Eiti į turinį
Titas_Soprano

Mikrovaldikliai / Mikrokontroleriai

Rekomenduoti pranešimai

arduino_logo.png

 

 

Sveiki sargiečiai, sumaniau padiskutuoti gal kiek neįprasta tema - apie mikrovaldiklius. Jei kas nežino, kas tai per daiktas, pabandysiu trumpai apšviesti. Pats populiariausias ir žinomiausias mikrovaldiklis - Arduino.

 

Arduino - atviro kodo platforma naudojama elektronikos gaminiuose. Ją sudaro elektroninė - mikrovaldiklis - ir programinė įranga. Arduino skirtas tiek mokomaisiais, tiek išradimo tikslais. Ši platforma išsiskiria tuo, jog jai nereikia atskiros techninės įrangos. Ji veikia paprasčiausiai naudojant USB kabelį ir kompiuterį.  

Šios įrangos panaudojimo galimybės yra labai plačios. Ją perka ir menininkai, ir projektuotojai, ir programeriai, ir mokiniai, ir naujo hobio ieškantys žmonės. Kartu su įranga galima įsigyti ir papildomus priedus: LED, varikliukus, garsiakalbius, GPS įrangą ir t.t. Arduino funkcionalumo galimybės yra neribotos, o priklausomai nuo idėjos tai sprendimas tiek pradžiamoksliams, tiek patyrusiems! 

Arduino - tai universali įranga, kuri padeda funkcionuoti sukonstruotam daiktui. Tai gaminys, kuris kainuoja pigiai, išmokti juo naudotis nėra sunku, o kompiuterinė įranga visiškai nemokama. Šis projektas yra atviras ir prieinamas visiems, kurie nori mokytis. Didelis pliusas ir tai, kad Arduino yra labai populiarus, tad nesunkiai atrasite daugybę naudingos informacijos, galinčios padėti geriau perprasti sistemą. 

 

Taigi, galbūt kažkas iš jūsų turi įsigiję šį ar kokį kitą mikrovaldiklį ir kažką sukūrę? Pasidalinkite savo mintimis!

 

Informacijos šaltinis - anodas.lt

 

Redaguota , redagavo Titаs_Soprano
  • Prieš 1
Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

prieš 3 minutes(-ių), Kentas_Ultimate rašė:

Davė kažkada per informatiką pažaist su jais, davė kažkokią mikroschemą, ekraną šalia, prijungėm, ir galėjom ten LED'us junginėt įvairiais intervalais, poto į ta ekraniuką parašyt kažką, visai prikolas :D

 

Jo, čia basic reikalai, bet smagus reikalas. Daugiau neužsikabinai?

  • Prieš 1
Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Arduino pradedantiesiems labai geras daiktas žaistis su mikrovaldikliais (panašiai kaip raspberry žaistis su linux'u) nes internete pilna įvairiausių kodo ir panaudojimo pavyzdžių su juo, tiktai dėl jo specifinio programavimo aukštesniame lygyje jo galimybes jau apsiriboja. Man tai asmeniškai labiau patinka ne imt kokia atskirą platformą (nes iš esmės pats ARDUINO nėra mikrovaldiklis, o plokštė, kurioje yra sumontuota mikrovaldiklis ir daug kitų prietaisų), o geriausia imt atskirą mikrovaldiklį tarkim iš PIC arba AVR serijos ir susiprojektuot patiem plokštę su juo pagal tai kokį daiktą norima pasidaryt, bet kaip susipažinimui su mikrovaldiklių specifiką tai geras daiktas. Bet norint gilesnių žinių elektroninės įrangos supratimui ARDUINO nepagelbės tai labiau IT sričiai gilinti skirtas daiktas, nors tai dalinai ir kaip ir elektornikos sritis.

Redaguota , redagavo Kestas_Smaukauskis
  • Už 2
Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Svečias
Šios temos nebegalima komentuoti.


  • Paskutiniai lankytojai   0 nariai(-ių)

    • Šio puslapio nežiūri nė vienas registruotas narys.
×
×
  • Sukurti naują...