Eiti į turinį
Karko_Snow

REKOMENDUOJU #4

Rekomenduoti pranešimai

ZPkq7Nz.jpg

Das Boot (1981) Adventure / Drama / Thriller – Rež. Wolfgang Petersen

Šešiems "Oskarams" nominuotas karinės dramos filmas apie povandeninio laivo mūšį prieš anglų karo laivą. (Klaustrofobija, siaubas, purvas).
Boyz n the Hood (1991) Crime / Drama – Rež. John Singleton

Trijų jaunų vyrukų, gyvenančių Pietiniame Los Andželo kvartale gyvenimo istorija. Kai kurie iš jų stengiasi atsiriboti nuo gatvės gyvenimo ir pasirinkti šviesų rytojų, kiti įklimpsta į bėdas, prievartą, narkotikų liūną.
Léon: The Professional (1994) Action / Crime / Drama – Rež. Luc Besson

Filmas apie 12 metų mergaitę, kurią priglaudžia profesionalus žudikas Leonas po to, kai buvo išžudyta visa jos šeima. Mergaitė trokšta atkeršyti, todėl mokosi žudymo amato.

The Return (2003) Drama – Rež. Andrey Zvyagintsev

Rusijos dykumoje du broliai susiduria su daugybe naujų, prieštaringų emocijų, kai po daugelio metų grįžta jų tėvas. Tikriausiai geriausias rusų filmas XXI amžiuje.
The Boy in the Striped Pajamas (2008) Drama / History / War – Rež. Mark Herman

Nekaltomis vokiečių koncentracijos stovyklos komendanto aštuonerių metų sūnaus Bruno akimis draudžiama draugystė su žydų berniuku kitoje stovyklos tvoros pusėje sukelia stulbinančių ir netikėtų pasekmių.

Biutiful (2010) Drama / Romance – Rež. Alejandro G. Iñárritu

Filmas apie vyrą, tėvą - Uksbalį, veikiantį prieš įstatymą ir besistengiantį išlaikyti savo vaikus pavojingose Barselonos gatvėse. Žinia apie mirtiną ligą priverčia susidurti akistata su praeitimi ir dabartimi. Uksbaliui prieš akis praskrieja visas gyvenimas, tačiau jis dar turi truputį laiko padaryti pasaulį gražesnį.
Confessions (2010) Drama / Thriller – Rež. Tetsuya Nakashima

Psichologinis trileris apie sielvartaujančią motiną, trokštančią atlyginti tiems, kurie buvo atsakingi už dukters mirti.
Elena (2011) Crime / Drama / Thriller – Rež. Andrey Zvyagintsev

Filmo epicentre proletarinės kilmės moteris Elena, kuri ligoninėje susitinka su pagyvenusiu verslo magnatu Vladimiru. Šis susitikimas galiausiai baigiasi jų santuoka. Elenos sūnus iš ankstesnės santuokos yra skurdus ir nori pinigų iš Vladimiro, kad išsiųstų savo 17-metį sūnų į universitetą, kad neatliktų privalomosios karo tarnybos, tačiau Vladimiras aiškiai nurodo, kad neketina paremti Elenos artimųjų ir praneša jai, kad planuoja keisti savo valią, palikdamas savo turtus vienintelei dukrai.

The Big Short (2015) Biography / Comedy / Drama – Rež. Adam McKay

Filmas apie 2007-2008 įvykusią pasaulinę finansų krizę, kuomet sprogo nekilnojamojo turto burbulas. Patarčiau, pirmiau pasidomėti šia istorija, nes kita vertus šį filmą gali būti per sunku žiūrėti, nes jis apipintas ekonomikos sąvokomis.
Straight Outta Compton (2015) Biography / Drama / History – Rež. F. Gary Gray

Filmas istorija rutuliojasi apie NWA grupę, kuri aštuntojo dešimtmečio viduryje išpopuliarino hiphopo kultūrą.
The Endless (2017) Drama / Fantasy / Horror – Rež. Justin Benson, Aaron Moorhead

Vaikystėje du broliai pabėgo iš fanatiškos pasaulio pabaigos sektos. Po dešimties metų jie gauna žinutę, kviečiančią sugrįžti aplankyti šeimos. "Mindfuck'as" apie laiko kilpas.
Loveless (2017) Drama – Rež. Andrey Zvyagintsev

Borisas ir Ženia - jauna pora skyrybų įkarštyje. Ženia laisvalaikį leidžia su nauju vyru, pasiturinčiu verslininku. Borisas taip pat turi kitą moterį besilaukiančią jo vaiko. Vienintelis abu vienijantis dalykas - bendras butas, dėl kurio pardavimo nuolat pykstasi. Taip pat dar yra 12-metis sūnus Alioša, kuris netyčia išgirsta, jog jį ketina atiduoti į vaikų namus, tačiau kitą dieną berniukas dingsta.
Burning (2018) Drama / Mystery – Rež. Lee Chang-dong

Filmas pasakoja apie Jong-su - smulkų darbininką, laisvu metu rašantį knygą. Vieną dieną netikėtai jis sutinka savo vaikystės draugę Hae-mi. Ši išvyksta į Afriką ir prašo Jong-su, jog pasaugotų katę. Po kelių savaičių mergina grįžta, tačiau ne viena, o su paslaptingu vaikinu, kuris gyvena apartamentuose ir vairuoja „Porsche“ automobilį. Vieną dieną Hae-mi dingsta.
Sound of Metal (2019) Drama / Music – Rež. Darius Marder

Priklausomybę nuo heroino besigydančio sunkiojo metalo būgnininko Rubeno gyvenimas patenka į laisvą kritimą, kai jis pradeda prarasti klausą. Išgirdęs specialistų diagnozę, jog liga tik stiprės, jis ruošiasi atsisveikinti su muzika.
The Father (2020) Drama – Rež. Florian Zeller

Senstantis vyras atsisako bet kokios pagalbos iš dukros. Bandydamas susivokti besikeičiančioje aplinkoje, jis ima abejoti artimaisiais, savo protu ir net savo realybe.

 

Treileriai

Spoileris

Das Boot (1981)

Spoileris

 

Boyz n the Hood (1991)

Spoileris

 

Léon: The Professional (1994)

Spoileris

 

The Return (2003)

Spoileris

 

The Boy in the Striped Pajamas (2008)

Spoileris

 

Biutiful (2010)

Spoileris

 

Confessions (2010)

Spoileris

 

Elena (2011)

Spoileris

 

The Big Short (2015)

Spoileris

 

Straight Outta Compton (2015)

Spoileris

 

The Endless (2017)

Spoileris

 

Loveless (2017)

Spoileris

 

Burning (2018)

Spoileris

 

Sound of Metal (2019)

Spoileris

 

The Father (2020)

Spoileris

 

 

Komentavimas ne į temą draudžiamas.

Redaguota , redagavo Karko_Snow
  • Patinka 3
Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

prieš 1 valandą, Darida_Obuoliu rašė:

Nu bus laisva laika pasižesiu ka čia gero sarašiuka susukes esi.

Kiekvienam pagal skonį ir suvokimą, o šios rekomendacijos labiau pažengusiam žiūrovui, nes didžioji dalis filmų yra lėto siužeto, kas daugeliui yra tolima. Tačiau jei ir žiūrėsi siūlyčiau nepasiduoti per greitai, filmai labai geri ir verti dėmesio. Papiešk jei kas, įdomu kokie bus tavo įspūdžiai :)

Redaguota , redagavo Karko_Snow
Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Svečias
Šios temos nebegalima komentuoti.


  • Paskutiniai lankytojai   0 nariai(-ių)

    • Šio puslapio nežiūri nė vienas registruotas narys.
×
×
  • Sukurti naują...