Eiti į turinį
Vytautas_Vytautas

D1Sport Unlim Drift Cup Finalas - PC BABILONAS Panevėžys

Rekomenduoti pranešimai



 

Sveiki visi Drifto mėgėjai ar domintis šiuo sportu. Kam tai yra dar neregėta ir negirdėta, siūlau perskaityti viską ir peržiūrėti keletą video D1Sport Unlim Drift Cup Finalo vykusio Panevėžyje

 

Driftas (Šonaslydis), tai automobilių sporto šaka atsiradusi Japonijoje,  tačiau ilgainiui paplitusi  po visas kitas šalis. Lietuvoje ši sporto šaka atsirado 2003-2004 metais. Jis išaugo iš gatvės lenktynių ir „saulučių piešimo“ gatvėse. Iš pradžių nebuvo socialinių tinklų, tad organizaciniai reikalai užsimegzdavo forumuose, dažniausiai konkrečių autoklubų.

 

Kaip vyksta važiavimas?

Važiavimo metu automobilis yra pastatomas tam tikru kampu ir priverčiamas dideliu greičiu slysti šonu, tuo pat metu atliekant kitus manevrus.

 

 

Kaip vyksta „drifto“ varžybos?

Varžybos prasideda nuo automobilio paruošimo varžyboms. Kitas labai svarbus dalykas „drifte“ - treniruotės, nes tik dėl jų tu gali išvengti klaidų. Dar prieš treniruotes teisėjai paaiškina vairuotojams, ko iš jų tikimasi, ir nurodo konkrečias užduotis. Per kvalifikacija dažniausiai yra atliekami trys važiavimai, iš kurių yra įskaitomas geriausias (matysite video kaip iš 24 dalyvavusiųjų atrenkama 16 geriausiųjų.). Kai jau žinomi rezultatai, tada suporuojami vairuotojai ir prasideda tikrasis „driftas

 

 
Kaip skirstomi balai, kokia vertinimo sistema?

Kaip jau minėjau, kvalifikaciniai važiavimai vertinami 100 balų sistemoje. Galima gauti po 25 balus už kiekvieną iš elementų: greitis, slydimo kampas, teisėjų duotos trajektorijos išpildymas ir šou. Pagrindiniai važiavimai vertinami atsižvelgiant į poras, kas geriau pravažiavo trasą – tas laimėjo.
 
Norintys dalyvauti tokio pobūdžio varžybose kaip PRO lygoje, privalomi lankai vairuotojų saugumui užtikrinti. Dėl važiuoklės ar variklio specialių reikalavimų kaip ir nėra: jeigu nori, gali į BMW įsidėti NISSAN variklį ar iš dviejų skirtingų automobilių su kombinuoti vieną. Šio tipo lenktynėse paprastai važiuoja automobiliai su 500 ir daugiau arklio galios. Dažnai automobiliai ruošiami ir puošiami išoriškai, juk vertinamas ir šou – vaizdas. Kuo geriau atrodo automobilis, tuo jis labiau akį traukia ir žiūrovams, ir teisėjai jį labiau įsidėmi.
 
Lietuvoje galimę didžiuotis Andriumi Vasiliausku, kuris vairuoja BMW M3 E46, kuris turi net 1000 arklio galiu.

088e0f2870f283cacbd35a95de593f42794.jpg

 Jis priklauso stipriausiu Baltijos šalių Drifto dalyviams, bei yra  Lietuvos Drift Karalius. Video matysite jį taip pat, tačiau ši trasa jam buvo per nelyg mažą tokio galingumo mašinai.

 
Užsiimantis ar tiesiog sekantys šį sportą, gali taip pat dalintis video ar vaizdo medžiagomis (Geriausia iš Lietuvos varžybų)
 
Smagaus žiūrėjimo!! :)
 
 
 
Panevėžio BMW klubas taip pat dalyvavo.
 
 
Andrius Vasiliauskas ir jo BMW M3 E46 su 1000ag.
 

 

 

 
 
 
 
Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Svečias
Šios temos nebegalima komentuoti.


  • Paskutiniai lankytojai   0 nariai(-ių)

    • Šio puslapio nežiūri nė vienas registruotas narys.
×
×
  • Sukurti naują...