Eiti į turinį

Archyvuojama

Ši tema nuo šiol archyvuojama ir jos nebegalima komentuoti.

Eele_Student

Pasaka be galo -Geriausia SARG.LT 1-metų gimtadienio istorija

Rekomenduoti pranešimai

Benaršydamas po savo senus failus kompiuteryje - užtikau įdomų aplanką, kuriame daugybė "perliukų" iš mano senojo sarg gyvenimo, ir vienas jų užkliuvo itin. Tai sarg.lt vienerių metų gimtadieniui (kiek dabar 7-asis artėja? :D) parašyta pasaka Geriausios Istorijos konkursui, kuris ir buvo laimėtas.. Net ir po tiek metų ją vėl iš naujo perskaičius ir prisiminus, truputį nusistebėjau savimi, kad visai neblogai tada išėjo. Tad dalinuosi savo prisiminimais ir su Jumis. Ji buvo įkelta dar senajame forume (kuris buvo visas oranžinis :)))) ir jos šiame forume neturėjote galimybės perskaityti, jei nežaidėte tais senaisiais laikais. Tikiuosi patiks :)

P.S.tinkamesnės forumo skilties kaip "Paveiksliukai, nuotraukos" jai neradau. Jei, moderatoriai, rasite tinkamesnę - prašau neištrinti, o tik perkelti:)

 

 

 

Taigi norėčiau jums pasekti pasaką. Pasaką apie eilinę direktoriaus dieną sarg.lt serveryje. Eilinę bet kurio darbo su pakvietimu direktoriaus dieną. Veikla, eventai, treniruotės, kyšiai...Viskas viename...Bet apie viską nuo pradžių... į galą... ir vėl nuo pradžių.. Diena po dienos.

 

Pasaka be galo

 

       Viskas prasideda 7h ryto kaip ir kiekvienam įprastiniam serverio žaidėjui. Tai yra kėlimasis į mokyklą. Na bet galbūt praleiskime realų gyvenimą, nuobodžias pamokas per kurias galvoji tik apie sargą, linksmas pertraukas su draugais ir nusikelkime į tuos įvykius, kai grįžęs namo ir pavalgęs (o kartais - ne), paruošęs namų darbus (o beveik visada - ne), įsijungi kompiuterį, paleidi SA Multiplayer, nekantriai lauki kol užkraus ir galiausiai suvedęs slaptažodį įeini į tą nuostabų Sarg pasaulį. Vos įėjęs pasisveikini su darbuotojais, su klubo draugais, ir su visu serveriu per /s ar /v, kad ir kaip bebūtų.

Tada ir prasideda visas įdomumas. Žaidėjai ištroškę darbo, bedarbiai dykaduoniai, DM'eriai, ir kiti serverio kenkėjai, žmonės tiesiog neprijaučiantys tau ir bandantys bet kokiais būdais sužlugdyti. Visi jie vienu metu kaip susitarę ima siūlyti kyšius dėl priėmimo į darbą. Pasiūlymų būna įvairių, nuo kelių tūkstančių sarg, iki kelių dešimčių ar net šimtų Lietuvos Respublikos litų.

 

ef3a17ff4b2a0fddd7080c1647e78558518.jpg

 

  Stengiesi atrašinėti kiekvienam, kad nėra jokių galimybių be atrankos, bet ne visi supranta. Kenčiant visą flood'ą dėl darbo, vėliau aistros aprimsta. Tuo metu prisijungus kitam direktoriui, matyt flood'o persimeta jam, ir apie tavęs atakavimą  greitai pamiršta , kad esi prisijungęs. Tada jau gali imtis to, kas tave įpareigoja jei esi direktorius. Tai yra treniruotės. O treniruotės būna įvairios. Dirbant taxi - vairavimas, žemėlapio žinomumas. Būnant prekeiviu - mokėjimas bendrauti su klientais ir jiems įsiūlyti prekę. Būnant teisėsaugininku - taikliai šaudyti, gerai vairuoti, "stay cool" ekstremaliose situacijose.

 

10f4b4277d8092b386da716ba92cd36e936.jpg

 

      Kaip taisyklė(beveik). Jei esi direktorius dažniausiai esi priverstas turėti ir admin statusą. Tai padeda atrankose atget'inant kandidatą į darbą, rengiant treniruotes, baudžiant kalėjimu asmenis kurie trukdo treniruotėse ar darbe, ar netgi pasislepiant nuo visų ir būnant AFK, be jokios tikimybės būti iškick'intam.

      Turint admin statusą, reikia ir atlikti admin pareigas. Tai yra cheat'ų ir sukčių baninimas. Cheat'eriai yra neatsiejama sarg.lt serverio dalis, ir tai yra puikiai suprantama. Juk žmonių žaidžia šimtai, ir vaikai, kurie negalvoja apie pasėkmes, tikisi būti nepagauti. Pro direktoriaus akis retai koks cheatas praslysta. Direktorius atsakingas asmuo ir admin statusą naudoja visų pirma vardan serverio, o tik antrame plane - savo gerovės.

 

d026f7c360c4da6ec57466b936daf295879.jpg

 

        Šitaip darbo diena direktoriaujant ir pralėkia. Direktorius juk taip pat žmogus, kuris nori pailsėti, papramogauti, sudalyvauti ar surengti eventų. Ir tai puikiai suprantama, negali juk būti robotas ir vien darbas darbas ir dar kartą darbas. Aišku direktorius kitaip nei nepaklusnūs darbuotojai pramogauja ir ilsisi po darbo valandų.

 

831d207c3af7ab86b8f6a5f0211e8bee274.jpg

 

       Direktorius kaip skęstančio laivo kapitonas, privalo palikti serveri paskutinis arba skęsti kartu su juo. Tai tarsi garbė, pasididžiavimas, jog esi pakankamai aktyvus ir sugebi nueiti miegoti paskutinis iš tūkstantinės sarg žaidėjų šeimos, nepaisant kad rytoj teks keltis anksti kaip ir kitiems. Tačiau likus vienam yra pakankamai nuobodu. Ką čia pakankamai, per švelnus žodis, siaubingai nuobodu. Todėl susigalvoji sau veiklos. Aišku nieko originalaus, kažkur forume, kažkada esi matęs, kažką panašaus ir bandai pakartoti.

 

4fb1193647ae181f19a011a88c031091148.jpg

 

Na direktorius kartu su laivu neskęsta. Jis jį palieka paskutinis:

 

72f2e732b8b0af8bf168a9df23855fdf409.jpg

 

        Likęs paskutinis, direktorius negali nemiegoti visą naktį juk. Palieka serverį paskutinis, palikdamas jį tuščią, tartum apleistą laukinių vakarų miestelį, kuriame siaučia vaiduokliai, švilpia vėjai, sukasi smėlio viesulai.

        Grįžus į realybę jis nueina miegoti į savo lovą kaip ir kiekvienas kitas serverio žaidėjas , kuris jau devintą sapną sapnuoja. Užmiega galvodamas tik apie sarg, apie cheaterius, apie savo darbuotojus ir darbą, apie visus draugus ir priešus serveryje. Greitai užmiega. 

       Iš naujo - viskas prasideda 7h ryto kaip ir kiekvienam įprastiniam serverio žaidėjui. Tai yra kėlimasis į mokyklą. Na bet galbūt praleiskime realų gyvenimą, nuobodžias pamokas per kurias galvoji tik apie sargą, linksmas pertraukas su draugais ir nusikelkime į tuos įvykius, kai grįžęs namo pavalgęs (o kartais - ne), paruošęs namų darbus (o beveik visada - ne), įsijungi kompiuterį, paleidi SA Multiplayer, nekantriai lauki kol užkraus galiausiai suvedęs slaptažodį įeini į tą nuostabų Sarg pasaulį. Vos įėjęs pasisveikini su darbuotojais, su klubo draugais, ir su visu serveriu per /s ar /v, kad ir kaip bebūtų..........

 

 

 

Jums pasaką sekė Eele_Student.O dabar labanakt, vaikučiai :)

 

 

 

 

Deja truputį pamelavau - ši mano pasaka bent jau man turėjo pabaigą. Ji jau buvo atėjusi, kelios dienos prieš rašant šią istoriją. Artėjo sesija -  gerai viską apsvarstęs nusprendžiau palikti tuo metu turėtą FTB direktoriaus postą. Visų pirma pranešiau serverio savininkui, o vėliau ir visiems žaidėjams serveryje. Tiesą sakant tokio palaikimo iš žaidėjų pusės tada nesitikėjau. Atvirai pasakius buvau sugraudintas. Bet mano prioritetas tada buvo realus gyvenimas, ir kad ir kaip buvo skaudu, viską palikti - nepavyko tada manęs perkalbėti, jog likčiau savo poste. Ačiū Jiems visiems, net žodžių nebeturėjau (gal ir savo seną accountą tarp vardų rasite :)) :

ae3ff41fca49c31a5f704ad7b1bc17a2158.jpg


Taip su 2011m vasara baigėsi mano pirmas etapas sarg.lt serveryje, per kurį spėjau pasiekti nemažai ir apie kurį detaliau galite pasiskaityti mano profilyje skiltyje "Apie mane". Grįžus rudenį "karjera" sarge tęsėsi. Prasidėjo antras etapas (jo aprašymo jau niekur nerasite - neradau laiko tęsti "apie mane" skiltį). Trumpai tariant kurio pasiekimus,  kaip IV lygio adminas, kaip darbų temos sukūrimas "viskas apie {darbas}", kaip DPKT išradimas/sukūrimas, ir kitos smulkmenos - visa tai tebenaudojate iki šiol. Savaip - malonu būti prisidėjus prie šio serverio klestėjimo :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Oho, dėkingas visiems už rep taškus, ir apskritai kad nepatingėjote skyrėte savo laiką ir perskaitėte šią istoriją.:9_innocent:

 

On ‎2017‎-‎02‎-‎07 at 10:38 PM, Murcialago_Bige said:

Viena įdomiausiu temų apie sarg'o praeiti. Gaila tuo metu rimtai nežaidžiau ir neteko to patirti iš pat pradžių, bent esu apturėjęs puikius 2011-2012,o gal ir puikus 2013 buvo nepamenu. :) čia tik žaidimas,bet vistiek kelia malonius prisiminimus. :16_relieved:

 

 

Ačiū už tokį verdiktą. Taip, tų laikų žaidimas kelia labai malonius prisiminimus. Bet pamatysit, tie kurie žaidžiat dabar, kokiais 2020metais, kalbėsit lygiai taip pat ir jausit tokią pačią nostalgiją laikams iš 2016-2017m :D

 

 

On ‎2017‎-‎02‎-‎07 at 10:42 PM, Monster_Zipp said:

Šaunuolis gražu skaityti įdomu labai buvo. :)

 

 

Džiaugiuosi, kad patiko :)

 

 

On ‎2017‎-‎02‎-‎08 at 0:10 AM, Julian_Martinez said:

Nice . . . To nesitikėjau. Nusibodo ir skaityt,bet įdomu buvo. Gerbiamas būvai, bet žodis (būvai) :| Tuom viskas ir pasakyta. Galėjai nors iki šiol kabėti tame poste.

 

 

Nusibodo sakai :D Tiek turbūt nepameni net kada mokykloj skaitei :D Na bet tikiu, įveikei ją visą iki galo ;)
Taip buvau... buvau ir nei kiek nesigailiu kad nėra žodžio ESU. Gal ir galėjau - bet kas iš to.. Reikia mokėti pasitraukti tada kai esi viršūnėje - -- TAIP DARO GERIAUSI!  (kai pasitraukiau būtent ten ir buvau ir turėjau viską ką galima pasiekti serveryje)

 

 

 

On ‎2017‎-‎02‎-‎08 at 6:45 PM, Vince_Escabo said:

Gera prisiminti senus laikus :) Šaunuolis įdomu skaityt buvo :)

 

On ‎2017‎-‎02‎-‎08 at 7:01 PM, Prakiuro_Kranas said:

grazi istorija

 

 

Dėkingas abiems už teigiamą atsiliepimą ir džiugu kad patiko ;)

 

 

 

On ‎2017‎-‎02‎-‎08 at 7:09 PM, Kestas_Smaukauskis said:

belgas papildyma siule nupirkt :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

 

:DDD Tada greičiausiai dar buvo tik Belgiukas :D Niekad neatkreipiau į tai dėmesio :D

 

 

 

 

On ‎2017‎-‎02‎-‎08 at 7:18 PM, Accordo_Silver said:

Pasikeitė tas žaidimas.. Gera prisiminti tuos senus laikus, nesamones ir taip toliau! :2_grimacing:  Geri laikai buvo..

 

o TAIP, ACCORDO - esi vienas veteranų, su kuriuo teko daug ko patirti ir tai senais gūdžiais 2011-2012 metais ir viską matėme kaip yra tada. Fantastiški laikai, kurie negrįš ... :(

 

 

 

 

7 hours ago, Karolis_Next said:

mldc!

 

 

Ačiū :)

 

 

 

3 hours ago, Smikis_Best said:

geros foto, ir geri seni laikai.

 

 

O taip, gailėkitės jei nežaidėt tada... :D Juokauju - džiaugsitės po kelių metų ir prisimindami šiuos dabartinius laikus lygiai taip pat kai aš džiaugiuosi prisimindamas 5-6 metus atgal :)



O dėl foto - aš turiu jų ir daugiau :P Tik vat - man jos kelia prisiminimus, o jūs, kurie visame tame nedalyvavote, pasakysit jas pamatę," - na ir kas čia tokio - nieko nesuprantu"  

 

Invision White 4lvl admin protestas
Serverio hakas, kada visi serveryje buvo CJ :D (be pinigų ir XP)

Antikonkurentai (teisėsaugos klubas, prieš vieną klubą) - Tada mums nebuvo reikalingos DDOS atakos, kovojome serveryje.


 

 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Svečias
Šios temos nebegalima komentuoti.


  • Paskutiniai lankytojai   0 nariai(-ių)

    • Šio puslapio nežiūri nė vienas registruotas narys.
×
×
  • Sukurti naują...