Eiti į turinį
Just_Chill

Dažasvydis

Rekomenduoti pranešimai

Krč swx all.Šiandien noriu padiskutuoti apie vieną ir sporto šakų (o gal ne,nežinau) - Dažasvydi.Jame reikia šaudytis specialiais šautuvais,kuriū kulkos yra maži dažū rutuliukai.Vieniem dažasvydis tik hobis,kitiems tik laisvalaikio pramoga,o kitiems neatsiejama dalis nuo sporto.Dažasvydije tau duodama speciali apranga (ji labai plona,iš esmės ji yra tik tam,kad tu neišsiteptum savo drabužiū),specialus šalmas,kartais pirštinės,ir beabejo šautuvas,į kurį telpa 100 dažū šovinių.Žaidime reikia greito regavimo,mokėjimo labai greitai pasislėpti.nežinau ar visur,bet kaikur žaidimas verda taip : jumis paleidžia komandomis į tokį lauką (arba miška,pagal trasa) ten jūs pradedate šaudytis,kai į kokį žmogų pataiko kulka,jis turi įšeiti.Jeigu žmogui baigelis kulkos,jį nušovė,arba kiti techniniai nesklandumai,jis turi išeiti iškėles ranką į viršų iš aikstelės ir pareiti į saugią zona.

Trasos yra įvairios.Vienos bųna miške,kitos laukuose.Žinoma visur yra pastatytos užtvaros,už kuriū tu šaudant gali užsislėpti.

Taigi ar jūs kada esate buves dažasvydije,ir ar teko ten pasišaudyti ?

Aš asmeniškai jame buvau tik vieną kartą,ir man labai patiko.Neatsisakyčiau dar.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Matomai, kad vieną kartą esi buvęs, nes pamiršai pridurti, kad yra dažasvydžiai senuose namuose, įranga kur kas naujesnė nei papasakojai t.y. racijos įtaisytos šalme, dūminės bombos. Įprastame šautuve kitaip sakant "ragatkėje" telpa 200-300 šovinių, priklauso nuo apkabos dydžio. Kitas rimtas aspektas yra tai, kad tų šautuvų yra nemažai rūšių, ragatkės yra standartiniai, vidutinio dydžio, gan lengvi. Yra sunkių m4 modelio automatų, kuriuos gali užprogramuoti jog jie šaudytų vienu gaiduko paspaudimu po vieną, tris arba be be sustojimo kulkas. Taip pat bent jau mano kaimynas pas kurio žaidžiam turi sportinį su talpia apkaba, dvejais cilindrais ir dvejais gaidukais. Nuotolis 200m (ragatkės 100m), dvigubai greičiau šaudo iš cilindrų, žodžiu kas moka naudotis juo - priešininkų komandai palinkėčiau kuo didžiausios sėkmės. Galiu atskleisti grudrybę kas nežinojot ar greitai žadat šaudytis: jei norit pataupyti šovinius kovoje ir norit pagazdinti priešininkus tai apverskite šautuvą antraip ir pakreipkite cilindrą 75 laipsnių kampu tada spaudykit gaiduką ir iššaus tik anglies dvideginį t.y. sukels iššautos kulkos garsą, bet kulkos liks jūsų apkaboje, bet svarbiausia cilindras turi būtik kiek aukščiaui nei tiesiai kai taikotės į taikinį, bet ir ne stačiai nes tada naudosis kulkos. Tai vot, šiaip karts nuo karto prasinešu pas kaimyno miške, tikrai labai geras būdas papramogauti.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Ekskursija mum buvo,apleistame dideliame pastate [ kas is Kauno tai toj vietoj netoli akropolio] . Padalino i 2 komandas, saudemes ten dakuja. Nebuvo pasove nei karto, bet buvo atsimusus dazu rutuliukas. Jeigu kazka prisidirbi ar nesilaikai taisykliu - uzdaro i narva ir saudo i tave 2 sekundes. Jeigu nori papildomu 5 soviniu - sukramtai dazu kamuoliuka ir gauni. Ant vienoj pusej buvo tik klasiokes, o mes su klasiokais kiekvienas uz save. Susaude sikna visa ir i koja kliuvo, bet norejau greiciau iseit tai saudziau belekur , kad tik greiciau, nes nesamone buvo man bent jau ir nelygios jegos. Ai dar buvo jeigu kryziu pertempi i savo komandos puse is karto laimi.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

buvau 2 kartus, paskutinį kartą kai buvau su klase tai skaudėjo koja (tiksliai kelio girnelė ar kaip ten ji) galėjau tik pabėgt, jeigu atsiklaupiu tai atsistot jau be šansų. gaila tada nežinojau techniko kurią parašė samgas kad tik garsas be kulkų, o tai būčiau pabandęs, o dabar nematydamas šaudžiau kol kulkos baigėsi.

iš tikro tai įdomus tas dažasvydis, bet kai šaudai tai tas jausmas neprilygs kai šaudai iš tikro ginklo, kad ir pneumatinio :D tiesiog šauni nusitaikęs su dažasvydžio ir jis vistiek blogai nuskrenda :(

Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Svečias
Šios temos nebegalima komentuoti.


  • Paskutiniai lankytojai   0 nariai(-ių)

    • Šio puslapio nežiūri nė vienas registruotas narys.
×
×
  • Sukurti naują...