Eiti į turinį

Archyvuojama

Ši tema nuo šiol archyvuojama ir jos nebegalima komentuoti.

Kaire_Koja

Savanorystė, arba kaip aš atradau save.

Rekomenduoti pranešimai

AvedcPb.png

 

 

Sveiki, žaidėjai, forumo lankytojai. Galvojau, ar verta rašyti tokį pranešimą, kadangi šiaip žaidimams pastaruoju metu nesu linkęs skirti tiek laiko ir dėmesio, tačiau vėliau nusprendžiau, kad galbūt tą padaryti verta. Tikiuosi, kad bent vienam žmogui šis pranešimas atneš kažkokią apčiuopiamą naudą, kažkiek praplės matymo lauką, o gal kažkam iš perskaičiusių pasikartos ir mano istorija.

 

 

RI4Fwo2.png

 

2016 metų spalis.

Draugai, su kuriais praleisdavau didžiąją dalį savo laisvalaikio vienaip ar kitaip buvo susiję su krepšiniu. Vieni jį žaidė, kiti šiaip aktyviai domėjosi, treti dalyvaudavo lažybose ir analizuodavo šią sporto šaką. Aš buvau iš tų, kurie aktyviai domėjosi krepšiniu. Labiau patiko Europinis krepšinis, tačiau labiausiai sekiau ir stebėjau Lietuvos krepšinio lygos kovas. Niekam ne paslaptis, kad palaikiau Kauno „Žalgirį“, todėl daugiausia dėmesio skirdavau būtent šiai ekipai. 9-10 klasėje paslapčia pasvajodavau, kad visai norėčiau būti koks žurnalistas, sporto vadybininkas ar kažkas su tuo susiję. Svajodavau būti pagrindinių krepšinio įvykių centre.

 

Mano draugai, kurie krepšinį žaisdavo pradėjo pasiruošimą „Juventus“ krepšinio lygai, kuri yra organizuojama visame Utenos regione, jungia kelis miestus, keliasdešimt mokyklų ir kelis šimtus jaunųjų talentų. Iki tada apie šią lygą nebuvau girdėjęs, tačiau pasidomėjęs likau sužavėtas.

„Juventus“ krepšinio lyga – ne tik tarpmokyklinis krepšinio turnyras, tačiau didelis projektas, kurio metu ugdomi ne tik jaunieji krepšininkai, tačiau ir žurnalistai, fotografai ir t.t. Pamačiau, kad tuo metu vyksta atranka į savanorius, o atsidaręs anketą pamačiau tas kategorijas, apie kurias svajojau: žurnalistika, video filmavimas/montavimas, fotografavimas. Jau tuo metu turėjau kuklų NIKON fotoaparatą ir stengiausi vis kažką pafilmuoti ar nufotografuoti. Be abejo atlikau visus formalumus, užpildžiau anketą ir laukiau atsakymo.

 

Vilčių daug nedėjau, kadangi supratau, jog pagrindinis savanorių branduolys yra iš Utenos, o aš - neturintis nei teisių, nei komfortiškų galimybių dažnai keliauti mažo miestelio (Visagino) gyventojas. Praėjo pora dienų ir „Facebook‘e“ gavau žinutę iš lygos prezidento Pauliaus. Atrodo smulkmena, juk tai viso labo moksleivių čempionatas, tačiau buvau be galo laimingas, kad pagaliau galėsiu įgauti patirties srityje, kurioje svajojau dirbti.

 

Susipažinimas, kelios dienos bendravimo bei apsitarimo, ką aš moku, galiu ir kurioje srityje konkrečiai norėčiau darbuotis. Lapkričio mėnesi pagaliau turėjau galimybę pirmą kartą paimti interviu iš vieno žaidėjo, padaryti trumpą reportažą apie jų pasiruošimą sezonui.

 

2016 metų lapkričio 9 dieną pasirodė pirmasis mano reportažas: https://www.youtube.com/watch?v=eH7_K8WwoeQ

 

Tą vakarą, kai šį vaizdo įrašą patalpino į lygos „Youtube“ puslapį buvau be galo laimingas. Kaip ir minėjau jau ankščiau, aš suvokiau, kad tai tik moksleivių lyga, bet man tai vis tiek kėlė begalinį džiaugsmą. Žiūrint į jį dabar apima keistas jausmas. Nėra taip, kad būtų gėda, tačiau dabar turbūt viską daryčiau kitaip. Bet nuo to man yra tik smagiau, kadangi taip galiu stebėti savo progresą.

 

Vėliau, tų vaizdo įrašų padaugėjo. Filmavom ir kituose miestuose. Pirmas straipsnis svetainėje, pirmos sukurtos vizualizacijos ir po truputi viskas pradėjo įgavinėti pagreitį. Šioje vietoje per daug neišsiplėsiu, kadangi viskas iš esmės kartojasi. Kiekvienas pirmas dalykas suteikė be galo daug džiaugsmo. Kiek plačiau norėčiau papasakoti apie „Juventus“ krepšinio lygos „Visų žvaigždžių“ renginį bei jausmą, kurį teko patirti būtent ten.

 

RHGQiP2.png

 

Balandžio pabaigoje vyksta šios lygos FINAL 4, o pirmos dienos vakarą vyksta šventė – „Visos Žvaigždės“.

 

„Juventus“ krepšinio lygos „Visos žvaigždės“ – tai renginys, kuris į Utenos areną sukviečia virš tūkstančio jaunų žmonių. Renginio metu, jaunieji talentai (iš visų komandų sudaryta rinktinė, kurią renka sirgaliai) meta iššūkį LKL rungtyniaujančiai Utenos „Juventus“ ekipai. Savaime suprantama, kad rungtynių formatas yra šou, todėl rimtos kovos tikėtis neverta, bet still tikrai labai įdomu.

 

Finalo ketvertas vyksta dvi dienas. Atvykau diena prieš, susipažinau su kitais savanoriais ir tada prasidėjo tai, ką iki šiol vadinu euforija. Mums išdavė akreditacijas, parodė darbo vietą ir tada kiekvienas turėjo puikią galimybę pasijausti tikrais sporto žurnalistais. Rašėm straipsnius, fotografai fotografavo, retušavo ir kėlė į soc. Tinklus nuotraukas, kiti dirbo su „Instagram“ stories, dar kiti atsakingi už maketavimą. Trumpai tariant – viena didelė MEDIA grupė, kuri iš šono atrodė tikrai labai profesionaliai. Ir čia aš supratau, kad mano svajonė dirbti krepšinio pasaulyje tik didėja.   

 

Sezonas taip ir pasibaigė. Tai buvo pirmasis mano sezonas veikiant kažką krepšinio pasaulyje ir tai buvo nerealu. Su nekantrumu laukiau kitų sezonų, bei pasižadėjau sau, kad stengsiuosi labiau gilinti savo žinias šioje srityje.

 

Pridėsiu kelias nuotraukas iš tos šventės, kad suprastumėte, kokio tai mąsto renginys (nuotraukos iš visų metų, ne tik iš 2k17): https://imgur.com/a/1bjPTZx

 

bgzQxsv.png

 

Savaime suprantama, kad kai veikla Tave domina, tu pats stengiesi joje tobulėti. Taip nutiko ir man. Daugybė valandų praleidau prie „Youtube“ pamokų, daugybė praktikos ir sugadintų nervų, tačiau pasiekiau tai ko norėjau. Išmokau geriau filmuoti, montuoti, gerai patobulėjau maketavime ir esu patenkintas savimi.

 

Be vykdymo, turėjau galimybę išmokti ir dirbti su žmonėmis. Šiais metais buvau atsakingas už viešinimo grupę t.y. turėjau dirbti su visais MEDIA GROUP žmonėmis – kurti darbo planus, paskirstyti darbą, atsakyti į iškilusius klausimus. Nebuvo nei lengva, nei sunku. Tiesiog buvo neįprasta ir įdomu, kadangi nauja.

 

Šiais metais, šis projektas padėjo man įgyvendinti dar vieną seną svajone. Turėjau galimybę komentuoti rungtynes. Jų buvo nemažai – Švenčionyse, Rokiškyje, Utenoje, Molėtuose... Ir tai man suteikė tokį malonumą. Ta prasme sėdėjau ir tiesiog kaifavau. Tu žiūri krepšinį, tu jį komentuoji, tave girdi žmonės. Nė vienas iš jų parašydavo privačiai, pagirdavo ar pakritikuodavo ir ta prasme tai buvo kažkas neįtikėtino.

Šio blog‘o pabaigoje paliksiu šaltinius/nuorodas į visas šias veiklas ir kam iš tikro įdomu, galėsite drąsiai pasižiūrėti.

 

Laikui bėgant nusprendžiau, kad būtų labai smagu bent jau pamėginti įšokti į aukštesnį lygį, tačiau tos mintys vis likdavo mintimis, kadangi pritrūkdavo drąsos.

Baigėsi jau 3 man „Juventus“ krepšinio lygos sezonas ir atsitiko tai, apie ką prieš miegą galvoju dar dabar...

 

85v3lv5.png

 

 

Turbūt bus trumpiausia pastraipa, kadangi čia daug šnekėti nereikia. Po kelių pasišnekėjimų, pasitarimų gavau kvietimą prisijungti prieš Utenos „Juventus“ komandos, bei nuo šiandien tapau oficialiu jų atstovu spaudai.

 

Ta prasme papasakoti, kaip aš dabar jaučiuosi būtų neįmanoma. Tai, kas prieš 2-3 metus atrodė absoliuti utopija ir neįmanomas dalykas – dabar virto realybe.

Nuo ateinančio sezono pradedu darbu aukščiausiame lygyje Lietuvoje. Tai – ne tik didelis džiaugsmas, tačiau tai visu pirma yra labai didelė atsakomybė. Atsakomybė prieš tuos, kas patikėjo, atsakomybė prieš patį save, bei tikslas įrodyti sau, kad aš galiu dar daugiau.

 

Tie, kas domitės krepšiniu, nuo šiol mano balsą ir mano darbus matysite dažniau.  

 

NtqvcN8.png

 

Aš tikiu, kad žmonės mane vadins durneliu, laiko švaistytoju, neva „Šitam serveriui tokie pranešimai neaktualūs“ ir t.t. Bet ką aš norėjau tuo pasakyti?

 

Chebra, nebijokit ieškot savęs. Savanoriaukit. Aplink Jus yra daugybe organizacijų, asociacijų, renginių, festivalių. Tiesiog nebijokite, lipkite iš komforto zonos ir savanoriaukite. Galbūt nepatiks 1-2 ar 3 renginiai. Galbūt nepritapsite kurioje nors asociacijoje ar organizacijoje, tačiau ankščiau ar vėliau atrasite save ir dirbsite tai, kad jums suteikia malonumą. 

 

I0sx2zS.png

 

Jeigu kažkam įdomu, kviečiu panaršyti po mano darbus: 

 

Komentavimas: https://www.facebook.com/juvlyga/videos/287548858825238/

Komentavimas: https://www.facebook.com/juvlyga/videos/390949881698518/

Protmušio filmavimas, montavimas: https://www.facebook.com/juvlyga/videos/622219514885138/

MVP pristatymo filmavimas, montavimas: https://www.facebook.com/juvlyga/videos/349135552343002/

 

Tai tiek. Ačiū tiems, kas perskaitėt. 

 

 

 

 

Pagarbiai, Danas. 

 

 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Spaudžiu dešinę ir sėkmės ateityje. Dar va gal ir žmonių iš sargo rungtynes komentavai, jei neklystu @Augis_Darty Juventus lygoj žaidė :D  p.s Kaip N(a)IKON fotoaparatas? 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

prieš 1 minutę, Naikon_Glitched rašė:

Spaudžiu dešinę ir sėkmės ateityje. Dar va gal ir žmonių iš sargo rungtynes komentavai, jei neklystu @Augis_Darty Juventus lygoj žaidė :D  p.s Kaip N(a)IKON fotoaparatas? 

Ačiū :)

Joo ir @Augis_Darty ir @Brandon_James žaidžia ten. Fotikas ne blogai. Objektyvų dabar naujų turiu, tai visai gerai :D 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Svečias
Šios temos nebegalima komentuoti.


  • Paskutiniai lankytojai   0 nariai(-ių)

    • Šio puslapio nežiūri nė vienas registruotas narys.
×
×
  • Sukurti naują...