Eiti į turinį
  • įrašas
    1
  • komentarai
    3
  • peržiūros
    1.762

Sarg.lt nauda arba ką atsakyti mamai, kai ji klausia - kas tau iš tų žaidimų?


Sarunas_Lenin

1.984 peržiūros(-ų)

Jau nuo seno turiu ambiciją kurti ir rašyti, tad neatsispyriau pagundai suraityti šiokį tokį tekstuką. Kviečiu paskaityti!

 

San Andreas'o teikiamus džiaugsmus pirmą kartą patyriau būtent čia, sarg.lt. Tam reikalui paaukojau gerus pusantrų metų ir visai neseniai susimąsčiau, kad juos iškeičiau į nuostabią patirtį. Būtent dėl to, šiandien nusprendžiau pakalbėti apie serverio teikiamą naudą.Tiesa, mačiau, jog @Gazas_Berlingo apie tai jau užsiminė (https://sarg.lt/index.php?/blogs/entry/15-sarglt-tiesiog-internetinis-%C5%BEaidimas/), bet noriu į tai pažvelgt labiau iš praktinės pusės. Aspektų, kuriuos būtų galima išskirti yra nemažai, bet šįkart išskirsiu tik vieną, esminį - atrankas į darbą.

 

Pamenu pirmuosius savo bandymus užpildyti anketą. Trumpi, atmestinai formuluojami atsakymai man teatnešdavo nusivylimą ir liūdesį. Telikdavo tik pasiraityti ūsus ir kostiumuotam limuzinu toliau trinti San Fierro kampus.  Po kiekvienos nesėkmingos kovos dėl limuzino, apipiltas krūva keiksmažodžių ir su trim šautinėmis žaizdomis pilve, pradėjau vis labiau gilintis į tai, ką anketoje nori matyti darbdavys.
Na, ir nepraėjus labai daug laiko, anketų man pildyti išvis nebereikėjo. Visi mane pripažino ūsių valdovu ir tapau didžiai gerbiama persona serveryje. Gerai, dėl pastarojo fakto juokauju. Anketų nebepildžiau, nes galiausiai pats jas pradėjau tikrinti - iš pradžių darbo, vėliau direktorių.

 

Šitas anketas noriu susieti su labai svarbiu įdarbinimo formatu realiame pasaulyje. Jeigu iš gyvenimo norit šiek tiek daugiau, jei ant savo pusryčių stalo norit matyti ne tik duoną, bet ir uogienę, tada, greičiausiai, anksčiau ar vėliau susidursit su tokiu reiškiniu, kaip CV (lot. curriculum vitae - gyvenimo aprašymas). Tai viena plačiausių formų, kurią pasirenka darbdavys ieškodamas darbuotojų, padedanti įvertinti žmogaus galimybes ir tinkamumą darbui. CV nurodot savo kontaktinę informaciją, patirtį, pasiekimus, darbui tinkančias savybes, charakterio bruožus, pomėgius. Čia į pagalbą atskubą sarg.lt, nes neabejoju, kad kažką panašaus jau darėt pildydami anketą. Kada sugebi aiškiai išdėstyti mintis anketoje, perpranti direktoriaus reikalavimus, ko jis ieško, pildyti CV yra juokų darbas.  Nemažiau svarbu yra paminėti ir motyvacinį laišką, kurį neretai tenka siųsti kartu su CV. Paprastai, jį skaito tuomet, jei darbdavį sudomino jūsų CV. Ten iš esmės nurodot kodėl norite čia dirbti, kuo jūs galit būti naudingas, kodėl būtent jūs ir panašiai. Kažkur girdėta, ar ne? Tiesa, koją (o gal net grubią "padnioškę) jums gali pakišti patirties stoka ar neturimas reikalingas išsilavinimas. Man labai gaila jums tai pranešti, bet taip, Lietuvos įmonės vis dar vertiną aukštojoje mokykloje įgytą popieriuką labiau nei nenuginčijamas žmogaus savybes tam darbui. Na, bet ne apie tai. Tai, kad kažkada paauglystėje
pildėt anketą į mechanikus ir ties šeštu kartu pamatėt savo vardą sąraše žaidėjų, kuriems atranka bus pasunkinta, jau suteikia jums pranašumą ateityje labiau patraukti darbdavio dėmesį nei tas, kuris sausai išbers, ko prašoma. Taip jūs nejučiomis, vedami didžiulio noro gerai praleisti laiką, įgyjat žinių, kurios galbūt ateity jums padės patiems įkurti limuzinų bendrovę ir taip keršyti tiems begėdžiams, kurie tąsyk žaidime jums iš panosės nugvelbė paskutinį baltą limuziną.

 

Na, ir labai trumpai apie atrankos procesą po anketų(/CV/motyvacinio laiško). Sekantis etapas yra nemažiau jaudinantis. Kada prisijungi į teamspeaką, išgirsti storą ir nepatenkintą armijos direktoriaus
balsą, o tavasis skamba, kaip kutenamos aštuonmetės, stresinė situacija praktiškai neišvengiama - ypač, jei tai vienas pirmųjų kartų. Po klausimo "kokia komanda naudojama spygliams patiest" liežuvis apskritai nutirpsta ir nejučiom muša karštis, tačiau po keletos kartų, jūs nebesijausit nejaukiai. Ir patikėkit, po tokių pasikalbėjimų, rimti darbo pokalbiai realiame gyvenime tampa eiliniu pasišnekučiavimu. Net neabejoju, kad išaušus tai dienai, kai gausit išsvajotąjį darbą, jūs dar padėkosit tam armijos direktoriui už tiesioginius įžeidinėjimus ir sapalionės, dėl ko jūs visiškai nebesivaržot ir jaučiatės patogiai darbdavio akivaizdoje.


To jums ir linkiu. Ateityje temą galbūt papildysiu asmeninu CV ir papasakosiu jau apie man nutikusias istorijas.

  • Patinka 4
  • Ačiū 7
  • Už 3

3 Komentarai(-ų)


Rekomenduoti pranešimai

Pamenu kai dar buvau tik pradedantysis sarg.lt thugas su ~50-70k mafijų xp (bet to užteko kad jau būčiau top10) ir nuėjau į GS pas Rimą(Fozzy) tai ten buvo toks pavaduotojas kuris mane pastoviai įžeidinėdavo, stumdydavo. Tačiau su laiku to pavaduotojo dėka išmokau bazaro ir pastovėti už save, po kelių savaičių jau pats buvau GS drk, o tas buvęs pav. man valė batus.

  • Patinka 2
  • Haha 1
Nuoroda į komentarą

Sargas 11-mečių nemoko teksto suvokimo, minčių išdėstymo bei gramatikos. Serveryje galime išmokti keiksmų, naglumo bei kaip būti apgautam. 

Redaguota , redagavo Lukaz_City
Nuoroda į komentarą

Labai gražus tekstas, gaila jog anksčiau neteko jo perskaityti. Su viskuom visiškai sutinku, pats labai daug išmokau iš sargo, kas neabejotinai praverčia ir pravers tolimoje ateityje. Bėda tik ta, jog 70-80% žaidėjų nevertina to, ką galima išsinešti iš čia. Smagu jog yra bendraminčių šiame projekte, nors ir neteko paliesti DPKT ar moderatoriaus siūlomos duonos, bet manau iš "sarg.lt" išsinešiau įdomų ir prasmingą žinių bagažą.

  • Sutrikęs 1
Nuoroda į komentarą

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Jūs turite būti registruotas narys, jei norite palikti komentarą

Sukurkite paskyrą

Užsiregistruokite mūsų forume. Tai labai paprasta!

Sukurkite naują paskyrą

Prisijungti

Jau turite paskyrą? Prisijunkite čia.

Prisijungti dabar
×
×
  • Sukurti naują...