Eiti į turinį
Svečias Meter_Off

„Nokia“ pristatė „Lumia 1020“ su 41 MP raiškos kamera.

Rekomenduoti pranešimai

Svečias Rolе_Deep

Sveiki, taigi šaltinis gautas iš -

http://www.delfi.lt/

--------------------------------------------

Suomijos bendrovė „Nokia“, panašu, neišsaugojo paslapties. Nežinia, ar tai buvo gudrus rinkodaros žingsnis, ar tikrai netyčinis informacijos nutekinimas anksčiau laiko, tačiau likus dienai iki oficialaus pristatymo laiko ketvirtadienį, 11 val. Niujorko laiku (18 val. Lietuvos laiku), įvairios technologijų naujienų svetainės jau viena po kitos platinosi ir naujojo telefono nuotraukas, ir jo technines specifikacijas – įvertinkime ir patikrinkime, ar tai tiesa.

Kaip ir buvo skelbiama išankstinių gandonešių, telefone bus įdiegta „Windows Phone 8“ operacinė sistema, jis veiks 2G, 3G ir 4G tinkluose, siūlys nemokamą visame pasaulyje veikiančią HERE vietos nustatymo paslaugą. Telefone tikriausiai bus 2 GB darbinės atminties ir 32 GB vidinės atminties, kurią išplečia 7 GB nemokamos debesinės „SkyDrive“ duomenų saugyklos.

Telefonas turėtų būti su 4,5 colių įstrižainės AMOLED WXGA (1280 x 768) ekranu, kurį dengia išlenktas „Gorilla Glass 3“ stiklas, be to, ekranas bus su „PureMotion HD+“, „ClearBlack“ technologijomis, „High Brightness“ režimu, galimybe skaityti šviečiant ryškiai saulės šviesai ir valdyti įrenginį net mūvint pirštines ar užsiauginus ilgus nagus.

Procesorius – 2 branduolių, 1,5 GHz dažnio „Snapdragon“, akumuliatoriaus talpa – 2000 mAh.

Kamera – pagrindinis telefono „koziris“ - su 41 MP raiškos jutikliu, optiniu vaizdo stabilizavimu, 6 optiniais lęšiais, 3x priartinimu, automatiniu fokusavimu, ksenono blykste ir visais galimais programiniais kameros stebuklais, kuriuos jau matėme ankstesniuose „Nokia“ telefonuose.

Priekinėje sienelėje – vaizdo pokalbiams skirta 1,2 MP raiškos plataus kampo kamera.

Telefono matmenys - 130.4 x 71.4 x 10.4 mm, svoris – 158 g.

Telefone bus USB, „Bluetooth“, NFC jungtis, „Wi-Fi“ a/b/g/n standartų belaidis internetas, A-GPS ir „Glonass“ navigacija.

Pristatymas prasidėjo nuo „Nokia“ generalinio direktoriaus Stepheno Elopo pasakojimo, kaip žmonėms svarbu nuotraukos – ir kaip „Nokia“ telefonuose montuoti skaitmeniniai aparatai visuomet buvo labai arti skaitmeninių fotoaparatų, kaip didino optinių jutiklių raišką ir gerino fotografavimo prastame apšvietime galimybes.

Iškart po pristatomosios kalbos „Nokia“ pademonstravo trumpą filmuką apie „Lumia 1020“ įrenginį, o iškart po filmuko S. Elopas pradėjo pasakoti apie įrenginio privalumus – juodos, baltos arba geltonos spalvos neblunkantys korpusai, kurių galingieji fotoaparatai privertė „iškirsti“ didelę skylę galinėje telefono sienelėje, bet įrenginio storį padidino labai nežymiai.

Kaip pati pagrindinė telefono savybė nurodytas nuo „Nokia 808 PureView“ laikų iš pagrindų atnaujintas 41 MP raiškos jutiklis su galiniu apšvietimu ir „oversampling“ technologija, suteikiančia galimybę fiksuoti mažesnės raiškos, bet ne prastesnės kokybės vaizdus.

S. Elopas teigia, kad fotografuojant optinio stabilizavimo sistemą bus galima girdėti – lęšių padėtį stabilizuos guoliai ir spyruoklės.

„Nokia“ vadovas pademonstravo fotografijos pavyzdžių – jeigu nebuvo panaudotas toks pats triukas, kaip praėjusiais metais pristatant „Lumia 920“, tuomet „Lumia 1020“ fotografijos tamsioje aplinkoje su blykste yra nepalyginamai kokybiškesnės nei „Apple iPhone 5“ ar „Samsung Galaxy S4“. Be to, kaip ir galima tikėtis ir jutiklio taškų kiekio, nuotraukas po užfiksavimo galima artinti pagrįstai tikintis, kad vaizdo kokybė nesuprastės.

Užfiksuoto vaizdo didinimo galimybė yra tokia galinga, kad nufotografavus šieno kūgį jame galima įžiūrėti adatą (jei tiksliai žinoma, kurioje vietoje ta adata yra) ir netgi pamatyti adatos ąselę, kuri netgi stipriai išdidinus visai neatrodo kampuota ar taškuota.

Kaip įprasta naudojantis aukštesnės klasės fotoaparatais, patys geriausi rezultatai gaunami naudojantis ne automatiniais, o rankiniais nustatymais – nenuostabu, kad ir „Nokia“ inžinieriai labiau pažengusiems „telefotografams“ siūlo daugybę žaidimo su nustatymais galimybių. Pavyzdžiui, pademonstruotas 4 sekundžių trukmės išlaikymo vaizdo fiksavimas visiškoje tamsoje, taip pat palikta galimybė fokusuoti vaizdą rankiniu būdu, reguliuoti ekspoziciją. Natūralu, kad fotografuojant su ilgu išlaikymu būtinas stabilus paviršius - „Nokia“ pasiūlys ir telefono laikiklį, tvirtinamą ant trikojo.

Pristatytas ir programėlių kūrimo rinkinys (SDK) specialiai „Lumia 1020“ programėlėms kurti – daugiausiai dėmesio, kaip ir reikia tikėtis, skirta fotoaparato galimybių išnaudojimui. Programuotojams belieka pasikinkyti fantaziją ir sukurti tai, ko dar niekas nebuvo sugalvojęs.

AT&T tinkle JAV naujasis „Nokia“ telefonas pasirodys nuo liepos 26 dienos ir kainuos 300 dolerių su 2 metų įsipareigojimu. Dar šį ketvirtį telefonas pasirodys Kinijoje bei pagrindinės Europos rinkose. Tiesa, sprendžiant pagal tai, kaip ilgai teko laukti „Lumia 920“ pasirodymo, Lietuva į pagrindinių Europos rinkų sąrašą nėra įtraukta.

Penktadienį ryte „Nokia“ Lietuvos padalinio atstovai Vytenis Koryzna ir Dalius Nalivaika - jie atskleidė, kad telefono mūsų šalyje turėtume laukti panašiu metu, kaip ir „Lumia 925“, t.y., paskutinį šių metų ketvirtį. Numanoma jo kaina prekybos pradžioje turėtų būti panaši, kaip ir kitų gamintojų flagmanų, kitaip tariant, turėtume žvalgytis į šiek tiek didesnes nei 2000 litų sumas.

D. Nalivaika daugiausiai dėmesio skyrė „Lumia 1020“ rankinio valdymo galimybėms - jos naujojo įrenginio funkcionalumą iš esmės pakelia iki skaitmeninių „muilinių“ lygio, o telefono ekrane matomas dalies šių pakeitimų poveikis fiksuojamam vaizdui. Be to, pasak D. Nalivaikos, telefonu netgi galima naudotis kaip fotografijos pradžiamoksliu, parodančiu, ką skirtingi nustatymai reiškia fotografijoje, mat įrenginyje yra trumpos pamokėlės, parodančios kiekvienos fotoaparato funkcijos sv arbą.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5nRj9pv0y9M

Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Tai va blet, samsungeriai. :)

Žmogau tu ryškiai turi problemų su galva, kur tik pažiūri tau visur samsungai vaidenasi, apsilankyk gal pas psichologą, manau vertėtų tikrai.

Sukūrė žmogus temą apie naują lumia, bet vistiek atsiras bent vienas idiotas kuris ne į temą pradės ant samsung stumt.

Tiesiai šviesiai PASIGYDYK...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Žmogau tu ryškiai turi problemų su galva, kur tik pažiūri tau visur samsungai vaidenasi, apsilankyk gal pas psichologą, manau vertėtų tikrai.

Sukūrė žmogus temą apie naują lumia, bet vistiek atsiras bent vienas idiotas kuris ne į temą pradės ant samsung stumt.

Tiesiai šviesiai PASIGYDYK...

eik tu nachui , zinai ar ne?

Omeny turejau galaxy, bet px sueis ir taip. Jeigu kazkas nepatinka, mynk naxui :).

Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Svečias
Šios temos nebegalima komentuoti.


  • Paskutiniai lankytojai   0 nariai(-ių)

    • Šio puslapio nežiūri nė vienas registruotas narys.
×
×
  • Sukurti naują...