Eiti į turinį
Domas_Vilkin

Sarg.lt history and other shet

Rekomenduoti pranešimai

Prisiminkime.

Jeigu esate naujokas arba jums neįdomu - neskaitykite ir negaiškite laiko.

Gyvenimas yra gyvenimas, bet ir žaidimas kai kam tapo lyg antrasis ,,aš". Todėl ir kuriu šią temą jūsų apšvietimui bei susimąstymui. Gal kažkam ir nepatiks ką rašau, bet jei jau pradėjau, tai ir pratęsiu. Taip sakant, įkvėpimas pagavo.

Taip, aš serveryje tik ne pilnus metus, bet pažindamas senbuvius bei peržiūrėjęs video ar pasakojimus, galiu įsivaizduoti kas buvo ankščiau. Nemažai apšvietė ir teamspeak'o ,,bazarintojai".

Grįžkime į 2010-uosius - serverio pirmieji ne pilni metai. Atnaujinimai dar tik prasideda, serveris apytuštis textūrų, žaidėjai džiaugėsi gavę NET 10,000 LT, administratoriai dažniausiai buvo paprasti žmonės, atėję pažaisti bei šiek tiek palaikyti tvarkos.

Kas atsitiko dabar? Kažkoks vaikigalis atėjo su kaimišku bazaru ir visiem darė neigiamą įtaką? Gali būti. Atėjęs draugų neturintis ,,vaikas" pradėjo kišti į galvas visiems savo ,,gej, atjungsiu netą, užgaudysiu realiai". Mados bangos ateina, bet kartu ir išeina. Žinoma, ne visur. Serveryje iš kartos į kartą buvo perduodamos lyg ir ,,tradicijos", kurios pamažu smukdė serverį į gilią duobę.

Maždaug 2012-aisiais lapkričio mėnesį serveris visiškai nusirito. Administratoriai savo chat'ą (/s) pradėjo naudoti lyg komedijų paradą, V.I.P'ai (Very Interesting Person), savo tikrąją trumpinio reikšmę pamiršo. Mafijos tapo visiškais klounais. Paskutinį rimtą ,,Immortal" mafijos vadą galėčiau paminėti tik Lukas (Qyanas_Yvanauskas), kuris baigė direktoriauti ~09-10mėn. (tiksliai nežinau), visi sekantys tik darė iš mafijos ,,šou" ir pamiršo ką reiškia būti vadu - nors ir žaidimo, bet jei jau prisiimi atsakomybę, turi nešti savo kryžių. Kalbant apie ,,Cosa Nostra"... Neskaitant Andriaus (Andrius_Fantazy), iš mafijos taip pat buvo daroma komedija. Abiejų mafijų vadai tik ,,žaidė" šūdo malimo žaidimą, dėl kurio vienas iš įdomiausių ir įvairiausių veiklių turinčio darbo liko šūdo vietoj. Pereinam prie darbų. MINI atrankos tapo žaidimu žaidime. Jos dabar 95% atveju daromos tik draugams, kuriuos baigiasi po 5-10 sekundžių. Gana įdomi atranka. Bedarbis ištikimas žmogus laukia atrankos, staiga pastebi savo mėgiamo darbo MINI atranką ir stengiasi suspėti. Paėjus 3 žingsnius atranka baigėsi. Jauskis kaip nori. Mano nuomone, turėtumėme pamiršti šitą nesąmonę ir grįžti prie laikų, kada darbų direktoriai buvo renkami atsakingai, o ne ,,pyst" ir yra, ,,Tingiu rinkti. Ai va, draugas užpildė, palauksiu pora dienų ir paskelbiu, kad įtarimo nebūtų". Ką apie tai manote? Dar pasakykit, kad čia ne tiesa. Atsakingumo neliko, vienybės irgi.

Moderatoriai - žmonės, prižiūrintys jiems paskirtą temą. Daugelis gerą moderatorių įsivaizduoja ta, kuris jiems nededa įspėjimų ir nieko nepastebi. Bet ar toks žmogus vertas savo pareigų? Nemanau. Pastaruoju metu pradėtas šmeižtas dėl Eimio yra tiesiog bandos jausmas. Vienam nepatiko - kiti seka paskui pirmąjį. Forume yra taisyklės, kurias privaloma perskaityti prieš kažką rašant. Jūs to nepadarote, todėl ir būnate nubausti, o isterijos tik dar labiau paplogina padėtį bei mažina reputaciją projekte. Daugelis ankstesniųjų moderatorių buvo jūsų draugai ar bent pažįstami, todėl buvo nuolaidesni. Šį kart, atėjo žmogus, su kuriuo nelabai bendravote ir iškart blogai. TOKS IR TURI BŪTI MODERATORIUS. Laivas ir nepriklausomas.

Kalbate, kad norite senojo projekto atmosferos, tai sukurkite ją. Viskas prikauso tik nuo jūsų ir nuo nieko kito. Patys vaidindami ,,pienburnius" (ar tokie būdami) bei žlugdydami malonų bendravimą geresnio serverio nesukursite. Atradimas ,,nardymas" tik dar vienas posūkis iš pagrindinio kelio. Atsakingumo neliko - vienybės taip pat. Norėdami sukurti ateitį, pakeiskite dabartį. Bus mažiau šūdo - bus geriau jums.

Domas

Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Svečias .Marius_Paprika

Žaidžiau tuo metu ir esu labai laimingas,kad turėjau tokią galimybę!

Tų laikų jau nebebus,tačiau bent jau turėsiu ką prisiminti iš savo Sa-Mp istorijos..

Joo, man net siurpuliukas per nugara prabego kai pamaciau ta video, ziauriai liudna kad sitaip sarg'as pasikeite ;(

Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Svečias Kludas_Bas

Eikit susiraskit servu su sarg kopija dahuje privise tokiu ir gan neblogu.. Ir bus jum vel seni laikai, o siaip atsidarineja daug geru servu pats laukiu vieno. taip kad tiek sarg tiek LM* bus nusodinti i pavesi :D

Nuoroda į komentarą
Dalintis kitose svetainėse

Svečias
Šios temos nebegalima komentuoti.


  • Paskutiniai lankytojai   0 nariai(-ių)

    • Šio puslapio nežiūri nė vienas registruotas narys.
×
×
  • Sukurti naują...