Eiti į turinį
Bona_Zeko

Mityba sportuojant

Rekomenduoti pranešimai

Sveiki sportininkai, iš praeitos mano sukurtos temos mačiau, kad yra nemažai sportuojančių, kitaip tariant užsiiminėjančių tiek Street Workout, tiek vaikštančių į salę. Kaip daugeliui kyla klausimas ką valgyti, kad dingtų visi tie gelbėjimosi ratai nuo pilvo :D Taigi ką galiu pasakyti, kad reikia laikytis mitybos arba intensyviai sportuoti t.y bėgioti, atsilenkimai, futbolas, krepšinis ar šiaip kas nors, svarbu judėti :) Be to esu girdėjęs, kad dirbant su mitybos planu rezultatai pasimato dvigubai greičiau, nei įprastai tik sportuojant ir valgant bet ką.. Taigi ar yra čia tokių kurie laikosi mitybos plano, o gal netgi moką jį sudaryti, suderinti maistą, kad sportuojant būtų galima pasiekti daug geresnių rezultatų? Jeigu taip, pasidalinkime savo patirtimi :P


Redaguota , redagavo Bona_Zeko
Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

mitybos kaina pačios yra apie 100 litų , bet yra sudaroma labai skirtingai pagal tavo svorį ir ūgį bei kas savaite reik valgyt vis kažką kito t.y. gliukozė , angliavandeniai , baltymai ir t.t. Kas be ko reikia valgyti ir saldumynus kurie sudaryti iš miltų , kviečių ir t.t. tiesiog mūsų organizmas yra kaip išmanusis telefonas tai pat ir apie sportą jeigu tu jo nepakrauni vakare tu jautiesi silpnas ryte , tai tiesiog jeigu tu nevalgysi prieš einant sportuot arba po jo tu jausiesi silpnas , bet geriausia subalansuoti mityba ir ją naudoti rezultatai tikrai matosi.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Sveiki, vaikštau į sporto salę, siekiu priaugti raumeninės masės. Norint rezultatų, tai be mitybos nieko neišeis. O norint numest riebalus, tai aišku daug judėt, kardio daryt. Pats stengiuos laikytis mitybos, t.y gauti reikiamą kiekį angliavandenių, baltymų, riebalų (jų irgi reikia organizmui). O kalbant apie riebalų numetimą, tai 50% turi sudaryt baltymai, 30% angliavandeniai ir 20% (manau daugumai žinoma frazė :D). O pas mane atvirkščiai. Valgau daugiau angliavandenių, o mažiau baltymų ir kardio nedarau :D Reikia valgyt daug, bent 5 kartus į dieną, aš valgau maždaug kas 2 valandas, bet nelabai išeina, nes mokykloj nelabai yra, ką valgyt. Yra internete reikiamų kolorijų skaičius formulė, kurį reikia suvartot, pats esu apsiskaičiavęs, tai man reikia apie 2300 kalorijų per dieną, bet auginant masę reikia apie 300-400 kalorijų gauti daugiau. Aišku, jeigu valgysit visokius kebabus, saldainius, traškučius, dietinė colą gersit ir pnš, tai ta masė bus iš riebalų visa :D Geriausia kiaušiniai, grikiai ir kitos košės, ryžiai, mėsa, žuvis (visiem žinoma). Pas mane prie kiekvienio patiekalo beveik ryžiai būna, prieš trefkę ~30min dar ryžių užvalgau ir iškart po trefkės ryžius kapoju, užsigeriu pienu ir toliau valgau, nes skrandis stoja kartais :D VIetoj vieno valgio per dieną, galit įsitraukt kokį kokteilį. Aš darausi baltymų kokteilį (varškė, pienas, bananas, uogos, galit dar medaus įsidėt arba jogurto). Papildų nevartoju, bet galvoju pradžiai pasiimt gainerį. Sportuoju dar mažai laiko, 3 mėnesiai, o per 2 mėnesius priaugau 5kg raumeninės masės (nežinau daug ar ne, bet svarbiau pats rezultatus matau).

Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Aš šiuo metu biškį mažinu svorį, džiovinuosi, kadangi sportuoju 5 dienas per savaite, tai reikia daug baltymų ir angliavandenių, pagal mano mitybą šiuo metu sveriu 71-72kg valgau:

1) 3 kiaušiniai vienas trynys + 100g nevirtų ryžių (pakelis) viriti gaunasi 300+-.

2) 200g vištienos virtos + 100g nevirtų (pakelis).

3) Kaip pirmas.

4) Kaip antras.

5) Tuno konserva gabaliukais savose sultyse + 200g daržovių, galima pakeisti pakelį varškės, 150ml pieno ir bananas.

Ir taip visas 7 dienas per savaitę ir jokių nukrypimų!! Kadangi ruošiuosi kovot, tai reikia gerai išsausėt ir ruoštis vasaros sezonui, reziume išdeginsiu riebalus ir geriausiu atveju priaugsiu liesos masės. Turint valią ir kantrybę gausim visi gerus rezultatus :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Kam išmetat tą trynį, gi trynyj yra dalis baltymų ir reikiamų vitaminų

Gerk vitaminą C + žuvų taukus, nieko gero tie tryniai choresterolis.. neskaityk ką ten kas kalba ar rašo turi būti norma

Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Nemanau, kad reikia mokėti kažkam pinigus už tai, kad tau sudarytų mitybą žmogus nežinantis tavo poreikių. Reikia tiesiog atsisakyti cukraus bent didelės dalies, padažų, konditerijos, jau šitie daug padės. Ir niekada nebadauti, jei nori valgyt tai ir valgyk, bet niekada nepersivalgyk.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Svečias
Šios temos nebegalima komentuoti.


  • Paskutiniai lankytojai   0 nariai(-ių)

    • Šio puslapio nežiūri nė vienas registruotas narys.
×
×
  • Sukurti naują...