Eiti į turinį
Just_Chill

Kartingai

Rekomenduoti pranešimai

Kartingai

f36eea8ae40e6dd078f21609802ba9c1525.jpeg

34757704ef91f6569cc02c18d9c45d49747.jpeg

Kartingas – viena autosporto lenktynių rūšių, kai lenktyniaujama mažais keturračiais automobiliais – kartais (anksčiau vadinti gokartais).

Dažniausiai lenktyniaujama specialiai paruoštose trasose, kurios gali skirtis savo sudėtingumu, ilgiu ir pan. Kartingo sportas vadinamas laipteliu į aukštesnį autosporto lygį. Pavyzdžiui, dauguma dabartinių Formulės 1 pilotų vaikystėje iš pradžių lenktyniavo kartinge. Taip pat kartingo sportas vadinamas viena pigiausių autosporto rūšių.

Kartai labai skiriasi ne tik išvaizda, bet ir greičiu. Vadinamieji superkartai gali pasiekti maksimalų 250 km/val greitį, o pramogai naudojami paprasti kartai apriboti važiuoti iki 25 km/val greičiu. Tokio tipo kartų trasos Lietuvoje rengiamos ne tik įprastose miesto aikštelėse, bet ir prekybos centrų aplinkoje (automobilių stovėjimo požeminėse aikštelėse arba netgi ant stogo).

Kartingo tėvu ir atradėju vadinamas Artas Ingelsas, kuris dirbdamas „Kurtis Kraft“ kompanijoje 1956 m. sukonstravo pirmąjį kartą.

P.S. informacija traukiau iš Google.lt !

Taigi,norėčiau su jumis padiskutuoti ir apie Kartingus !

Ar domitės šiuo sportu ? O gal yra teke ir pasivažinėti su jais ? O gal kasnors lanko kartingų burelį ir yra dalivaves varžybose ?

O gal jums labai šitie aparačiukai patinka,ir jūs važiuoooooooojate stebėti jų varžybų,stebite jas ter televizorius ?

Man asmeniškai visai patinka šitie ratukai.Pasivažinėti kaip gaila dar nėra teke,bet norečiau išbandyti.

Laukiu jūsų nuomonių !

Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Esu lenktynevęs Londone kai vasarą atostogavau tikrai nerealu tiesiog nuostabus jausmas varžaisi su kitais spaudi kiek eina :lol: O norėjau paklausti yra toks dalykas kaip kartingų būrėlis ? P.s noriu nusipirkti nuosavą :lol:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Svečias
Šios temos nebegalima komentuoti.


  • Paskutiniai lankytojai   0 nariai(-ių)

    • Šio puslapio nežiūri nė vienas registruotas narys.
×
×
  • Sukurti naują...