Eiti į turinį
Deividas_Zapacany

Laimingasis Lučianas.

  

6 balsai(-ų)

  1. 1. Kokiu dar norėtumėt straipsių ir apie ką?

    • Narkotikų kartelius.
      2
    • Mafijas.
      0
    • Apie kažkokią asmenybę susijusią su mafijomis ar karteliais.
      4


Rekomenduoti pranešimai

Sveiki visi, taigi keletas žmonių prašė, kad parašyčiau dar vieną biografiją apie kažką kuris būtu įdomus taigi biški paieškojas apie gangsterius radau šitą irgi neprastą asmenybę ( na aišku jis nė iš tolo neprilygsta Pablui ), bet vistiek įdomi asmenybė.


 


 


Čarlzas Lučianas kitaip žinomas kaip Laiminguoju Lučianu tikras vardas - Salvatore Luciana, bet vardą pasikeitė nes galvojo, kad jis yra moteriškas. Šis žmogus gimė 1897 m. Lapkričio 11 dieną ir mirė 1962 m. Sausio 26 dieną. Legendinis italų kilmės JAV gangsteris po Kastelamarezės karo įkurė mafiją " Sindikatas "


 


 


Nusikaltelio karjierą pradėjas būdamas dar vaiku kai iš kitų vaikų reikalaudavo kelis centus, o jiems atsisakius sumušdavo. Su vienu vaiku jam teko muštis ilgą laiką tai buvo dar vienas garsus gangsteris žinomas kaip Mejeris Lenskis visą likusį gyvenima jie išbuvo geriausi draugai.


 


Jau nuo 1916 m. Lučianas su Five points gang buvo areštuoti policijos už daugumą žmogžudysčių. Į jį atkreipė dėmesį Niujorko Mafiją ir jau nuo 1920 m. jis jau dirbo kontrobandininku didžiausioms mafijos šeimoms. Jis jau buvo susipažinęs su keliais garsiausių mafijų vadais t.y Frenkas Kostelas ir Vitas Dženovesė. Per Kostelą jaunasis gangsteris susipažino su daug įtakingų politikų, verslininkų ir kitų gangsterių, tarp jų – Olandu Šulcu, Arnoldu Rotšteinu ir kitais. Šios pažintys vėliau labai pagelbėjo jo karjerai mafijoje. Taip pat iš Kostelo išmoko, kaip papirkinėjami policininkai ir kiti miesto pareigūnai.


 


1920 m. pabaigoje Lučianas jau buvo vienas iš Džo „Boso“ Maserijos šeimos lyderių. Lučianas nepritarė fanatiškai Maserijos nuostatai į šeimą nepriimti ir jokių reikalų neturėti su ne siciliečiais. Jis matė, kiek galimybių užsidirbti atima tokia nepagrįsta netolerancija.


 


 1930 m. prasidėjus Kastelamarezės karui tarp Maserijos šeimos ir kito siciliečio Salvatorės Maranzano mafijos organizacijos, Lučianas kartu su Vitu Dženovese išdavė savo bosą ir prisijungė prie Maranzano. Tačiau jau tada planavo eliminuoti ir patį Salvatorę.

 

1931 m. balandžio 15 d. Lučianas pakvietė savo bosą į Nuova Villa Tammaro restoraną papietauti. Jiems pavalgius, visi kiti restorano lankytojai pasišalino, taip pat ir jo savininkas, palikę gangsterius žaisti kortomis. Kai liko vieni, Lučianas atsiprašė ir išėjo į tualetą. Iškart po to į restoraną įsiveržė keturi žmonės ir pradėjo šaudyti. Mafijos bosas buvo sužeistas septyniose vietose, tarp jų mirtinai į galvą.

Policijos apklausinėjamas vėliau Lučianas teigė, kad nieko nematė, tik būdamas tualete girdėjo šūvius, o grįžęs rado seną draugą ir rėmėją nebegyvą. 

 

Su Maserijos mirtimi pasibaigus Kastelamarezės karui, donas Maranzanas atsidėkojo Lučianui ir jo draugams. Lučianas tapo antruoju žmogumi šeimoje po paties Salvatorės Maranzano, tačiau tai buvo tik taktinis ėjimas: Maranzanas jau tada planavo atsikratyti Čarlzo Lučiano kartu su Al Kapone, Mejeriu Lenskiu ir Vitu Dženovese. Tačiau senasis Ūsuotasis Pitas neįvertino, kad naujoji gangsterių karta jau spėjo įgyti plačią įtaką ir ryšius. Tomas Lukezė, vienas iš artimų Maranzano žmonių, dirbo Lučianui. 1931 metų rugsėjo 10 dieną, po šešių mėnesių nuo Maserijos mirties, Lučianas sužinojo, kad kartu su Lenskiu bus pakviesti į Maranzano ofisą ir ten nužudyti

 

Po Ūsuotojo Pito sunaikinimo Lučianas tapo svarbiausia figūra Cosa Nostra pasaulyje, ir jam pavyko įgyvendinti seną svajonę – sujungti įvairias Niujorko kriminalines grupuotes į vieną organizaciją. Priešingai nei Maranzano, kuris bandė pasiekti neįmanomą – sujungti visas šalies grupuotes pagal Romos imperijos pavyzdį (save, aišku, laikė imperatoriumi), Lučianas sukūrė decentralizuotą struktūrą. Jis sukųrė teritorijų sistemą, kiekvienai šeimai priklauso tam tikra teritoriją ir tam tikri verslai. Jeigu kokia kita mafija norėjo prasiplėsti reritoriją ar atidaryti naują verslą tam būdavo susirinkimai kai visos mafijos aptardavau tai. Posėdžiai įšeidavo į naudą nebereikėjo kariauti vienas prieš kitą ir visi galėdavo susitelktiį verslą, bet aišku jeigu kas nors norėdavo jėga kovoti prieš mafiją tai jis turėjo kovoti prieš visą " Sindikatą ", o tai tolygu savižudybei. Taip Lučianas pakeitė visą mafijos struktūrą JAV ir įsitvirtino kaip vienas įtakingiausių nusikalstamo pasaulio donų. Sidikatas dar veikia iki dabar.

 

Lučianas mirę nuo širdies smūgio orouoste.

 

Dar tiems kas gal nesuprato aks yra "Sindikatas" t.y kai visos mafijos grupuotės susijungia į vieną. 

 

Laimingojo Lučiano nuotraukos.

 

d155b41ce1dde585aa2eb9d88b76603c239.jpg

 

d5a7d71cf8e3d302dca406c21b26e2ae346.jpg

 

 

Jei norite dar kokių aprašymų tai rašykite į temą :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Kazkada kai mentai isiverze i jo hata,jis su dukra pasislepe savo sleptuvej sklepe,jo dukrai ten buvo labai salta ir todel zidinyje jis sudegino 2 limonus doleriu kad dukra nesusaltu.Ten jie isbuvo savaite jei neklystu.

Idomu :) Kas turit dar kuom pasidalinti?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Kazkada kai mentai isiverze i jo hata,jis su dukra pasislepe savo sleptuvej sklepe,jo dukrai ten buvo labai salta ir todel zidinyje jis sudegino 2 limonus doleriu kad dukra nesusaltu.Ten jie isbuvo savaite jei neklystu.

 

Čia maišai su šitu, Pablo Escobar taip buvo padaręs su savo dukra kai jai buvo šalta, sumaišei ko gero. Įdomi ir ši asmenybė, lauksiu dar ;) Sujunk geriau į vieną temą viską ir viskas geriausia bus ;)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Svečias
Šios temos nebegalima komentuoti.


  • Paskutiniai lankytojai   0 nariai(-ių)

    • Šio puslapio nežiūri nė vienas registruotas narys.
×
×
  • Sukurti naują...