Eiti į turinį
Max_Driftass

Kelionių blogai

Rekomenduoti pranešimai

 

 

 

Sveiki ši tema bus nuolat pildoma, bus vis atnaujinama naujais blogais ir kelionių įspūdžiais. Čia jums papasakosiu kur buvau, kas buvo ne taip kaip agentūrų pasakojimuose, duosiu keletą patarimų apie tas šalis, ką būtų būtina pasiimti, ko pasisaugoti, ko vengti, patarsiu keletą ekskursijų. Tai tikriausiai pradėsiu nuo savęs :)

 

  • Mano tikras vardas yra Almantas. Man pačiam yra 16 metų. Esu iš mažo Lietuvos miestelio (nelabai noriu sakyti iš kokio). Dažnai keliauju su šeima ir klase. Labai mėgstu keliones, dalintis įvairiais įspudžiais su draugais, padėti kitiems. Mano pirma kelionė buvo i Airiją, pas tėvo seserį. Iki tol kol atsidūriau 9,5km aukštyje labai bijojau skristi. Atsidūręs ten aukštai supratau, jog įsimylėjau lėktuvus ir keliones. Nors pati pirma kelionė ir nebuvo, kažkur į šiltus kraštus ar ten kur būčiau tikrai labai pailsėjes, bet man labai patiko :).

 

  • Pavardinsiu keletą šalių kuriose esu buvęs ir kuriose man patiko labiausiai :), taip pat pridėsiu nuotrauką su pažymėtom šalim kuriose esu buvęs. 
  1. Airija
  2. Rusija
  3. JAV
  4. Kanada
  5. Egiptas                     
  6. Turkija
  7. Graikija
  8. Australija
  9. Ispanija
  10. Kinija
  11. Tailandas
  12. Izraelis

 

Pirma šalis apie kurią papasakosiu bus TURKIJA!

 

Turkijoje buvau liepos 13-22 dienomis, 2016 metais. Buvau "Green Nature Diamond Hotel". Viešbutis buvo 5*, taip bent buvo įvertinta booking.com svetainėje. Nuorodą i viešbučio svetainę paliksiu blog'o gale. Viskas prasidėjo taip: liepos 13d. 03:00 turėjom keltis, kad papusryčiaut ir spėti į oro uostą, nes mum iki Vilniaus 290 kilometrų... Į oro uostą spėjome laiku, bėje į oro uostą atvykite max 3h iki skrydžio, nes tikrai nebus ką veikti... Atvažiaviom likus 2h iki skrydžio, prisiregistravom, atidavėm bagažą ir nuėjome laukti lėktuvo. Skridome su Small Planet oro linijomis, aptarnavimas jose yra labai geras, mažiem vaikam, kad būtų ką veikti duodavo pieštukų ir spalvinimo knygučių, tiem kam šalta duodavo pledus. Maistas lektuve nebuvo kažkuom ypatingas ir išsiskiriantis nuo kitų oro linijų maisto. Nuskridus laukiant kol išleis iš lėktuvo, pasitaikė labai malonūs stiuordai ir pilotai, pamatė kaip pažiūrėjau į pilotų kabiną, pakvietė į vidu šmaikčiai pajuokaudamas, "jei vaikinukas įleisk, bijau mergaite prispaudys ir nuriedėsim :D". Vos atsiėmus bagaža, mus pasitiko "Novaturas" gidė kuri nurodė į kurį autobusą sėsti, kad priveštu prie viešbučio. Atvažiavus viešbutyje naujiem klientam buvo duodami vietiniai gaivieji gėrimai, suaugusiesiems alkoholiniai, vaikam kažkas labai saldaus :D. Kaip ir kiekviename padoriame viešbutyje, buvo galimybė išsipirkti "Viskas įskaičiuotą" todėl mes tai pasiemėm, kad nereiktu visada nešiotis piniginės ir kiekvienoje viešbučio kavinėje mokėti už ledus ir t.t. :). Kelionė praėjo labai sklandžiai, personalas labai puikus. Nepaminėjau viešbutis buvo Marmario mieste. Ryte vėl atvažiavo gidė ir mus pasiemė su autobusu ir nuvežė i oro uostą. Taip ir praėjo mūsų kelionė Turkijoje. Nerandu viešbučio puslapio tai paliksiu booking.com nuorodą. Viešbutis čia.

 

 

EGIPTAS!

 

Egiptas buvo viena iš mano svajonių šalių į kurias norėjau nukeliauti. Apie skrydį į Egiptą sužinojau iš tėvų likus 5 mėnėsiams iki skrydžio. Sakė man tėvai, kad kiekvieną dieną eičiau į įvairias svetaines ir žiūrėčiau skrydžių kainas, o likus 3 mėnėsiams jau geriausiai ir būtu nusipirkti bilietus nes dažniausiai bilietai pigiausi 3mėn iki skrydžio ir vėlai vakare. Radau bilietus tikrai ganėtinai pigiai - 153$ asmeniui. Nuskridus sėdome į autobusą ir išvažiavome link viešbučio. viešbutis susidarė iš 3 dalių, tai buvo 3 labai dideli pastatai, viename gyvenome mes, šale esančiame buvo restoranai, parduotuvės ir vandens pramogos, o trečiasis stovėjo perėjus gatvę kuriame buvo taip pat baseinai ir tarp baseino ir raudonosios jūros skyrė 10metrų. Viešbutis buvo miesto centre, todėl labai pasisekė. Patarimas, Egipte geriau nesinuomuokit mašinos, visiem atsiprašant pofig ant kelių taisyklių... nes policininkai važinėjo su motoroleriais kalbėjo telefonu ir t.t. gatvėse pardavinėjo katanas ir ginklus vietomis :D. vakarais nevaikščiokit vieni, kur tamsu ir t.t. venkit mažų vaikų prašančių padėti užsirišti batus ar pan. nes šale gyvenusiems lietuviams nutiko taip, kad kol padėjo užsirišti batą kitas vaikas paėmė rankinuką ir pabėgo :D. Egipte ekskursijos ganėtinai pigios. Neklausykit kai jum aiškins, kad parduoda originalias beats ausines ar kažką tokio po 30$ :D. Viešbučio maistas buvo labai labai skanus... Pagrinde valgiau vištieną, nes į kitą mėsą pridėdavo kažko labai aštraus :D. Pilna kačių tai jei į restorano vidų ateis katė nebandykit varyt lauk jos, visi keistai žiūrės :D. Viešbučio darbuotojai iš restorano pastoviai nešdavo joms valgyt :D. Net nebežinau ką pasakoti, tai tikriausiai užteks apie Egiptą. Jei kils klausimų parašykit į ą.ž. arba į komentarus :). Viešbutis čia.

 

GRAIKIJA!

 

Graikija…. Graikija buvo kažkas tokio nepakartojamo... Jų nedideli balti nameliai, graži aplinka... Tiesiog nuostabu! Graikijoje, mes buvome kai man buvo 12 metų, bet viską pamenu lyg tai būtu buve vakar... Kadangi mano tėvai tuo metu dar neturėjo pakankamai pinigų kelionėm gerom, rinkomes paprastesni būsta, bet taip pat labai cute :D. Tai nebuvo kažkoks viešbutis, nes tai buvo apartamentai, net nemoku pasakyt kaip pavadint nežinau :D, Apratamentų savininkas dirbo kavinėje su žmona, jie buvo labai draugiški :D, kadangi buvau dar labai mažas sugebėjau kažkur paklysti kol tėvai maudėsi baseine pasakiau einu iki kambario pasiimt pora eurų, kad nueitumėm pažaisti biliardo... Sugebėjau nuklysti, nes buvo benamis katinas, sergantis, bijojau kažkodėl jo tai ėjau aplink visą kiemą ir paklydau :D, kai pamatė apartamentų savininkas, parvedė ir leido nemokamai žaisti biliardą, nes buvau labai išsigandęs :D. Ten buvau su sesers vaikinu, seserimi, mama ir tėčiu. Pamenu sesers vaikinas kol miegojo, neturėjau ką veikti tai paėmiau ir apkarpiau jam plaukus :D, ryte pamatęs paėmė ir įmetė mane į baseiną :D, pamenu labai pykau, bet okey pats kaltas ;D. Vieną rytą sugalvojom plaukti į už keletos km esančią salą, nepasakysiu kaip vadinas, nes nepamenu kaip vadinas :D, bet mus iš kelto paėmė autobusas ir vežė iki ugnikalnio kuris buvo dar veikiantis ir labai laaaabai smirdėjo siera ;D... Vienas nuostabiausiu dalyku graikijoje, man buvo karštosios versmės. Vanduo versmėse buvo labai karštas, bet maudytis išėjo :D. Mes nebuvome pačiame žemyne, buvome mažoje Koso saloje, kur nesenai rodė iš ten pabėgėliai bėga :D. Šeip labai patiko patys žmonės labai draugiški, tik kainos vietom labai buvo užkeltos, nes pamenu pakelis mažas čipsų kurie LT kainuoja 76 centai maximoje ten kainavo 1,9euro man atrodo... žodžiu viskas labai brangu ten. Net nebežinau ką papasakoti, tiesiog pradėsiu rašyti apie naują šalį tikriausiai. 

Viešbutis čia.

 

VIETNAMAS!

 

Apie vietnamą iškart parašau, kad tikrai nerašysiu nieko, nes nelabai noriu prisimint tuos vaizdus kai tiesiog paima ir uždaužo šunis ir t.t., kadangi man labai gaila gyvūnų tai sorry...

 

MALIJORKA!

 

Malijorka – saulės, poilsio, nuotykių ieškančių žmonių kraštas! Malijorkoje, maistas ir t.t. yra tikrai brangiau nei Lietuvoje, nors daug kur skaičiau kelionių agentūrų puslapiuose, kad tikrai viskas pigiau... Tikrai ne! Viešbučio nerandu, nes buvo kažkoks Terranova, bet su gale žodžiu Terranova ten dafig* ;D. Viskas labai patiko... Viešbutis, ganėtinai neblogas. Vieta buvo ant jūros kranto... Į Malijorką patarčiau nuvykti bent 1 kartą tai tikrai... Patarčiau išsinuomuoti mašiną ir ne gulėti ant jūros kranto, o aplankyti kiek galite daugiau gražių vietų... Siūlyčiau nuvykti į Palmos katedrą, ji tiesiog nereali... Jeigu norite aplankyti nerealaus grožio papludymį tai būtinai turite nuvykti i Calla Castell papludymį ir būtinai nuvykite į Cuevas del Drach urvus.

 

Sekantis blog'as bus apie UKRAINĄ!

 

Patarimai/pasiūlymai

Spoileris

Patarimai:

  • Visada patikrinkite internete, kokie pakrovėjai toje šalyje t.p. angliški, europietiški ar kokie.
  • Pasiimkite vaistų nuo pykinimo galvos skausmo ir t.t.
  • Lipant į lėktuvą turėkite paprastų čiulpiamų saldainių/gumos ir nekramtykit, nerykit, o čiulpkit pakilimo ir nusileidimo, metu. Mažesnė tikimybė, kad užkris ausys.
  • Oro uoste turėkit pasus ir t.t. prie savęs, kad neužlaikyti eilės. 
  • Stenkitės ilgai nebūti patalpose kaip tuoletas, nes ten nelabai girdisi ką sako per garsiakalbius ir jei pasakys pvz.: lektuvas veluos, skrydis atidėtas ar pan. jūs negirdėsite.

Pasiūlymai:

  • bilietai dažniausiai pigiausi nuo 23:00 iki 03:00 ir 3 mėn iki skrydžio.

 

BLOG'AS BUS PILDOMAS. Kam nesunku pakomentuokit kaip patiko blogas, norėčiau sulaukti kritikos ka pakeisti bloguose, apie ką daugiau papasakoti :)

 

 

 

Šalių nuotrauka kuriose buvau:

Spoileris

2329f105c6966dd99eab8914c469341c465.jpg

Redaguota , redagavo Max_Driftass
PILDAU/TAISAU KLAIDAS
  • Patinka 1
  • Už 7
Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Svečias
Šios temos nebegalima komentuoti.


  • Paskutiniai lankytojai   0 nariai(-ių)

    • Šio puslapio nežiūri nė vienas registruotas narys.
×
×
  • Sukurti naują...