Eiti į turinį

Archyvuojama

Ši tema nuo šiol archyvuojama ir jos nebegalima komentuoti.

Kristis_Nutix

GameON'18

Rekomenduoti pranešimai

Sveiki, pasibaigus ketvirtajam GameON renginiui nusprendžiau parašyti visiems kaip ir kas vyko. Bus tiek mano dienos apžvalga tiek viso renginio įvertinimas ir apibendrinimas, manau suprasite viską eigoje.

 

GameON iš mano perspektyvos.

 

Penktadieni visi savanoriai pradėjo rinktis maždaug 7 ryto Litexpo patalpose. Susirinkus didžiajai daliai savanorių (Iš viso savanorių buvo 340-370) visiems buvo išdalintos akreditacijos, savanorių maikės bei dar karta buvo visiems patikslintos jų zonos. Kadangi žmonės į patalpas buvo ileidžiami tik 10 valanda turėjome pilnas dvi valandas išbandyti visus stendus bei žaidimus be eilių ir triukšmo. Kadangi aš buvau paskirtas pusiau į Media zona ir pusiau kaip fotografas aš išvis neturėjau "darbo", kadangi Media zonoje mūsų darbas buvo pakviesti tam tikrus žmones iš kurių nori paimti intervių žurnalistai bet neivienas žurnalistas neprašė pagalbos atvesti žmogų į Media zona tad mes tesiog vaikščiojom laisvai kaip paukščiai lyg nusipirke bilietus bet su savanorių privilegijomis. Isibegėjus dienai žmonių srautas žymiai padidėjo tad nuspredžiau nueiti į N18 zoną, į kurioje kaip suprantate iš pavadinimo galėjo įeiti tik pilnamečiai asmenys. Didelis pliusas buvo tas, jog nebuvo garsiu vaikų rėkimų ir tuo pačiu buvo galima atsigulti ant sėdmaišių ir žiūrėti tai kas vyksta šalia esančioje esport scenoje mėgaujantis vape'u arba iqos. Taip pat šioje zonoje buvo galima nusipirkti alaus (jei gerai pamenu mokėjau 2.6eur) ir išmeginti naujus žaidimus kurie buvo vertinami N18 cenzu. Pasedėjus šiektiek staiga užsimaniau kažko užkasti. Čia atsiranda dar vienas savanorio pliusas - nemokamas maitinimas. Pačiame Litexpo buvo valgykla, kurioje gurkšnis sulčių kainuoja virš euro arba maisto furgoniukai lauke kur kainos savaime aišku irgi kandžiojasi (už burgeri virš 4 eurų ir pnš.), tačiau savanoriai juose galėjo pavalgyti nemokamai su kuponiukais, kuriuose gauna pirmoje ir antroje dienos pusėje (kas buvo protingi sugebėjo jų kiek nori gauti). Likusia dienos dalį tesiog vaikščiojau su kamera po renginį ir bendravau su savanoriais. (Vėliau galbūt ikelsių nuotraukų iš vykusio cosplay "maskarado").

 

Šeštadieni savanoriai rinkos 8 valanda ryte. Šiai dienai nusprendžiau būti "on call" nes visgi darbo Media zonoje išvis nebuvo, o visus žaidimus ir visą renginį iš esmės jau apėjau kadangi turėjau laiko prieš žmonėm su bilietais pasirodant. Iš karto atsirado darbo man - sedėti bilietacijoje. Iškart nuėjas ten ėmiausi darbo - tikrinau ar žmonės turi akreditacijas, bilietus arba ar yra sarašuose. Prabuves ten keleta valandų vėl buvau laisvas ir ėjau į vidu susitikti su druagais bei pavalgyti. Beeidami sugalvojome užsirašyti į "red bull escape room" maža turniriuką, kol užsirašynėjome išgirdau, jog skytech stende renka GameON savanorių komanda parodyniam csgo matchui. Mano laimei spėjau ten patekti ir galiu pasakyti, kad tikrai smagiai pažaidėm nes laimėjome be pralaimėjimo ir aš buvau pats naudingiausias žaidėjas, džiaugsmo pridėjo ir tai, kad teko žaisti prieš tikrai labai didelia minia žmonių, kurių reakcijas į kekvieną "sick" play galėjau girdėti. Tik nulipus nuo scenos buvo mūsų eilė dalyvauti escape room'e. Kiek girdėjome jis yra tikrai sunkus ir mažai žmonių ji praeina. Mum pasisekė nes spėjome ji praeiti tačiau likus 1min laiko (duodama 20min.) ir to mums nepakako, jog būtume patys geriausi. Jau ruošiausi eiti kurnors prisėsti tačiau sulaukiau organizatorių skambučio su žiniomis, jog reikia pagalbos esporto scenoje. Nuėjas tenai pamačiau visdar žaidžiančius "pro" žaidėjus. Pagaliau jiems baigus žaisti mūsų darbas buvo surinkti visas klaviatūras, pelytes ir visą kitą bei supakuoti į dėžes tačiau mums organizatoriai leido pažaisti pusvaladuką csgo scenoje prieš žmones, kurie liko iš tūkstantinės minios. Smagumam pasivaigus ėmemes darbų ir pradėjome tvarkytis nes atėjo laikas scena užimti orkestro dalyviams. Viskam einant į pabaigą užsiiminėjau smulkiais pagalbiniais darbais kol sulaukėm maždaug 23h kai viskas buvo baigta ir sutvarkyta. Tuo metu organizatoriai paskelbė kur vyks tik savanoriams skirtas afteris. Kas vyko afteryje negaliu minėti dėl sarginių amžiaus tačiau pasakysių tik tiek, kad absoliučiai viskas iš baro buvo nemokama nuo vidurnakčio iki 5 ryto ir visi praleido belenkaip gerai laiką.

 

 

Kokios buvo zonos GameON ?

 

Zonų buvo tikrai daug tad pasistengsių aprašyti/apibūdinti pagrindines. Į spoileri imesiu žemėlapio nuotrauką, kad galėtumėte lengviau susigaudyti.

Indie town/Cosplay - šioje zonoje puse vietos buvo indie žaidimų stendams, o visa kita pusė buvo scena su kėdemis, kurioje didžiaja laiko dali tesiog sedėjo vienas ar du youtuberiai arba streameriai bei žaidė indie žaidimus, keistai tai, jog nors ir ant scenos buvo "populiarus" žmonės beveik niekas į juos nežiūrėjo. Labai daug žmonių susirinko kai vyko maskaradas arba cosplay konkursas. Taip pat kamputyje buvo keletas VR, kuriuos buvo galima išmeginti.

Family area/Shopping market - ši zona buvo labai paprasta. Buvo vietos kur galėjai nusipirkti nuo žaidimų paveiksliuko iki pačio cosplay kostiumo. Taip pat buvo galima išmeginti populiariausius retro stiliaus žaidimus per senovinius, "dėžinius" televizorius bei išmeginti tikrai idomius stalo žaidimus.

Showfloor - tai vieta, kuri mano atžvilgiu turėjo būti idomiausia lankytojams nes visados buvo prigrūsta žmonių. Joje buvo sustatytos konsolės ir kompiuteriai. Buvo ir skytech scena, kurioje daug žmonių laimėjo nuo pelyčių iki prabangių gaming monitorių.

2nd floor - antrajame aukšte buvo 3 salės ir jos visos buvo skirtos konferencijoms. Pagrinde buvo galima rinktis tarp tryjų skirtingų paskaitų - Žaidimų kūrimo, šiaip žaidimų ir scena kurioje lietuvos "žvaigždės" šneka iš esmės apie viską. (Daugiau apie ką tiksliai konferencijos galima pasižiūrėti programoje).

18+ lounge - kaip ir minėjau, tai N18 zona, kurioje nėra vaikų ir galima rukyti iš esmės viską tik ne cigaretes. Šioje zonoje buvo patogios vietos atsisėsti ir stebėti tai kas vyksta esporto scenoje bei išbandyti žaidimus tiek konsoles, tiek pc, tiek vr.

esport stage - šiais metais šį scena atrodė tesiog ispūdingai ir galėčiau teikti, jog galbūt netgi kažkiek geresnė nei būna per csgo major turnyrus. Čia vyko visi turnyrai kuriuose jau žaidė profesionalus žaidėjai bei vyko "GameON Live" koncertas, kuriame orkestras gyvai atilko pasirodymą su įvairių žaidimų teminėmis dainomis.

 

 

829e40442ff4522c91f584dbc84fd69b267.jpg

 

 

Kokios renginio problemos ?

 

Problemų yra kaip ir su kekvienų, net ir pačio aukščiausio lygio, renginių. Buvo problemų su savanorių maitinimų tačiau negavo valgyti tik tie, kurie nieko nedarė dėl šios problemos. Buvo kas negavo maitinimo tačiau sugebėjom tai sutvarkyti per 5 minutes. Didelė problema buvo dėl labai didelio skirtingų akreditacijų ir apyrankių kiekio. Jei neklystų akreditacijos buvo apie 6 ar 7 , o apyrankių vos ne dvigubai daugiau tad buvo žmonių, kurie vaikščiojo su keliom skirtingom akreditacijom ir maždaug 6 apyrankėm. Akreditacijos gal dar nieko tačiau apyrankių kieki reiktų mažinti. Jas gana lengva pamesti tad atsirado labai daug žmonių, kurie tesiog pasiimdavo suplyšusias nuo žemės ir nueidavo pasikeisti į nauja ir sveika. Tai problema nes daug kas taip darė su juodomis apyrankėmis su kuriomis turėjo įleisti į Afteri iš penktadienio į šeštadieni lofte.

 

 

Ar verta savanoriauti ?

 

Savanoriauti tikrai verta kadangi gali pamatyti pati rengini nemokamai ir tuo pačiu būti to renginio dalimi nes GameON be visų savanorių būtų niekas ir tik eilinis renginukas Lietuvoje. Besavanoriaudamas įgauni labai vertingos ir įdomios gyvenimo patirties bei surandi labai daug naujų pažinčių. Tiem kas mano, jog ten tik "noliferiai" ilgais ir rebaluotais plaukais labai klysatate nes nemačiau neivieno tokio. Kas dar ypač nustebino tai, jog galbūt koks 40 procentų savanorių buvo merginos. Kam bus bent 18 metų per kitą GameON tikrai siūlau važiuoti savanoriauti, nes tikrai nesiskūsite.

 

 

Renginio nuotraukos turėtų būti šiektiek vėliau. 

- Putix

Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Wow buvo malonu paskaityti tavo patirtį iš praėjusio "game'on". Kai pats dalyvavau 3-iame kaip savanoris, o šiais metais deje laiku nesugalvojau ar galėsiu dalyvauti, tai teko pasinaudoti tik laimėtu bilietu ir vykti kaip lankytojui. Iš pernai metų man buvo vos ne tokios pačios emocijos. Pernai metais man teko irgi dirbti su media atstovais (streamerių zonoje) Visas laikas buvo visiškai laisvas, kelis kartus teko išvaryti užsilikusius vaikus salėje ir tuos kurie stovi ant praėjimo :D Bet pagrinde tiesiog sėdėjau media zonoje stebėjau konferencijas, bei vaikščiojau pas kitus savanorius. Pernai kartu su manimi buvo ir žiauriai faina mergina media zonoje, kurią beje šiais metais ir vėl sutikau gameon'e :108_metal:  kitais metais jei vėl nepasitaikys netinkamomis dienomis būtinai eisiu savanoriauti tai be galo faina patirtis, bei kai viskas yra nemokama ir rytais niekur nėra eilių gali viską išbandyti tai yra tiesiog awesome!!! Dar viena tokia įdomi istorija iš praeitų metų, tai, kad teko nueiti padėti savanoriams prie esporto scenos padėti iš VIP ložės išnešti butelius. Išnešėme apie 15-20 dėžių kuriose buvo ~30 buteliu visa tų butelių vertė kaip tada paskaičiavome buvo apie 50€ ir mes juos visus išnešėme ir sukrovėme į šiukšlinę, nes taip liepė vienas iš renginio staff, dar jo klausėme, gal galima privažiuoti su mašina susikrauti, bet neleido :/ na tiesiog prisijuokėme su savanoriais ir susibendravome. Buvo žiauriai malonu, kai per tas 2 dienas prie manęs atpažinę atėjo pasisveikinti jei neklystu penki ar šeši žmogeliukai iš sarg'o. Na tokie prisiminimai, o skaitant tavo patirtį @Kristis_Nutix apėmė žiauri nostalgija :100_pray:.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

prieš 4 valandas(-ų), Valentinas_Tukas rašė:

Wow buvo malonu paskaityti tavo patirtį iš praėjusio "game'on". Kai pats dalyvavau 3-iame kaip savanoris, o šiais metais deje laiku nesugalvojau ar galėsiu dalyvauti, tai teko pasinaudoti tik laimėtu bilietu ir vykti kaip lankytojui. Iš pernai metų man buvo vos ne tokios pačios emocijos. Pernai metais man teko irgi dirbti su media atstovais (streamerių zonoje) Visas laikas buvo visiškai laisvas, kelis kartus teko išvaryti užsilikusius vaikus salėje ir tuos kurie stovi ant praėjimo :D Bet pagrinde tiesiog sėdėjau media zonoje stebėjau konferencijas, bei vaikščiojau pas kitus savanorius. Pernai kartu su manimi buvo ir žiauriai faina mergina media zonoje, kurią beje šiais metais ir vėl sutikau gameon'e :108_metal:  kitais metais jei vėl nepasitaikys netinkamomis dienomis būtinai eisiu savanoriauti tai be galo faina patirtis, bei kai viskas yra nemokama ir rytais niekur nėra eilių gali viską išbandyti tai yra tiesiog awesome!!! Dar viena tokia įdomi istorija iš praeitų metų, tai, kad teko nueiti padėti savanoriams prie esporto scenos padėti iš VIP ložės išnešti butelius. Išnešėme apie 15-20 dėžių kuriose buvo ~30 buteliu visa tų butelių vertė kaip tada paskaičiavome buvo apie 50€ ir mes juos visus išnešėme ir sukrovėme į šiukšlinę, nes taip liepė vienas iš renginio staff, dar jo klausėme, gal galima privažiuoti su mašina susikrauti, bet neleido :/ na tiesiog prisijuokėme su savanoriais ir susibendravome. Buvo žiauriai malonu, kai per tas 2 dienas prie manęs atpažinę atėjo pasisveikinti jei neklystu penki ar šeši žmogeliukai iš sarg'o. Na tokie prisiminimai, o skaitant tavo patirtį @Kristis_Nutix apėmė žiauri nostalgija :100_pray:.

Jei pasiseks susitkisim kitais metais GameON, galbūt net ir Media zonoje 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Svečias
Šios temos nebegalima komentuoti.


  • Paskutiniai lankytojai   0 nariai(-ių)

    • Šio puslapio nežiūri nė vienas registruotas narys.
×
×
  • Sukurti naują...