Eiti į turinį

Archyvuojama

Ši tema nuo šiol archyvuojama ir jos nebegalima komentuoti.

Brandon_James

Krepšinio frontas

Rekomenduoti pranešimai

Eurolygos atkrintamosios.
 
Anadolu Efes Istanbul vs Real Madrid
 
Rungtynės į vienus vartus (90:63), šeimininkai puikiai atliko šeimininkų rolę. Serijoje iki 3 pergalių 1-0 pirmauja Anadolu Efes komanda. Atrodo niekas neprarasta, tačiau pralaimėta itin nepadoriu skirtumu. Kaip manote, ar realu dar atsitiesti po tokio smūgio ekipai iš Madrido?
5ANZiLX.jpg
Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Eurolygos atkrintamosios.
FC Barcelona 74:76 Zenit St Petersburg
Šaro auklėtiniai pirmoje mačo pusėje turėjo dar 17 taškų atsilikimą. Rungtynių pabaigoje sugebėjo rezultatą persverti į savo pusę, tačiau vis tik pabaiga nesusiklostė sėkmingai ir patirtas kiek netikėtas pralaimėjimas.
3BNu41i.jpg
Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Eurolygos atkrintamosios, Game 2
AX Armani Exchange Milan 80:69 FC Bayern Munich
Visiškas Milano krepšininkų dominavimas, jau pirmojo kelinio metu vyksta spurtas 20:0! Antrajame kėlinyje skirtumas tarp komandų siekė 22 taškus. Trečio kėlinio metu atrodė šioks toks Bayern atsigavimas, skirtumas buvo vienženklis, tačiau vis tik po kėlinio -12. Be trenerio likę Bayern krepšininkai dar turėjo ugnelės, sumažino skirtumą iki 8 ir buvo labai arti varžovų, tačiau likusias 2 minutes geriau sužaidę šeimininkai įtvirtino pergalę.
Šiuo metu serijos rezultatas 2-0
PrgqjxP.jpg
Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

PERSPEKTYVU. #7
Jonathan Kuminga - 18 metis (2002-10-06), 201 cm ūgio bei 95 kg svorio krepšininkas, žaidžiantis NBA dukterinėje G lygoje, Ignite komandoje. Žaidėjo pagrindinė pozicija aikštelėje - lengvasis kraštas. Statistika: 15.8 tšk., 7.2 atkovoto, 2.7 rez. perdavimo, po 1 perimtą kamuolį.
Pažvelkime į J. Kuminga žaidimo pliusus ir minusus.
Pliusai
• Ūgis/jėga
• Galingumo išraiška (Atsispindi dėjimuose į krepšį)
• Atletiškumas (Naudojasi juo greitose atakose, kovojant kamuolius ar blokuojant varžovų metimus, o priedo sparnų ilgis siekia 213 cm)
• Universalus puolime (Naudojasi kūno sudėjimu, gali pelnyti taškus tiek viena, tiek kita - silpnesne ranka. Agresyvus veržiantis link krepšio 1 prieš 1)
• Potencialas 2 prieš 2 situacijose, kamuolio varymosi srityje (Solidus pirmas žingsnis, dažnai naudoja verpstę kaip galimybę pelnyti taškus)
• Žaidimas nugara nuo vidutinės distancijos (Toliau žaidžia 1 prieš 1 ir taškus verčia jau iš po krepšio)
• Kojų darbas (Dar yra kur tobulėti, tačiau jau galima pastebėti keletą epizodų, kada žaisdamas nugara vien kojomis apgauna varžovą, ar dėka kojų pelno taškus atsilošdamas nuo oponento)
• Įkirtinėjimas link krepšio (Pagrindinė jo opcija puolime, jis tą darydamas jaučiasi gerai ir galima manyti, jog ateityje taip bus renkama didžioji dalis jo taškų)
• Nenuviliantys įžaidėjo sugebėjimai (Atkovojęs kamuolį bėga pats, ieško perdavimo, skirsto juos neblogai, viziją turi. Dažnai atmeta nelengvus perdavimus iš žaidimo nugara situacijų)
• Universalumas gynyboje (Tiek arčiau krepšio, tiek toliau gaudant mažesnius varžovus. Jo kūno duomenys leidžia jam tapti labai geru besiginančiu žaidėju. Gali ginti kelias pozicijas, rotuoja ir padeda komandos draugams)
Minusai
• Metimų pasirinkimas (Netinkamas ir kartais kvailas sprendimų priėmimas, meta daug blogų ir neparuoštų metimų)
• Kamuolio kontrolė (Nėra tragėdijos su kamuolio varymosi įgūdžiais, tačiau ryškiai reikia tobulinti šią sritį. Pameta kamuolį greitame puolime)
• Metimai iš distancijos (Sakyčiau labai nepavydėtina, bet taisytina padėtis - 24.6 %, viso labo tik 16 iš 65. Vidutiniškai tritaškių jis atlieka po 5 per rungtynes. Galima kaltinti ir metimo techniką, kuri nėra pastovi ir nuosekli, o pats išmetimo mechanizmas neveikia kaip vienas ir tas pats junginys)
• Pastangos/disciplina gynyboje (Nutrūksta dėmesys kažkur kitur besiginant, o gal ir tinginukas užplaukia, nes kartais labai lengvai pasiduoda varžovo išpuoliui. Varžovai jį apibėga vienu žingsniu, tad čia galima jau pastebėti ir nefunkcionuojantį kojų darbą gynyboje. Puolime galbūt kai žino, ką nori daryt, jo kojos veikia įprastai, tačiau gynyboje tokio vaizdo nematome. Gynyba be kamuolio, tai jo pagrindinė bėda, neišlenda iš varžovų užtvarų, atliekami lengvi metimai)
• Klaidos (2.6 per rungtynes neatrodo katastrofa, tačiau klaidos ir susideda iš įgūdžių trūkumo, neapgalvotų sprendimų. Kadangi jis mėgsta agresyviai veržtis link krepšio, tai priveda ir prie pražangų puolime, kas jau yra klaidos)
Negalima kaltinti šio vaikio dėl kai kurių spragų gynyboje, nes Ignite komanda pagarsėjusi kaip menkai komunikuojanti aikštelėje, todėl kartais būna abipusės klaidos, o jų smaigalyje atsiduria J. Kuminga ir tą atsakomybę dėl klaidos turi prisiimti jis. Net neįsivaizduoju, kokio kalibro žaidėjas tai galėtų būti ateityje. Prie dėmesį traukiančio atletiškumo pridėjus metimą, aš manau, kad tai gali būti sekantis Kevinas Durantas. J. Kuminga jau praktikavo sudėtingus metimus, kuriuos įprastai pataiko K. Durantas, tačiau dėl jo taisytinos metimo technikos tie metimai nepasiekė tikslo. O aš linkiu jam pilnai atsiduoti aikštelėje, susikoncentruoti varžybose ir naudotis kiekvienu šansu, kurį gauna.
Šiuo metu J. Kuminga žadamas NBA pirmojo rato TOP 7 šaukimas.
0MnvkDH.jpg
Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

PERSPEKTYVU. #8
Scottie Barnes - 19 metis (2001-08-01) Floridos valstijos ,,Seminoles'' gynėjas/puolėjas NCAA lygoje. Žaidėjo duomenys siekia 206 cm ūgį, 103 kilogramus (kas yra įspūdinga dažniausiai gynėjo pozicijoje žaidžiančiam krepšininkui), o sparnų ilgis net 218 cm. Koledže Scottie sužaidė 24 rungtynes, kuriose vidutiniškai žaisdavo po 24 minutes, pelnydavo po 10.3 tšk., atkovodavo po 4 kamuolius, atlikdavo 4.1 rez. perdavimo, perimdavo po 1.5 kamuolio.
Pažvelkime į S. Barnes žaidimo pliusus ir minusus.
Pliusai
• Didelė įtaka gynyboje (Gali gintis prieš kelias pozicijas, o dažniausiai ginasi prieš įžaidėjus. Jo ginami žaidėjai realizuoja viso labo tik 32.7 % mestų metimų. Neleidžia varžovam pasiekti kamuolio, paprasčiausiai apšoka varžovą ir pasisavina kamuolį. Aplamai, žaidėjas ypatingai didelį dėmesį rodo gynyboje)
• Kamuolio kontroliavimas (Gerai gaudosi perėjimuose į kitą aikštelės pusę, iš gynybos į puolimą. Akys pakeltos, mėgsta atsikovoti kamuolį ir pats bėgti, o atakos smaigalyje atsiduria pats arba perduoda kamuolį bendražygiui. Žaidėjas gerai supranta 2 prieš 2 žaidimo elementą, naudojasi ūgio pranašumu)
Minusai
• Metimai iš distancijos, jų pasirinkimai (Labai didelė spraga jo žaidime, nėra greičio atliekant metimą. Pataikymas iš 3 taškų zonos tik 27.5 % (11/40). Atsiveria daug problemų - nesi toks pavojingas tolimėsnėse erdvėse nuo krepšio, varžovams lengviau gintis. Sunku ir užpulti, kai esi ribotų gebėjimų, kaip pavyzdys gali būti 2 prieš 2 situacija, kurioje toks žaidėjas turi tik vieną realią galimybę pelnyti taškus - veržtis arčiau krepšio. Su baudų metimais kažkiek geresnė vizija, tačiau irgi nestebinantys rezultatai - 62.1 %)
• Nėra konkrečios pozicijos (Pats save mato kaip gynėją, tačiau esant tokių duomenų galima labiau orientuotis į 3 ar 4 pozicijas. Žinoma, kur jam labiau patinka, kur jis save jaučia geriausiai, ten ir žais)
Iš tiesų labai įdomus variantas NBA lygai. Patinka man jo potencialas gynyboje, nes tokių duomenų lakstyti paskui įžaidėjus ir dar stebinančiai gerai, tai tikrai pagirtina ir suteikia pozityvių minčių. NBA lygoje aibė pavyzdžių, žaidėjų, kurie yra labai gerai besiginantys, tačiau puolime jų rolės nėra, kadangi negeba pataikyti tolimų metimų. Scottie Barnes taip pat blankus puolime, todėl kol kas manyti, kad jis bus NBA žvaigždė, dar nėra reikalo. Gynybiniai žaidėjai tikrai randa savo vietą komandoje, ypač svarbiuose rungtynių momentuose. Svarbu paminėti ir jo charakterį, kuris išsiskyria iš kitų NCAA krepšininkų - ryškus komunikabilumas aikštelėje, kurio dėka sklandžiai keičiasi ginamaisiais. Kiekvienose rungtynėse yra pasiruošęs, užsivedęs, motyvuoja komandos draugus. Komandos aura su juo tikrai tik į teigiamą pusę. O tai, kad gali gintis prieš visas pozicijas, tai jau gali palikti be žado.
Šiuo metu Scottie Barnes NBA naujokų biržoje žadamas šaukimas pirmojo rato viduryje.
h3lVxAo.jpg
Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Svečias
Šios temos nebegalima komentuoti.


  • Paskutiniai lankytojai   0 nariai(-ių)

    • Šio puslapio nežiūri nė vienas registruotas narys.
×
×
  • Sukurti naują...