Eiti į turinį

Archyvuojama

Ši tema nuo šiol archyvuojama ir jos nebegalima komentuoti.

Karolinis_Nope

Apie kompiuterius (tvarkymas, greitinimas, valymas ir t.t)

Rekomenduoti pranešimai

Lėtas, striginėjantis, kaistantis ar ūžiantis PC? Ne problema! Mano temoje parašyta viskas ką reikia žinoti apie kompiuterio išlaikymą, pagrindinę info, problemas su, kuriomis buvau susidūręs ir kaip jas pataisiau!

 

Kompiuterio valymas (Software)

Visi esame susidūrę su problemomis, kad PC lėtai veikia, taigi, jį išvalyti mums reikia programų ir kelios iš jų yra šios:
CCleaner - Link: https://www.piriform.com/ccleaner/download/standard

AVG PC Tuneup 2011 (2011 metų yra geriausias ir lengviausiai suprantamas interfeisas. Ši programa yra mokama, todėl įkelsiu torrent iš kur galėsite parsisiūsti, kad parsisiūsti reikia .torrent kliento, rekomenduoju BitComet): https://thepiratebay.org/torrent/6044828/AVG_PC_TuneUp_2011___Pre-cracked___johndoe06

Kova su virusais (Anti-Virus)

Virusai bene pavojingiausias kompiuterio priešas, todėl antivirusinė programa yra būtinas dalykas. Geriausia programa kokią buvau radęs yra Malwarebytes šios programos įrašymas gali būti šiek keblus, bet tiesiog skaitykit instrukciją ir jums pavyks :)
Malwarebytes (.torrent) - Link: https://thepiratebay.org/torrent/13926471/Malwarebytes_Anti-Malware_Premium_2.2.1.1043___License_Key


Kompiuterio valymas (Hardware)

Vienas žodis - Dulkės... Taip dulkės... Dulkės yra vienas iš kiekvieno kompiuterio naudotojo vargų, kai dulkių prisikaupia kompiuterio korpuse, dar blogiau jei prisikaupia ant kompiuterio vidinių komponentų, kompiuteris gali pradėti kaisti, striginėti, arba garsiai dirbti. Tokiu atveju dulkes reikia būtinai išvalyti iš kompiuterio korpuso, tam padaryti reikėtų keleto iš šių įrankių:

1. Šepetėlio
2. Dulkių siurblio
3. Suspausto oro (leidžia lengviau išvalyti dulkes sunkiai prieinamose vietose)

4. Plaukų džiovintuvo (Jeigu neturite suspausto oro)

DULKES VALYKITE ATSARGIAI! NEPAŽEISKITE KOMPONENTŲ!
Jeigu kompiuterio ventiliatoriai garsiai dirba tai gali būti irgi dulkių kaltė. Bet kitu atveju gali būti ir besibaigiantys ventiliatoriai.

Papildoma info:

Problemos su kuriomis susidūriau ir kaip jas sutvarkiau:
1. Kompiuteris persikraudinėjo, jo viduje sklido virinimo/kepimo garsas - Buvo sugedęs maitinimo blokas, nusipirkau kitą ir problemos kaip nebūta. NEPIRKIT PRASTŲ GAMINTOJŲ MAITINIMO BLOKŲ (Modecom, Aerocool, ar kitokių, geriausiai pirkit - Corsair, Cooler Master, XFX, Seasonic, šie maitinimo blokai turi geresnės kokybės kondensatorius ir surinkti iš geresnių detalių)


2. Kompiuteris užstrigdavo ties BIOS ekranu, neužmaitino galinių USB lizdų, užstrigdavo garso plokštė - Buvo kalta Pagrindinė plokštė, pakeičiau ją ir problema dingo.
 

3. Procesorius įkaisdavo iki 80C žaidžiant SAMP, pakeičiau termo pastą, užtepiau Aerocool MX-2, temperatūra nukrito 5 laipsniais bet "Idle" temperatūra pakilo iš 35C į 55C, tada užtepiau Deepcool Z5, temperatūra nukrito iki 45C žaidžiant Need for Speed 2015, o "Idle" liko tik 30C.

Kaip žinoti kokio Maitinimo bloko (PSU) jums reikia?

Apžiūrėkite komponentus, kiek W pasiima CPU, GPU, HDD, kiti komponentai. Nuspręsti kokio galingumo PSU jums reikia yra nesunku internete pasižiūrėkit savo komponentų gamintojo puslapyje esančią specifikaciją ir susiskaičiuokite, (patartina pirkti galingesnį maitinimo bloką jeigu ruošiatės vėliau pirkti galingesnį komponentą) pvz: Jeigu CPU - 80C, GPU - 100W, tai su visais komponentais gaunasi apie 200W tai tuomet reikia pirkti 400-500W PSU

 

 

 

 

Taigi tikiuosi ši tema padėjo kam nors ir sėkmės :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Svečias
Šios temos nebegalima komentuoti.


  • Paskutiniai lankytojai   0 nariai(-ių)

    • Šio puslapio nežiūri nė vienas registruotas narys.
×
×
  • Sukurti naują...