Eiti į turinį

Tadas_Kietauskas

Nariai
  • Turinio skaičius

    363
  • Prisijungė

  • Paskutinį kartą lankėsi

Pranešimai parašė Tadas_Kietauskas

  1. Jeez... ir kaip tu tiek netingi pražiūrėt ;D Narutą: Shippundeną žiūrėjau apie 2metus, Bleach apie pusę metų ir dabar One Piece jau apie metus žiūriu ir tik 300serijų pražiūrėjęs ;/

    Manau viską daro laisvas laikas :D.

    Na ir žinoma, jeigu kuom domiesi, tai ir pražiūrėsi :).

    Gal tempai tavo lėtesni, bet po mažu, po mažu :D.

  2. 56841d93b9722b45a16024be70940565168.jpg

    Sveiki, manyčiau kažkada savo gyvenime tikrai esate matę anime. Ar tai būtų Songoko nuotykiai "Drakonų kovose", ar šaunusis nindzė Narutas jūsų TV, ar monitoriuje.

    Žinoma, visi turime skirtingas nuomones, todėl vieniems tai patiko, kitiems ne, galų gale kiti, jaučiasi išaugę tą periodą kai žiūrėjo anime.

    Tačiau ar anime, tik vaikams?

    Lietuviškieji kanalai, yra rodę, tik keletą anime. Keli iš jų būtų:

    1. Jau mano paminėtos "Drakonų kovos"

    2. Taipogi paminėtas "Narutas"

    3. "Metalinis alchemistas" (Vienas rimtesnių to meto anime)

    4. "Pokemonai", "Digimonai", "Beyblade", bei sakykime "Zoidai"

    Mano paminėti anime, buvo gan garsūs pasaulyje. (Na, galima išskirti "Zoidus") Visi šie anime, buvo vadinamieji shounen'ai, kurie yra skirti berniukams (vaikinams :) ), iki 16 metų (arba šiuometinių gimnazistų amžius). Žinoma, vyresni juos taipogi galėjo/i žiūrėti, bet pagrindinė taikyta amžiaus grupė buvo 7-16 metų. Šiuose anime, dažniausiai matydavome vyriškos lyties veikėjus, super galias ar kažką panašaus. Tačiau, tai tikrai nebuvo vienintelis populiarus anime žanras.

    Taigi, norėčiau išsiplėsti rašydamas apie anime žanrus, bei jų demografines grupes.

    Demografinės grupės

    Seinen - Daugelis mąsto, kas galėtų eiti po shounen? Ogi, seinen. Seinen, pagrinde skirtas 17 ar vyresnio amžiaus vyrams (kad ir kiek tai būtų keista iki 40 metų). Šią grupę sudaro anime, kurie turi vieną kitą nešvankybę juose, arba kartais paminimas koks juodas juokelis. Žodžiu, seinen anime gali būti įvairus, tačiau galime tikėtis, kad tokiame anime kūrėjai nepagailės "stipraus" humoro ar dramos.

    Shojo - Sakykime viską apverstumėme aukštyn kojomis shounen'e. Taip, šis žanras skirtas merginoms, tačiau galiu užtikrinti, kad ne vien merginos jį mėgsta. Kartais jis nuobodus, bet kartais įtraukiantis, bei jausmingas. Viskas priklauso nuo pačio žmogaus žiūrinčio tą anime.

    Demografinės grupės, tik kelios. Manyčiau užteks žinoti ir 3, o dabar pereinant prie žanrų.

    Romance - Turbūt paprasčiausias suprasti žanras. Meilė, romantika, bei kiti jos ypatumai. Manyčiau šis žanras populiarus ir Shounen, ir Shojo, ir Seinen grupėse. Daugiau nieko ir nereikia sakyti.

    Action/Adventure - Veiksmas/Nuotykiai, puiki kombinacija randama daugelyje Shounenų, bet ir Seinen. Žinoma yra galimybė rasti šiuos žanrus ir Shojo, tačiau būkime realistai, tai pasitaiko nedažnai.

    Ecchi - Gal šiektiek sunkokai paaiškinamas žanras. Skirtas vyriškos lyties atstovams (o gal ir moterims :o ). Manyčiau man padėtų viską paaiškinti ši fotografija :).

    4d79be7b98fdf2e068b9eaf3c866de73113.png

    Daugiau negu tiek dažniausiai nematome, bet manau idėja aiški.

    Drama - Taigi... Drama... ;( ... Liūdesys, draugai, draugystė, prisiminimai, linksmi momentai... Taipogi priklauso nuo žmogaus.

    Comedy - Turbūt vienas geriausių žanrų. Turbūt remiantis mano asmenine nuomone, šis žanras vienas geriausių.

    Yuri and Yaoi - Lezbietės ir Gėjai... Manau užteks.

    Klausimas - Iš kur aš visą tai žinau?

    Daug laiko praleisdavau žiūrėdamas anime. Dabar, gal šiektiek mažiau kadangi, visdėlto spaudžia mokslai, bei asmeninis gyvenimas.

    Dėkui, kad Skaitėte. Čia galit rasti mano animelist'ą - Kelnes

    Jeigu bus kokių klausimų, ar reikėtų pasiūlymų iš anime visada galima kreptis čia arba MAL.

    P.S Deivido tema apie rekomenduotinus anime Straipsnis

×
×
  • Sukurti naują...