Eiti į turinį
Bebro_Mazgas

Motyvacija - Kiekvienai dienai

Rekomenduoti pranešimai

kulturizmas.jpg

Ką duoda sportas

Manau, man ir daugeliui kitų sportininkų, sportas, pirmiausiai, duoda ne raumenis, jėgą ir kitas fizines savybes, bet vidines, tokias, kurios praturtina tave iš vidaus. Profesionaliai sportuojant, pas gerą trenerį, nesvarbu kokią sporto šaką, tobulėji ne tik fiziškai, bet ir dvasiškai. Keletas pavyzdžių iš mano vaikystės:

Kai buvau mažas ir nenorėjau eiti į pamokas, prisigalvodavau visokių gudrybių, kaip kad ledukų ir grafito valgymas, vaikščiojimas be šaliko ir su prasegta striuke, kurios atseit turėjo padėti susirgti, kad galėčiau neeiti į mokyklą, - dabar tai atrodo taip kvaila. Bet kai pradėjau sportuoti, berods trečioje klasėje, supratau, kad sveikata – mano brangiausias turtas, nes jei sirgsiu negalėsiu sportuoti, negalėsiu dalyvauti varžybose ir pan. Nors primityviai, bet viskas nuo to prasidėjo, o dabar jau nepamatysit manęs nei traškučių valgant, nei energetinio gėrimo geriant ar rūkant.

Sportas man padėjo suprasti kas man svarbu gyvenime ir ko aš noriu. Kol draugai po pamokų traukė pirmąsias cigaretes ir gėrė alų, aš laiką leidau sporto salėje. Nesakau, kad su nieko nebendravau, buvo ir vakarėlių ir visko, bet jie tai darydavo kone kiekvieną savaitgalį, o aš kartą į pusmetį. Kadangi supratau, koks mano tikslas, nerūkiau, nes turėjau valią, ryžtą ir savo nuomonę. Būdavau su draugais kieme, kol jie rūkydavo, kartais ir man siūlydavo, kartais net įkyriai ar su pašiepimu, bet supratę, kad manęs nepalenks, taip kaip kitų, liovėsi, o dabar net ir gerbti pradėjo.

Profesionalus sportas išmokė gerbti ir toleruoti kitus. Tikras, profesionalas sportininkas niekada nepasakys, kad jo sporto šaka sunkesnė už kitą, nes jis supranta, kad visos sporto šakos yra savaip sunkios, jis supranta ką reiškia sportuoti. Gerbia save ir kitą, nesvarbu ar tai kitatautis, ar priešininkas.

Sportas įkrėtė daug patriotiškumo. Ypač tada kai atstovauji savo šalį, kai stovi ant pakylos ir matai kabančią vėliavą bei skambantį himną.

Sportuojant susipažįsti su daug naujų žmonių, išmoksti objektyviai vertinti save, išmoksti bendrauti ir gerbti kitus, per daug neaukštinti savęs ir nežeminti kitų.

1003459_327729294030163_158554104_n.jpg

1001687_327705050699254_286314814_n.jpg

Mitai apie sportą, sportininkus ir k.t.

Galbūt kažkam tie treninguoti “gatvių buduliai” atrodo kaip sportininkai, bet taip tikrai nėra. Sportininkams treningai - darbo drabužis, nuo kurio jie pavargę ir laisvalaikiui mieliau apsivilktų kostiumus ar džinsus.

Galbūt kažkam atrodo, kad sportuojantys, ypač kovos menus, dažniau veliasi į muštynes, taip norėdami parodyti savo jėgą, bet taip nėra, tikri sportininkai ne tik kad nedemonstruoja savo fizinių privalumų be reikalo, bet ir esant reikalui, pirmiau, bando tai išspręsti kitais būdais.

Sportas trukdo mokslas. Oi ne kartą teko susidurti su tai teigiančiais “protingais“ tėvais, kurie talentingam vaikui uždraudė lankyti treniruotes. Bet juk jeigu vaikas nenori mokytis, tai jis to nedarys, nepriklausomai ar jis lankys treniruotes ar ne. Praktika rodo, kad metę treniruotes vaikai ne tik, kad nepradeda geriau mokytis, bet ir šunkeliais nueina. O lankant treniruotes, geras treneris, bent kiek kontroliuoja, kad vaikas neapleistų mokslų, jį motyvuoja ir pan. O tie tėvai, kurie baudžia savo vaikus, neleisdami eiti į treniruotes atrodo mažų mažiausiai juokingai, geriau tegul vaikas, neeina į treniruotes ir sėdi prie kompiuterio arba dar geriau, rūko, geria, susideda su banditais ir pan.

sporto_klubas_panevezys_20121001143133883.jpeg

Na ir pabaigai

Dažnai gatvėje tenka matyti vaikus,kurie visą dieną leidžia lauke, nežinia ko prisigalvoja, tikriausiai ir parūkyt susigalvoja ir… Ir ką jų tėvai galvoja, galbūt tas murzinas mazgius būtų puikus plaukimas, bėgikas ar boksininkas. Ir čia pasiteisinimas, kad tam, kad išleisti vaiką į treniruotes reikia pinigų netinka, nes yra daugybė sporto šakų, sporto mokyklose, kuriose mėnesinis mokestis 15-20lt.

Tas pats vaikas, gali tapti arba profesionaliu boksininku, išsikraunančiu ringe, o namuose mylinčiu vyru ir garbingu žmogumi, arba banditu ir žmogžudžiu, kuris kažkada vaikystėje neturėjo autoriteto, tikslo ir vietos, kurioje galėtu teisingai nukreipti savo energiją. Viskas priklauso kaip pakreipsite šio vaiko kelią.

Mačiau kaip daugybė vaikų meta mokyklą, pasuka blogais keliais vien tik todėl, kad gyvenime nieko neveikia, ir atvirkščiai, mačiau tokių kuriems sekasi sunkiai, bet jie sportuoja, baigia mokykla ir net aukštąjį, vien dėl to, kad nepradeda gerti, dėl to, kad kažko siekia ir tas sportas juos tempia, kompensuoja galbūt net tą negabumą mokytis.

Taigi, esami ir būsimi tėveliai, veskite savo vaikus nuo mažumės (4-5metų) į sporto, muzikos, dailės, šokio, vaidybos mokyklas, nesvarbu kur, galbūt vaikas netaps tuo sportininku ar artistu, bet gaus daugybe naudos, bus apsaugotas nuo negandu, o gal pasiseks, ir pataikysit, galbūt vaikui patiks ir jis sužibės. Abiem atvejais neprašausit, o vaikas, užaugęs tik padėkos.

Patiko? +rep

Pripažysti sporta? +rep

9a61d7f5794fa2bc917fb761c887ebfc698.png

  • Ačiū 1
  • Už 10
Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Svečias
Šios temos nebegalima komentuoti.


  • Paskutiniai lankytojai   0 nariai(-ių)

    • Šio puslapio nežiūri nė vienas registruotas narys.
×
×
  • Sukurti naują...