Eiti į turinį
Andrius_Karpavicius

Viskas apie pagrindines plokstes

Rekomenduoti pranešimai

Sveiki,

Esu parases nuo senu laiku straipsny tema "Viskas apie pagrindines plokstes" jis tinka ir naujokams ir visiem kitiem zmonem kas ruosiasi dometis tuom.

Trumpa istrauka is straipsnio, o pilna straipsny rasite *pdf formato faile;

Pagrindinės plokštės atrodo labai paslaptingai.Jose matome gaudygbę sidabrinių kontaktų, šimtus litavimo taškų, keistas įvairiausių formų bei spalvų jungtis. Pagrindinė plokštė – tai savotiškas meno kūrinys, be kurio negalėtų veikti nė vienas kompiuteris. Šiame straipsnyje sužinosime, kokios būna pagrindinės plokštės ir ką jos daro.

Kam reikalingos pagrindinės plokštės?

Pagrindinė plokštė (angl „mainboard”) – labai svarbi kompiuterio dalis. Ji aprūpina elektra kitus „dėžėje” įmontuotus elementus ir užtikrina sklandų duomenų perdavimą iš vieno įrenginio į kitą.Prie pagrindinės plokštės lizdų jungiamos ivairios dalys: vaizdo, garso, tinklo plokštės ar TV tiuneris.

Visi kompiuteriui perduodami ir jame apdorojami duomenys keliauja pro pagrindinę plokstę. Pvz., prijungus prie kompiuterio išorinį kietąjį diską ar USB atmintį, failai iš išorinės laikmenos į viduje esantį kietąjį diską kopijuojami, tarpininkaujant pagrindinei plokštei. Ji taip pat perduoda reikiamus duomenis į garsiakalbius ar monitorių.

Iš ko sudaryta pagrindinė plokštė?

Pagrindinės plokštės pagrindas sudarytas iš daugybės izoliuotų sluoksnių. Tarp šių sluoksnių „nutiesti” kontaktų tinkeliai, jungiantys kompiuterio dalis skirtinguose lygiuose. Lygiai reikalingi tam, kad skirtingi kontaktų takeliai nesusikirstų. Naujausios pagrindės plokštės turi iki ą0 izoliuotų sluoksnių su kontaktais.

Kas gamina pagrindines plokštes?

Atsisiuntimo nuoroda

Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Įdomiai čia. Ačiū kitą kartą žinosiu.

Cia tik maza istrauka, pridetas yra failas kuriame surasyta tikrai ydomi informacija, ypac paciuose paskutiniuose puslapiuose manau gales dauguma panaudoti tabele sukurta.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Svečias
Šios temos nebegalima komentuoti.


  • Paskutiniai lankytojai   0 nariai(-ių)

    • Šio puslapio nežiūri nė vienas registruotas narys.
×
×
  • Sukurti naują...