Eiti į turinį
Bonapart_Gonzalez

„Google“ naujovė: galima nuspręsti, kas nutiks su duomenimis po jūsų mirties

Rekomenduoti pranešimai

„Google“ leis savo vartotojams apsispręsti, kas nutiks su jų duomenimis po jų mirties ar tapus neaktyviais internete. Tai pirmas atvejis, kai didelė panašaus pobūdžio paslaugas teikianti bendrovė imasi šios jautrios temos.

2150533.jpg

BBC praneša, kad ši funkcija taikytina elektroninio pašto, socialinio tinklo „Google Plus“ bei kitoms paskyroms. Vartotojai gali pasirinkti po tam tikro laiko tarpo ištrinti duomenis arba juos perduoti konkretiems žmonėms.

Interneto vartotojai visame pasaulyje yra išreiškę susirūpinimą dėl to, kas nutiks su jų duomenimis jiems mirus.

„Mes tikimės, kad ši nauja funkcija leis jums suplanuoti savo skaitmeninį gyvenimą po mirties taip, kad būtų apsaugotas jūsų privatumas ir saugumas, bei palengvins gyvenimą jūsų mylimiems žmonėms jums išėjus“, - rašome „Google“ pranešime.

Kalifornijoje įsikūrusiai bendrovei „Google“ taip pat priklauso „YouTube“, nuotraukų dalijimosi tvarkyklė „Picasa“ bei „Blogger“.

„Google“ teigia, kad vartotojai galės pasirinkti, kada jų duomenys turėtų būti ištrinti – po trijų, šešių, devynių ar dvylikos neaktyvių mėnesių. Alternatyva – duomenys iš kai kurių ar visų paslaugų gali būti nusiųsti konkretiems žmonėms.

Bendrovė tvirtina, jog bus parašoma trumpoji žinutė numatytu numeriu ar išsiunčiamas elektroninis laiškas antriniu elektroninio pašto adresu, kad vartotojai būtų įspėti prieš imantis bet kokių veiksmų.

Žmonės pateikia vis daugiau turinio socialiniuose tinkluose bei duomenų saugyklose kibernetinėje erdvėje arba „debesyje“.

Kitos bendrovės taip pat yra mėginusios spręsti klausimus, kurie iškyla po vartotojo mirties. Pavyzdžiui, „Facebook“ leidžia vartotojams „įamžinti“ paskyrą.

Ka manote apie šia naujove google sistemoje, pats aš manau iš dalies kad reikalinga iš dalies kad nereikalinga nes tu neatspesi kada mirsi, o dažniausiai žmonės apie tai negalvoja.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Svečias
Šios temos nebegalima komentuoti.


  • Paskutiniai lankytojai   0 nariai(-ių)

    • Šio puslapio nežiūri nė vienas registruotas narys.
×
×
  • Sukurti naują...