, visiškai nieko nematydamas. So fun. Šiaip tokie išėjimai keliom parom tikrai prideda papildomų įgūdžių ir kantrybės, nes kartais nebūna lengva, bet REIKIA. Ir tas veda pirmyn. Good luck who's going there \/

 

 

Jeigu norit kažko paklaust dar apie tarnybą, tai klauskit, atsakysiu. :)

 

 

  • Patinka 13
  • Ačiū 1
  • Už 7

13 Komentarai(-ų)


Rekomenduoti pranešimai

hmm, įdomu buvo pasiskaityt, pats šiuo metu esu užsirašęs į savanorius , perėjau ta medicinine Vilniuje, liko tik pristatyti likusius dokus Alytuje, o tarnybą prasidės tik gruodžio 5d., žiūrėsim kaip ten seksis, be to dėl vadų irgi girdėjau daug atsiliepimų, kad kokie bus tie 9 mėnesiai daug kas priklausys kokius vadus paskirs.

Nuoroda į komentarą

Įdomiai įdomiai.. Pats žadu kitais metais varyt, bet kitų nuomonės vis atbaido, bet pabandyti vis tiek norėčiau:6_smile:

Nuoroda į komentarą
prieš 58 minutes(-ių), Marelis_Kontrabanda rašė:

Bahurai, gal yra kas pradeda kovo 15 pabradej dar?

O seniuk, ir aš ten buvau. Mūsų laida buvo labai atsipalaidavus, tai sakė, kad dabar jau pis visus naujus, tai žiūrėk :D Šiaip zjbs ten buvo, namo dažnai paleidžia, melskis, kad į 1 būrį patektum.

Redaguota , redagavo Domas_Vilkin
Nuoroda į komentarą
prieš 7 valandas(-ų), Domas_Vilkin rašė:

O seniuk, ir aš ten buvau. Mūsų laida buvo labai atsipalaidavus, tai sakė, kad dabar jau pis visus naujus, tai žiūrėk :D Šiaip zjbs ten buvo, namo dažnai paleidžia, melskis, kad į 1 būrį patektum.

Krv pridirbot mum :D. O labai kazkuo skiriasi tie buriai?

Nuoroda į komentarą

Buvau pirmam - man asmeniškai geriausias, nes vadai žiauriai mldc. Antram, trečiam ir penktam buvo kažkokie keisti susirinkę, neturėjau nieko bendro, bet čia labiau pats būrys keistas buvo nei vadai. Nors 3 būrio vadai, tai čigonai kažkokie :D Ketvirtas būrys - žvalgų - ten daug pisitės miškuose. Labai daug :D

Nuoroda į komentarą

Pirmąkart skaitau kažkieno blog'o įrašą sarg'o forume ir, bent jau tavo, nenuvylė. Nenuvylė rašymo stilius, klaidos akių nebadė, tačiau kur kas svarbiau buvo tai, ką tu aprašei. Realiai niekada nesureikšminau kariuomenės, manau, kad jeigu žmonės bus pakankamai protingi ir demokratiški, kariauti nereikės, TAČIAU NESAKAU, kad jos nereikia, nes ne visi žmonės yra protingi ir demokratiški. Džiaugiuosi, kad radai čia save, nesustok, tobulėk ir gyvenimas klaupsis tau po kojom ;) 

 

P.S šiek tiek keista, kad taip lengvai aprašinėji įspūdžius iš kariuomenės. Pažįstu vieną iš Mindaugo bataliono (nežinau, ar tiksliai nurodau vietą, don't blame me for that), tai pačioje pradžioje jam buvo normaliai sunku, žmogus verkė ir galvojo, kad išprotės, o kitas, iki šiol tarnaujantis, yra pasakojęs, kad rimtai būta pas jį kuopoje atvejis, kai žmogus buvo išsiųstas į psichiatrijos ligoninę... :D Tai tau dar labai pasisekė, jeigu nuoširdžiai nebuvo taip baisiai. 

 

P.P.S DIDŽIAUSIOS SĖKMĖS! 

  • Ačiū 1
Nuoroda į komentarą

pats atitarnavau antrajam saukime 2016m, pasilikau dirbt tai kazkaip gal ir nieko visai, alga manau yra tikrai didele palyginus su tuom kad esu tik 12 klasiu baiges..

Nuoroda į komentarą
prieš 12 valandas(-ų), Andrey_Bronislav rašė:

pats atitarnavau antrajam saukime 2016m, pasilikau dirbt tai kazkaip gal ir nieko visai, alga manau yra tikrai didele palyginus su tuom kad esu tik 12 klasiu baiges..

Kuriam padaliny?

Nuoroda į komentarą

noriu paklausti, kaip apie kraujo cirkuliacija? visgi miegate dviaukstese lovose, antras aukstas, slegis mazesnis gal ir kraujo apytaka suletejo? nepamelynavo kojos, nebuvo keistai saltos, netirpo? klausiu del draugo.

Nuoroda į komentarą

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Jūs turite būti registruotas narys, jei norite palikti komentarą

Sukurkite paskyrą

Užsiregistruokite mūsų forume. Tai labai paprasta!

Sukurkite naują paskyrą

Prisijungti

Jau turite paskyrą? Prisijunkite čia.

Prisijungti dabar
×
×
  • Sukurti naują...