Eiti į turinį

Renas_Nice

Nariai
  • Turinio skaičius

    1.163
  • Prisijungė

  • Paskutinį kartą lankėsi

Pranešimai parašė Renas_Nice

  1. Sveiki. Pamatęs šį konkursą ilgai dvejojau ar verta čia rašyti, bet manau yra vertas pabandyti kiekvienas. Radau laisvo laiko ir pradėsiu pasakot. Taigi, vieną mokslo metų rudenį, 2015m į klasę įėjo skautų vadovas (aš nežinojau kas jis) ir pradėjo pasakoti bei rodyti nuotraukas apie jūrų skautų būrelį, kas ir kaip viskas vyksta. Aš susidomėjau ir pradėjau lankyti. Pasirodo, tai yra išties šaunus dalykas, nes vasarą būna daug renginių bei stovyklų. Praeitais metais nespėjau niekur nuvykti, nes kaip minėjau tai pradėjau lankyti tik rudenį. Dabar papasakosiu apie šią vasarą, t.y kaip ir kur ją praleidau. Tik pasibaigus mokslo metams ir atėjus birželio mėnesiui maždaug po savaitės laiko aš gavau kvietimą su skautais sudalyvauti išlikime. Aš sutikau ir nuvykęs ten pamačiau daug laivų su burėmis (kuriais mes dažnai plaukiojame jūroje), bet tai man naujiena nebuvo, nes aš mėgstu plaukioti laivais su būrėmis. Štai jo nuotrauka, bet manęs čia nebus.

    49c0e99cda2af54e838b8e228d1a23df454.jpg


    Išlikime turėjome praleisti lygiai tris dienas. Maisto gaudavai tik kai įvykdai užduotį, telefonų taip pat neturėjome. Pirmąją dieną laimėjome su komanda užduotį, bet maisto dar negavome. Gavome tik tuntą, virvę ir kirvį. Turėjome naktį patys eiti į mišką, kuris buvo netoliese ir iš visokių šakų turėjome sutvirtinti tuntą bei užkurti laužą, kad jis neužgestu. O naktį į mišką eiti išties yra sunku, nes sunku kažką įžiūrėti. Komandoje mūsų buvo po 10 žmonių ir tik du iš jų turėjo žibintuvėlius, tai vis pasikeisdami ėjome į mišką šakų. Tačiau sutvirtinę tuntą valgyti kol kas negavome. Tada sunešėmė miegmaišius ir atsisėdome prie laužo, kad būtų šilčiau, nes naktis išties buvo vėsi. Ir maždaug po 20 minučių mums atnešė maisto davinį. Maistas buvo įvairus: dešrelės, šokoladas, obuoliai ir apelsinai. Kaip ir minėjau mūsų komandoje buvo po 10 žmonių ir kiekvienas turėjome pasidalinti. Tai pasidalinome ir nuėjome miegoti bei laukėmė kitos dienos. Ir taip turėjome išlikti visas tris dienas. Rungtys buvo ne tik dėl maisto, bet ir dėl neliečiamybės stabuko. Rungtys nebuvo lengvos. Man tik nepatiko galvosūkiai, bet jų buvo nedaug. O skautų buvo atvažiavę ir iš kitų miestų, t.y Kauno bei Ukmergės. Varžovai taip pat buvo galingi, silpnesnius aišku išbalsavome. Tačiau nelaukiau dienos kai iš mūsų dešimties žmonių liko tik 5 ir teko susijungti su kita komanda. O kitais išties yra suku pasitikėti, kad tavęs neišbalsuotu per tarybą. Savi buvo like kokie 2 ar trys draugai, kurie greitai buvo išbalsuoti kitų. Bijodamas, kad mane artimiausiu metu gali išbalsuoti, ėjau ieškoti neliečiamybės, bet jos rasti man nepavyko. Ir kai jau visai mažai liko žmonių, kurie galėjo patekti į finalą, buvo dauguma išbalsuoti. Buvau sudaręs sajungą su kitais skautais t,y dalyviais, kuriais aš pasitikėjau, bet nujaučiau, kad galiu būti greitai išbalsuotas. Per kitą tarybą surinkau daugiausią balsų ir buvau išbalsuotas. Kai išgirsti žodžius: Gentis tarė savo žodį, buvo gaila palikti tarybą, bet ką padarysi, reikia džiaugtis, kad išlikau iki geriausiųjų dešimtuko ir gavau diplomą. Išlikime praleidau tik tris dienas, bet tos dienos buvo nuostabios, nes kiekvieną naktį ir dieną turėjai įvykdyti užduotį, kad nebūtum išbalsuotas. Šią vasarą prisiminsiu ilgai, nes ji buvo nuostabi ir lauksiu kitų metų vasaros, kad dar geriau galėčiau pasirodyti išlikime ir nugalėčiau.
    Čia yra jūrų skautų ženklas, kuris yra kiekviename laive:

    af73bf0f82eb8f1daee7c63e1b207154933.jpg


    Dar neteko ilgai plaukioti jūrose ar ežeruose su laivais, bet šeštadienį t,y 20d turėsiu galimybę tai išbandyti labai ilgai. Tai tiek apie mano šią vasarą. Manau jums buvo įdomu skaityti. Daugiau nuotraukų apie jūrų skautus galite pamatyti internete parašę: jūrų skautai. Būčiau įkėlęs daugiau nuotraukų, bet galima tik dvi. Jei radote klaidų mano rašinyje, tai labai nepykit, nes naktį rašiau.

    • Už 5
×
×
  • Sukurti naują...