Eiti į turinį
Arturas_Canoute

Socialiniai tinklai: Narkotikas ar malonumas?

Rekomenduoti pranešimai

Svečias Rimcius_Block.

Naudoju visada, įprotis įsijungus chromą spaust ant facebook, askfm, instagram langų :):D bet tik dėl pracheakinimo arba susisiekimo su draugais dėl šitų svetainių jau nebenaudoju skype :D, šeip kai rašai kokį darbą kompu tai viena akis facebooke ir tuose kituose tinklapiuose, kita akis į darbą :D žodžiu... :D

Jug sargo forumas irgi panašiai kaip socialinis tinklapis dauguma tai tikrinat kasdiena, rašot pranešimus ir taip toliau :D taip, kad...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

„Kada papostinsi ant mano sienos?“, - klausia draugė. „Kada paspausi „patinka“ prie mano naujos nuotraukos?“, - teiraujasi bendraklasė. Tokių klausimų sulaukia dauguma mūsų, ir jų dažnumas vis didėja.

Nejau tai tapo būtinybe? Kodėl socialiniai tinklai, pvz. facebook.com ar one.lt pasidarė itin svarbi mūsų kasdienybės dalis? Ar privalome tapti šių tinklų dalimi : pildyti savo postus, komentuoti fotografijas ar draugų mintis. O gal blogiausiu atveju tiesiog „like‘inti“ bereikšmius užrašus?

Socialiniai tinklai suteikia labai daug pliusų :

Galimybė atrasti senus draugus ir atnaujinti ryšius su jais.

Leidžiama pamatyti, kuo domisi draugai ( kokios muzikos klauso, kokias knygas skaito).

Įmanoma praplėsti pažįstamų, draugų, bendraminčių ratą.

Juose galite apsimesti arba atrodyti geresni nei esate iš tikrųjų. Ypač tai vertina tie, kurie realybėje yra kompleksuoti, kuklūs.

Tačiau be pliusų galima atrasti ir namažiau minusų :

Tokios svetainės įtraukia žmogų į savo „gniaužtus“. Imama praleisti daugiau laiko virtualioje erdvėje, primirštami realūs draugai.

Šiuose tinklalapiuose egzistuoja ir daug netikrų anketų – vadinamųjų „feikų“ (angliškai- „fake“ – apsimetėlis, klastotojas). Bendravimas su tokių anketų savininkais yra visiškai beprasmis.

Realiame gyvenime tampa sunkiau susirasti draugų – juk internete viskas taip paprasta! Kalbantis nematai pašnekovo akių, žvilgsnio, nejauti emocijų, nuotaikos. Negali net įsivaizduoti, ką veikia tavo „draugas“ tau berašydamas...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Svečias Zygis_Electro

Tai isties pusiau narkotikas, kaikurie negali ištverti nė dienos neprisijunge prie fb ir kt.Bet soc.tinklapiai turi geraja puse-Gali pasidalinti savo nuotraukomis kaip gyveni ir t.t.

Kiti tiesiog ir temoka bendrauti per.interneta realybeje, net nemoka bendrauti.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Dalykas tikrai geras, galima pasirašinėti su pažįstamais bei draugais, aptarti kokius reikalus, dažniausiai taip daroma per socialinį tinklą, tikrai turiu facebook vartotoją ir tikrai džiaugiuos, vartotojas kasdien būna prisijungęs, pasižiūrinėti įvairas nuotraukas, apžvelgti kokius įvykius, galima per facebook tinklą pasiskaityti lrytas.lt naujienas, o tai yra labai patogus dalykas, nereikia jokių papildomų adresų įvesti, paspaudi, apsilankai ir laimingas, kai kurie jau tikrai per daug būna įsijautę, ten prašo komentarą, ar fotkę ant sienos numest, ar taip kažką panašaus, tai tiek apie facebook vartotoją. Twiter vartotojas, neturiu aš jo ir negaliu daug apie jį ką pasakyti, bet manyčiau greitu metu turėčiau susikurti, iš draugų pasisakymų bei nuomonių apie šį twiter tinklą, tikrai geros nuomonės tvyrauja apie jį. B)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Svečias
Šios temos nebegalima komentuoti.


  • Paskutiniai lankytojai   0 nariai(-ių)

    • Šio puslapio nežiūri nė vienas registruotas narys.
×
×
  • Sukurti naują...