Eiti į turinį
George_Romero

"LEDO ŽMOGUS" ištverią mirtiniausią šalčio dozę

Rekomenduoti pranešimai

Sveiki, taigi vėl pradedu kurti, jūms tokias temas, jog pasidomėti kažkiek pasaulių, vieną kartą bus apie kažka ,ką žmonės sugeba, kitą kartą, apie kokias sąmokslo teorijas, o paskui gal ir apie būtybės baisias ir panašiai, žodžiu visko bus.

"LEDO ŽMOGUS"

Mokslininkų teigimu, Vimas Hofas (Wim Hof) jau turėtų būti miręs, mat jis pusės maratono distanciją ties Poliariniu Ratu nubėgo… basomis, kopė į Everestą apsirengęs šortais, nardė po ledu Šiaurės Poliuje. 48 metų olandas dėl savo antgamtiško gebėjimo ištverti mirtino šalčio sąlygas yra pravardžiuojamas “Ledo žmogumi”

99e3fed328e1bfb173c7674cdf60d51a316.png

Paprastai žmogaus kūnas, patekęs ilgesniam laikui į aplinką, kurios temperatūra žemiau nulio, pradeda lėtai užšalti, nes sušąla jį sudarantys skysčiai. Dėl to atsiranda įvairūs nušalimai. Kūnas, siekdamas apsaugoti pagrindinius organus, pradeda ekstremaliai “aukoti” atskirus kraujotakos takus: kraujas nebetiekiamas į rankų ir kojų pirštus, ausis ir nosį. Vietoj to organizmas stengiasi užtikrinti kraujotaką į išlikimui būtinus organus.

Jei žmogus nedelsiant negydomas, tokiomis ekstremaliomis sąlygomis patirta žala yra negrįžtama. Kitas pavojus – hipotermija, arba nenormaliai žemos kūno temperatūros būsena. Kūno temperatūrai nukritus maždaug iki 32 laipsnių pagal Celsijaus skalę, organizmo funkcijos pradeda paeiliui “atsijunginėti”. O kai tai prasideda, žmogus gali mirti per kelias minutes.

Tačiau Hofas sugebėjo ledo karste išbūti valandą ir 12 minučių. Tada iš rezervuaro ledas buvo pašalintas, o Hofo kūno oda vis dar tebebuvo rausva, tarsi nepatyrusi šalčio.

“Jis nejuda, jis negeneruoja šilumos, jis neapsirengęs tokioms sąlygoms, ir jis panardintas į ledinį vandenį. O vanduo yra 30 kartų laidesnis šilumai nei oras. Tiesiogine to žodžio prasme ledinis vanduo “iščiulpia” gyvybę iš žmogaus. Ir nepaisant visų šių neigiamų veiksnių, Vimas Hofas išliko labai ramus, labai patogiai įsitaisęs visą savo buvimo tame vandenyje laiką”, teigia eksperimentą stebėjęs gydytojas Kenas Kamleris.

Jam yra tekę gydyti dešimtis alpinistų, bandžiusių įveikti Everestą – vietoj to jie vos nežuvo nuo ledinio šalčio. Jis ilgai negalėjo patikėti, jog egzistuoja toks žmogus kaip unikalusis olandas, sugebėjęs įkopti į aukščiausią viršukalnę apsirengęs tik šortais.

“Žmonės visada siekia naujų iššūkių Evereste. Į jį jau yra kopta daugybę kartų, žmonės kopia be deguonies balionų, jie… jie kopia į jį specialiai save suvaržydami ir naudodami kuo mažesnį kiekį pagalbinių priemonių. Tačiau niekas dar nebandė kopti į aukščiausią viršukalnę tokiomis sąlygomis. Tai beveik nesuvokiama”, teigia daktaras Kamleris.

Vimas Hofas šią ekspediciją atliko vilkėdamas šortais. “Tai buvo gan lengva”, teigia Hofas. “Aš patekau į pūgą maždaug 5km aukštyje ir ji tęsėsi, kol įkopiau į 6km aukštį. Aš pažįstu savo kūną ir sąmonę ir žinau, ką sugebu padaryti”. Jis taip pat teigia, jog karštį sugeba ištverti lygiai taip pat kaip ir šaltį.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Na kažkaip neįtikėtina apie tokius žmones skaityt, bet galbūt viskas įmanoma... Bet manau jog kažkas to žmogaus organizme yra tikrai sutrike, jei jis gali išbūti tokio šalčio vandenyje valandą ir dvylika minučių, tiesiog tai net neįsivaizduojama. :D

Jis jau turėjo mirti, bet atsitiko, kad nemirė, taip tikrai įspūdinga, ir šortais į Everesto viršunę, taip pat po ledu..

Šaunu kad sukūriai , uždėsiu žalia. Neblogai čia...

Ačiū.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Svečias
Šios temos nebegalima komentuoti.


  • Paskutiniai lankytojai   0 nariai(-ių)

    • Šio puslapio nežiūri nė vienas registruotas narys.
×
×
  • Sukurti naują...